Alparslan Hoca ‘Kalemi Kırılmıştır’ meselesinden dolayı açılan davadan beraat etti!

Alparslan Kuytul Hoca, "kalemi kırılmıştır" şeklinde çarpıtılmış sözleri sebep gösterilerek açılan ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ davasından beraat etti.

Alparslan Hoca ‘Kalemi Kırılmıştır’ meselesinden dolayı açılan davadan beraat etti!
10 Oca 2019 14:36:12

336 gündür haksız tutukluluğu devam eden Alparslan Kuytul Hoca bu sabah saat 09.00’da görülen "kalemi kırılmıştır" meselesinden dolayı açılan "Cumhurbaşkanına hakaret" davasından beraat etti. Mahkemenin bu kararı ile Alparslan Hoca videoların kırpılması ile atılan bir iftiradan daha aklanmış oldu.

Alparslan Kuytul Hoca 1 Temmuz 2016 tarihinde gündemle alakalı bir soruya verdiği cevapta, Türkiye'nin gidişatını değerlendiren bir açıklama yaptı. Hükümeti iyi niyetli uyardığı açıklaması bazı çevreler tarafından kırpılarak sanki darbeyi önceden biliyor ve Cumhurbaşkanına hakaret ediyor gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldı. Savcılık incelemesi sonucunda ilgili konuşmada darbeyi önceden biliyor suçlamasına dair hiçbir kötü niyet olmadığı, suç teşkil etmediği, iyi niyetli bir açıklama olduğu anlaşıldığından dolayı mahkemeye bile gerek görülmedi. İlgili konuşmanın Cumhurbaşkanına hakaret suçlaması hakkında bu sabah görülen davadan da Alparslan Hoca beraat etti.

İlgili Haberler;

  Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin “Kalemi Kırılmıştır” Sözünün Çarpıtıldığının Delili!


0 Yorum

Yorum Yaz