Alparslan Kuytul Hoca TAHLİYE EDİLDİ!

8 Kasım’da terör suçlamasından tahliye edilen Alparslan Kuytul Hoca, bugün diğer suçlamalardan da tahliye edildi. 4. Ağır ceza mahkemesinden gelen tahliye kararıyla Alparslan Hoca bir yıldır devam eden haksız tutukluluğunun ardından bugün serbest bırakılacak.

Alparslan Kuytul Hoca TAHLİYE EDİLDİ!
24 Oca 2019 15:32:36

Alparslan Hoca Tüm Suçlamalardan Tahliye Edildi

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na yönelik soruşturma kapsamında tutuklu yargılanan Alparslan Kuytul Hoca, Veysel Dörtgöz ve Ali Alagöz'ün tahliyesine karar verildi.

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na yönelik başlatılan soruşturma kapsamında tutuklu yargılanan Alparslan Kuytul Hoca ve beraberindeki 43 kişinin yargılanmasına Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Bolu Cezaevi'nden SEGBİS (Ses ve Görüntülü Bilgi Sistemi) ile Adana'da görülen duruşmaya katılan Alparslan Hoca, hakkındaki asılsız suçlamaları reddederek beraatını talep etti.

Alparslan Kuytul Hoca, Veysel Dörtgöz, Ali Alagöz hakkında tahliye kararı verildi. Diğer kişilerin ise mal varlıkları üzerindeki tedbir ve adli kontrol şartının kalkması için kararın daha sonra açıklanacağı bildirildi.
Kararın açıklanmasının ardından yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Adana Adliyesi çevresinde zararsızca bekleyen Alparslan Hoca’nın binlerce sevenleri sloganlar ve tekbirlerle bulundukları caddeyi inletti. 

 



0 Yorum

Yorum Yaz