Alparslan Kuytul: Bu KHK 15 Temmuzla Alakalı Olsa da Caiz Değildir

Alparslan Kuytul Hocaefendi dün akşam Mersin il Temsilciliğinde gerçekleştirdiği tefsir dersi sonrası kendisine yöneltilen, "Son çıkan KHK ile hükümetin 15 Temmuz benzeri olaylarda halka olayı bastırma hakkı tanımasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Hükümet böyle bir KHK' yı neden çıkarmış olabilir?" sorusuna verdiği cevapta; KHK'daki ifadelerin muğlak olduğunu ve canilerin önünü açabilecek bir kararname olduğunu ifade etti.

Alparslan Kuytul: Bu KHK 15 Temmuzla Alakalı Olsa da Caiz Değildir
30 Ara 2017 09:01:35

Alparslan Kuytul Hocaefendi dün akşam iptal edilen Mersin Konferansı yerine, Mersin il Temsilciliğinde tefsir dersi gerçekleştirdi. Tefsir dersinin ardından kendisine yöneltilen soruları cevaplandıran Hocaefendi "Son çıkan KHK ile hükümetin 15 Temmuz benzeri olaylarda halka olayı bastırma hakkı tanımasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Hükümet böyle bir KHK'yı neden çıkarmış olabilir?" sorusuna verdiği cevapta; KHK'daki ifadelerin muğlak olduğunu ve canilerin önünü açabilecek bir kararname olduğunu ifade etti. Ayrıca Hocaefendi, "Sadece 15 Temmuzla sınırlı olduğunu inanmıyorum. Adeta insanları iç savaşa hazırlıyor" diyerek önemli analizlerde bulundu.

Bu Kadar İnsan “Bu KHK Muğlak İfadelerle Yazılmış” Diyorsa Bunu Neden Dikkate Alıp İfadeleri Değiştirmiyorlar?

Cumhurbaşkanı bu KHK'nın sadece 15 Temmuzla sınırlı olduğunu söyledi ama ifadenin muğlak olduğu bir gerçek… Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de bu KHK'nın muğlak olduğunu, yarınlarda başkaları tarafından başka türlü anlaşılabileceğini, ifadelerin açık olmadığını her türlü yoruma açık olduğunu bir tweet ile ilan etti. Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere AKP'liler kendisine tepki gösterdiler. Ama bu kadar insan “bu KHK muğlak ifadelerle yazılmış böyle yazılmamalı” diyorsa bunu neden dikkate alıp da ifadeleri değiştirmiyorlar? 

KHK dediğin 10 tane bakanın imzası değil mi? Parlamentoda geçen bir kanun da değil. Tekrar bir sürü insan toplayacağız, işte bir sürü görüşmeler vesaire ondan sonra kanunlaşacak, bununla uğraşmayalım diyecekleri bir durum da yok. Zaten Bakanlar Kurulu’nun imzasıyla kanun hükmünde kararnameler çıkıyor. Kanun gibi yürürlükte oluyor. Mademki bu kadar insan tepki gösteriyor, “bu ifadeler muğlak, anlaşılmaz, yarın başka türlü anlaşılır” diyor “o zaman tamam değiştirelim” deyin olsun bitsin. Bence bile bile değiştirmiyorlar. Yarın bunu kullanacaklar. Sadece 15 Temmuzla sınırlı olduğuna inanmıyorum.

 

Bu KHK İnsanları Adeta İç Savaşa Hazırlıyor

Yarın birileri bir şey yapacak olsa halk hemen silaha sarılacak birbirini öldürmeye başlayacak. Belki de yanlışlıkla darbeye karşı olanlar birbirini öldürecekler. Neden, devletin askeri, polisi yok mu? Benim konferansımı emniyetle engellemeyi biliyorsun. Bu devletin askeri polisi yok mu? Tomaları üzerime göndermeyi biliyorsun. Bu devletin tankı, topu, uçağı yok mu? Neden kendi işini kendin görmüyorsun, halka bırakıyorsun? Güvenlik meselesi halkın meselesi midir? Darbecilere karşı halk pompalı tüfekle mi mücadele verecek? Tanklara, tüfeklere, uçaklara, helikopterlere karşı tabancayla mı mücadele verecek? Ne yapmaya çalışıyorsunuz?  Askere, polise hiç mi güvenemiyorsunuz?  O zaman niye varsınız?  Üç dört tane ordunuz var bir tanesine güvenemiyor musunuz? Bu kadar tümen var, bu kadar tugay var hiç mi birine güvenemiyorsunuz? Yüzbinlerce polis var hiçbirine güvenmiyor musunuz? Bu kadar eğitimli güvenlik güçlerine güvenmiyorsunuz, disiplinli maaşlı güvenlik güçlerine güvenmiyorsunuz, disiplinsiz eğitimsiz ne yapacağı belli olmayan halka mı güveniyorsunuz? Adeta Mısır’daki Sisi oradaki kendine, darbeye karşı gelen kimselere karşı baltacılar diye bir güruh meydana getirmişti, bu grup orada Müslümanları katletti. Sanki böyle bir güruh hazırlanmış ve onlara kanunen yol veriliyor. “Böyle bir şey olursa onları devreye süreriz” der gibi.

 

Eğer Bir Hile Peşinde Değilseniz O Zaman “15 Temmuz” Deyin. Neden Muğlak İfadeler Yazıyorsunuz?

Devletin bunca güvenlik güçleri emrinizde, halk da sizi  destekliyor daha bu ne? Efendim, 15 Temmuz’da darbeye karşı gelenlerin mahkeme edilmemesi için. Neden edilmiyormuş ki? Darbeye karşı sokağa çıkanların zaten mahkeme edileceği yok, zaten onların suçu da yok.  Ama mesela diyelim ki tutmuş bir askeri öldürmüş. Bu adam neden mahkeme olmuyormuş. Bu yalnız 15 Temmuzla alakalıymış. İsterse öyle olsun.  Bir kere ifade “yalnız 15 Temmuzla alakalı” demiyor.  Madem 15 Temmuzla alakalıysa o zaman; “15 Temmuz’da  darbecilere karşı sokağa çıkan, darbeyi durdurmaya çalışan, tankın üzerine çıkan kimseler mahkeme edilmezler, edilmeyeceklerdir” diye yaz, tamam. Eğer gerçekten niyetiniz buysa, bir film çevirmiyorsanız, bir hile peşinde değilseniz o zaman böyle yazabilirsiniz. 15 Temmuz deyin. Neden muğlak ifadeler yazıyorsunuz? Hem 15 Temmuz’da bile suç işleyenler olabilir. Neden hepsini masum durumuna getiriyorsunuz? 

 

ByLock Olanları Kesin Suçlu Kabul Ediyorsunuz Da, 15 Temmuz’da Askerin Kafasını Kesenleri Neden Mahkeme Bile Etmeden Bırakırız Diyorsunuz?

Siz, ByLock kullananları hiç bir delil olmadığı halde sırf ByLocktan dolayı kesin FETÖ elemanı olarak görüp bir buçuk yıldır hapiste çürütüyorsunuz. Bu ByLock adamın telefonuna başkası tarafından da yüklenmiş olabilir. 4 - 5 gün evvel savcı açıklama yaptı; 11.480 kişinin telefonuna başkaları tarafından yönlendirme ile ByLock yüklenmiş. Adamın haberi bile yok. Sizin de telefonunuza yüklenmiş olabilir, benimkine de. Düşmanımız çok zaten. Savcılık, bu insanların masum olduğunu açıkladı. Hani masum yoktu? Hani mağdur yoktu? Hani Cumhurbaşkanı; "Ne mağduru, kimse mağdur edebiyatı yapmasın!" diyordu. Ama kaç bin kişiyi hapisten çıkardınız. Demek ki mağdurmuşlar, demek haksız yere hapse atmışsınız.

 

Bu KHK 15 Temmuzla Alakalı Olsa da Caiz Değildir

Şimdi 11.480 kişiyi daha çıkaracaksınız. 150 bin kişi civarında insanı görevden attınız, 40 bin kadarını geri göreve aldınız. Hani mağdur yoktu? Hani mağdur edebiyatı yapıyorlardı? Hani hapiste olanların ve görevden alınmış olanların hepsi suçluydu? Devletin savcısı diyor ki; 11.480 kişi masum, bu insanların telefonunda ByLock çıktı ama bunların haberi bile yok. Başka şekillerde yönlendirilme ile ByLock yüklenebiliyor telefonlara. Demek ki siz ByLock olanları kesin suçlu kabul ediyorsunuz da 15 Temmuz’da askerin kafasını kesenleri neden mahkeme bile etmeden bırakırız diyorsunuz? Bu KHK sadece 15 Temmuzla alakalı bile olsa yine de doğru değil. 

 

Devlet Bahçeli şu anda hükümetle beraber o yüzden hükümeti her yaptığında destekliyor. Ama o zamanki konuşmasına bakın Devlet Bahçeli “Mehmetçiğin başını kesmişler, bu olur mu?” diyordu. Bilir bilmez oradaki hâkim midir de karar veriyor? Belki de Mehmetçiğin haberi bile yok. Hepimiz askerlik yapmadık mı? Komutan yürü der yürünür, asker ne bilir? Nasıl olur da bunlara hesap sorulmaz? Tuttuğu masum bir Mehmetçiğin kafasını kesmiş, bazılarını İstanbul Köprüsü’nden aşağıya atmış. Yani sen, bunun bilerek darbe için oraya geldiğini ne biliyorsun? Askerin komutanına itaat ettiğini bilmiyor musun? Nerden bildin de onu idam ettin. Sen hâkim misin, cellat mısın? Bu KHK 15 Temmuzla alakalı da olsa yine de caiz değildir. 15 Temmuzda tanklara karşı sokağa çıkmış olanların tabii ki bir suçu yok. Onları demiyorum, ama bilmeden araştırma yaptırmadan hem hâkim, hem cellat rolüne soyunmuş özel görevlendirildiği besbelli. Nerde buldun o silahları hemen geldin askeri öldürdün? Kimden talimat aldın hemen sokağa çıktın? Sen nereye bağlısın? Nasıl bir örgütsünüz siz? Nerden talimat aldınız hemen çıktınız? Bunların hesabı sorulmayacak mı?

Neden 15 Temmuzdakiler Korunuyor? 15 Temmuzda masum askerleri öldürenler hesap vermeyecek mi?

Askeri neden soyuyorsun? Askeri çırılçıplak soydular yakışır mı? Amerikan askerleri bizim askerlerimizin başına çuval geçirmişti bunu hala konuşuyoruz. Bizim kendi insanımız kendi askerimizi herkesin önünde çırılçıplak soydu.  Herkesin gözü önünde ağzını burnunu kırdılar. Sen bu askerin darbeci olduğunu ne biliyorsun? Sen tut, teslim et, yargı karar versin. Sen bilmiyor musun asker komutanına itaat eder bir şey bilmez. Bu KHK bunların hepsini kaldırdı. İsterse bundan sonraki olaylarla ilgili olmasın. Bir daha böyle bir şey olursa o günle ilgili değilmiş. Niye olmasın ki? Bu KHK yeni böyle bir olay daha olursa yine böyle davrananları koruyacaktır.  Neden 15 Temmuzdakiler korunuyor? Bir daha olursa niye onlar korunmasın ki? 15 Temmuzdakilerin ne özelliği var? Bu KHK kesinlikle caiz değil. Oradaki birisi karar veriyor, bu askerî öldürelim diyor. Hâlbuki o vatan evladı, sen ne biliyorsun darbeci olduğunu? Sonra darbecilerin hepsinin hükmü idam mıdır? Siz zaten idamı kaldırmamış mısınız? Niye kaldırdınız idamı? İdamı kaldırdınız ondan sonra da orada birileri hakim, savcı olmadığı halde askeri, polisi idam ediyor senin bir kere kanunlarında idam yok. Bu adam hâkim olmadığı halde idam hükmü veriyor ve öldürüyor. Bu adam bu KHK ile mahkemeden nasıl kurtarılır? İki tokat vurmamış; öldürmüş, idam etmiş. Sen devlet olarak bile idam etmeye yetkim yok deyip, kaldırdın. Sonra iki üç tane adam askeri polisi idam ediyor. “Sen kimsin de, idam ettin” demiyor.

Tamamen Acayip Bir Düzen Kuruldu Memlekette. Tam Bir Diktatörlük

Adam sevmediği adamı keser atar, “darbe planları yapıyordu ben müdahale ettim. Darbecileri savundu ben de böyle yaptım” der. Bu, canilerin önünü açabilecek bir kararname. Onlara yol veriyor. “İsteğin gibi davranabilirsin” diyor. Bunun sonuçları çok kötü olur.



0 Yorum

Yorum Yaz