Alparslan Kuytul Hoca Hakkında Son Durum!

Semra Kuytul Hocahanım Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin son durumu hakkında açıklama yaptı.

Alparslan Kuytul Hoca Hakkında Son Durum!
01 Ara 2018 21:38:55

Semra Kuytul Hocahanım bugün bayanlara yönelik gerçekleştirdiği Tefsir dersi sonrası kendisine yöneltilen bir soru üzerine Alpaprslan Kuytul Hocaefendi’nin son durumunu aktardı. 22 Ocak’taki mahkeme öncesi tutuksuz yargılama istediklerini vurgulayan Hocahanım, bu konuda verdikleri bir dilekçenin reddedilmesindeki onur kırıcı gerekçeyi de anlattı.

Semra Kuytul Hocahanımın açıklamaları şöyle;

Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin (8 Kasım’da terörden yargılandığı davadan tahliye edilmesinin ardından) 10 Ocak tarihine ertelenen davası ayrıca 22 Ocak tarihinde ise Furkan Vakfı davasının mahkemesi var. Kendisi de avukatları da hazırlık yapıyor.

8 Kasım’dan hemen sonra Furkan Vakfı dosyasından tutuklu yargılanmasına itiraz ettik. “Terörden tahliye almış neden hala böyle yapıyorsunuz?” diyerek bir itiraz dilekçesi verdik. 15 gün sonra reddedildi.

Bende Pazartesi günü dilekçe verdim henüz bir sonuç çıkmadı. Reddedilen dilekçenin reddedilme gerekçesinde; kaçma ihtimali olabileceği için reddedildiği söyleniyor. Bende mahkemeye sunduğum dilekçeye şöyle yazdım; “kaçma ihtimalinden bahsetmeniz bile bizim onurumuzu zedeleyen bir şey.”
Bu kadar tanınmış bir şahsiyet kaçacak. Nereye? Hiç o kaçacak göz var mı Hocaefendi’de?
Bu kadar tanınan ve bilinen bir insan ve daha önce defalarca tehdit aldığımız halde kaçmayıp evinde yakalanmış bir insan şimdi mi kaçacak? Haksız olan kaçar.
Ben dilekçeye şunu da yazdım; benim bile 9 ayı nerede geçirdiğimi sor emniyet sana çıkarır. Bu kadar ortadayız.

Şimdi koskoca devlet Hocaefendi gibi bir şahsiyeti mi gözetiminden kaçıracak? Bu adamda kaçacak göz var mı başta ona cevap versinler. Kaç tehdit aldı öncesinde o zaman kaçmadı, şimdi mi kaçacak? O verdiğim dilekçeyi reddetsinler yayınlayacağım. Israrla yazacağım.

Bizim isteğimiz; 22 Ocak öncesi tutuksuz yargılanması. Furkan Vakfı dosyasında hiçbir evrakta Hocaefendinin adı bile geçmiyor. Muhasibi, eski yönetim kurulu, yeni yönetim kurulu hepsi dışarda. Bu Furkan Vakfı dosyasıysa hepsi dışarda. Onlar içeri girsin demiyoruz ama onlar dışarıdaysa Hocaefendi neden içeride? O zaman bunun açıkça bir susturma operasyonu olduğunu herkes anlayabiliyor. Dilekçeye bunu da yazdım.
Dünya alem susturma operasyonu diye bakıyor, sen hukuki gerekçeler diyorsun, adalet yara almaya devam ediyor.



0 Yorum

Yorum Yaz