Alparslan Kuytul Hoca: Herkesi Susturan Bir Memleket Batar

2016'nın Şubat ayında aydınların ve ilim adamlarının evlerine şafak baskını yapılarak susturulmasına tepki gösteren Alparslan Kuytul Hoca, "Herkesi susturan bir memleket batar, Ortadoğu'nun her tarafında herkesi susturan iktidarlar var, hiçbirinin sonu iyi olmadı." dedi.

Alparslan Kuytul Hoca: Herkesi Susturan Bir Memleket Batar
23 Haz 2019 15:28:00

4 Şubat 2016 tarihinde kendisine yöneltilen "Paralel yapı operasyonlarında Sedat Laçiner gibi gazetecilerin gözaltına alınmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna verdiği cevapta, aydınların ve ilim adamlarının evlerine şafak baskını yapılarak susturulmasına tepki gösteren Alparslan Kuytul Hocaefendi, "Herkesi susturan bir memleket batar, Ortadoğu'nun her tarafında herkesi susturan iktidarlar var, hiçbirinin sonu iyi olmadı." dedi.

500 gündür tutuklu bulunan Alparslan Kuytul Hocaefendi, 2016 yılında hükümetin susturma politikasını eleştirmiş, "Bir memlekette hakikatleri söyleyenler susturulmamalı"diyerek ilim adamlarının gözaltına alınmasına tepki göstermişti.

Terör ile hiçbir bağlantısı bulunmayan Hocaefendi de 30 Ocak'ta yapılan şafak baskını ile gözaltına alındı ve mesnetsiz iddialarla 500 gündür tutuklu yargılanıyor.

İşte Hocaefedi’nin aydınların ve ilim adamlarının susturulmasına tepki gösterdiği konuşması:

"Kim tenkit ediyorsa göz dağı vermek için gözaltına alınıyor.

Ben de tenkit ediyorum; sizin bu Irak politikanızı tenkit ediyorum,

Suriye politikanızı da tenkit ediyorum, laikliği tavsiye etmenizi de tenkit ediyorum.

Birilerinin doğruları söylemesi lazım. Herkesi sustura sustura nereye varacaklar. Susan, konuşmayan, korkan bir ülkeye dönüştük. Bir kısmı korkusundan, bir kısmı menfaat hesapları yaptığından konuşmuyor. Herkes susuyor! Bu kadar cemaat bu kadar hoca; herkes susuyor!

Bir memleket, bu şekilde bütün aydınlarını susturursa...

Allah için hakkı söyleyenleri, bir menfaat hesabı yapmadan konuşanları, herkesi susturan bir memleket batar! O zaman meydan şahsiyetsizlere, dalkavuklara, yalaka adamlara kalır. Menfaatçi insanlara kalır; menfaatini düşünüp susanlara kalır meydan! Herkes böyle olmaya başlar. Konuşan susturulursa, o zaman kimse konuşmaz susar ve meydan korkaklara,  yalakalara, menfaatçilere kalır!

Bir memlekette hakikatleri söyleyenler susturulmamalı. İlim adamlarına bu yapılır mı? Teröristin evini basar gibi sabahın karanlığında; ayıp değil mi yani! Terörist mi bu adam, ilim adamı mı? Herkesi susturma yöntemini seçiyorlar. Bunu daha evvel başkaları çok denedi. Ortadoğu'nun her tarafında herkesi susturan iktidarlar var. Hiçbirinin sonu iyi olmuyor. Bu yol, yol değil!



0 Yorum

Yorum Yaz