Alparslan Kuytul, Cumhurbaşkanına sordu; O zaman Türkiye'de neden laiklik var?

Alparslan Kuytul Hocaefendi, Cuma Tefsir Dersi sonrası kendisine sorulan soruları yanıtlarken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suudi Prensi Selma’nın Ilımlı İslam söylemine, “'Ilımlı İslam’ ifadesinin patenti Batı’ya aittir. İslam’ın ılımlısı olmaz. İslam tektir” demesi hakkında, Cumhurbaşkanına ithafen “Eğer onun bu sözünden rahatsızsa Türkiye’de neden böyle bir düzen kurdular? Neden Türkiye'de Ilımlı İslam var? Neden Türkiye’de laiklik var?” diye soru yöneltti.

Alparslan Kuytul, Cumhurbaşkanına sordu; O zaman Türkiye'de neden laiklik var?
18 Kas 2017 11:20:30

Alparslan Kuytul Hocaefendi, dün akşam canlı yayında gerçekleştirdiği Tefsir Dersi sonrası kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı. Hocaefendi, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suudi Prensi Selman'ın Ilımlı İslam söylemine, “‘ılımlı İslam’ ifadesinin patenti Batı’ya aittir. İslam’ın ılımlısı olmaz. İslam tektir. Kimse İslam’ı çeşitleme veya yaklaştırmalarla zaafa uğratma gayretine girmesin” şeklinde tepki göstermesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna verdiği cevapta “Cumhurbaşkanının tepkisinin temelinde Arabistan’ın Türkiye’ye alternatif seçilmesi” olduğunu söyleyerek “kendisi Ilımlı İslam’ı zaten Türkiye’de uyguluyor laikliği tavsiye ediyorlar, demokrasiyi savunuyorlar. Şimdi de Atatürkçü oldular. Dolayısıyla Ilımlı İslam bu değilse ne? Dedi.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin yaptığı açıklamadan satır başları;

ŞİMDİ SUUDİ ARABİSTAN’A MI AKIL VERİYORLAR?

Hocaefendi, Erdoğan’ın tepkisinin güzel olduğunu ifade ederek, Tepkisi güzel de sanki kendilerinin ki ılımlı İslam değil mi? Sadece adını koymuyorlar. Kendisi laikliği tavsiye etmedi mi? Şimdi Suudi Arabistan’a mı akıl veriyorlar? Suudi Arabistan’ın ne olduğunu biz biliyoruz. Amerikan uşaklığını da biliyoruz. Ama Suudi Arabistan laikliği ilan etmiş değil. Laikliği tavsiye edenlerin, kalkıp da Suudi Arabistan’a Ilımlı İslam demeyin şeklinde tepki göstermesi anlaşılır gibi değil” dedi.

TÜRKİYE’DEKİ İSLAM SANKİ ILIMLI İSLAM DEĞİL Mİ?

Türkiye’deki İslam gerçek İslam mı? Türkiye’deki İslam sanki ılımlı İslam değil mi? Ilımlı İslam dedikleri; devlete karışmayan, Amerika’nın istediği gibi İslam şeriatı olmayan kanunları olmayan yalnız ibadet ve ahlaktan ibaret olan bir İslam. Türkiye’de de İslam ibadetini yap, ahlaklı ol, başka bir şeye karışma zaten bu değil mi? Türkiye’de de ılımlı İslam var. Suudi Prensinin dediği de bu zaten. Aslında Türkiye gibi olmaktan bahsediyor.

NEDEN TÜRKİYE'DE ILIMLI İSLAM VAR? NEDEN TÜRKİYE’DE LAİKLİK VAR?

Eğer Cumhurbaşkanı onun bu sözünden rahatsızsa, Türkiye’de neden böyle bir düzen kurdular?

Neden Türkiye'de Ilımlı İslam var?

Neden Türkiye’de laiklik var?

Neden gerçek İslam yok?

Ilımlı İslam demesinden neden rahatsız anlayamadım. Zaten kendisine laikliği tavsiye ediyor. Ilımlı İslam devlete karışmayan bir İslam, haramların serbest olduğu bir İslam, Allah’ın kanunlarının yürürlükte olmadığı, caminin de olduğu, pavyonun da olduğu bir İslam. Ilımlı İslam; içki, kumar, faiz, zina, LGBT hepsinin serbest olmasına izin veren bir İslam Türkiye zaten böyle bir İslam. O halde tepki göstermesinin sebebi ne? Sadece isme tepki gösteriyor. Ilımlı İslam derse insanlar belki uyanır diye mi korkuyorlar?  Bilmiyorum yani zaten Türkiye’de sessiz sedasız Ilımlı İslam’ı yerleştirdiniz. Ilımlı İslam diye yüksek sesle söylersen insanlar uyanır. Acaba bundan mı korkuluyorlar? Yok eğer ondan korkulmuyorsa yani yeni bir İslam anlayışı oluşmasın, bundan dolayı böyle tepki gösteriliyorsa iyi güzel o zaman da siz neden memleketinizde laikliği uyguluyorsunuz. Ilımlı İslam dedikleri Laik İslam demek. Laikliği kabul eden İslam tepki gösterenler Türkiye’ye baksınlar. Sanki Türkiye gerçek İslam da Arabistan’da Ilımlı İslam’a geçilecekmiş.

MEDENİYET ŞERİAT DEMEK DEĞİLDİR

Arabistan'da şimdiye kadarki İslam gerçek İslam mıydı ki? Hırsızın elinin kesilmesi İslam mı demek oluyor? Siyasetlerine bakın, siyasetleri tamamen Amerikan kontrolünde. Bu İslam olabilir mi? Suçlara verilen cezaların şeriata uygun olarak verilmesi orayı İslam yapmaz. Medeniyet şeriat demek değildir. Şeriat medeniyetin içindedir ama tamamı değildir. Osmanlı’da İslam medeniyeti ölmüştü ama şeriat devam ediyordu. Medeniyet şeriat demek değil şeriat (kanunlar) oda medeniyetin içinde ama tamamı değil. Arabistan’da diyelim ki bazı kanunlar İslam'a uygun bu oranın gerçek İslam olduğunu mu gösteriyor? Memlekette gerçek İslam var mı yok mu anlamak isterseniz; hem kanunlara bakacaksınız İslam kanunları yürürlükte mi değil mi? Hem de siyasetlerine bakacaksınız kâfirlerle mi dostlar Müslümanlarla mı dostlar? Kime uşaklık yapıyorlar ona bakacaksınız.

BU VAZİFE ŞİMDİ TÜRKİYE’DEN ALINDI VE SUUDİ ARABİSTAN’A VERİLDİ

Zaten Arabistan’da oldubitti gerçek İslam yok ki Suudi Prensi şimdi Ilımlı İslam’dan bahsediyor. Zaten Amerikan doğrultusunda bir İslam’dı. Şimdi demek ki biraz daha Batı’ya yakın bir İslam aslında kanaatimce Cumhurbaşkanının bu tepkisinin perde arkasında şöyle bir şey yatıyor. Cumhurbaşkanı çok iyi biliyor ki Amerika artık Türkiye’ye güvenmiyor. Ve artık Türkiye’yi müttefik olarak görmüyor. Ve bu bölgede Ortadoğu’da Türkiye ile iş tutmayacak. Artık Türkiye bir görev vermeyecek. Türkiye bunun farkında o yüzden de Rusya ya yakınlaşıyor. Ve yine Cumhurbaşkanı çok iyi biliyor ki bu görev düne kadar Türkiye’de olan daha evvel de İran’a verilmiş olan bu vazife Şahın devrilmesinden sonra İslam’ın devrilmesinden sonra bu vazife şimdi Türkiye’den alındı ve Suudi Arabistan’a verildi. Cumhurbaşkanı aslında bunu biliyor. Tepkisi biraz da bu yüzden. Sadece Prensin sözüne değil aslında Arabistan’ın Türkiye’ye alternatif seçilmesi ve bundan böyle Arabistan iş tutacak olması. Cumhurbaşkanının tepkisinin temelinde bu var kendisi Ilımlı İslam’ı zaten Türkiye’de uyguluyor laikliği tavsiye ediyor. Ilımlı İslam bu zaten İslam devletinin artık olmayacağını düşünenler çoğaldı onların içerisinde. İslam medeniyetinden vazgeçmiş durumdalar dava bitmiş durumda. Sistemin dediğini diyorlar.  Demokrasiyi savunuyorlar, laikliği savunuyorlar. Şimdi de Atatürkçü oldular. Dolayısıyla Ilımlı İslam bu değilse ne?

Etiketler:   Prens


0 Yorum

Yorum Yaz