Alparslan Kuytul Hocadan Ramazan Ayına Dair Tavsiyeler

Alparslan Kuytul Hoca 2016 ve 2017 yıllarında kendisine yöneltilen “Ramazan Ayından hakkıyla istifade edebilmek için bizlere neler tavsiye edersiniz?” sorusu üzerine Ramazan ayından nasıl istifade edilmesi gerektiğine dair tavsiyelerde bulundu.

Alparslan Kuytul Hocadan Ramazan Ayına Dair Tavsiyeler
04 Mayıs 2019 12:16:47

lparslan Kuytul Hocaefendi'nin "Ramazan ayını en güzel şekilde değerlendirebilmek için bizlere neler tavsiye edersiniz?" sorusuna verdiği cevap:

Ramazan ayını iyi değerlendirebilmek sadece azalarımızla oruç tutmakla olmaz. Orucu midemizle ağzımızla tuttuğumuz gibi gözümüzle kulağımızla elimizle ayağımızla bütün azalarla tuttuğumuz zaman ramazanı değerlendirmiş oluruz. Hele birde kalbimizle oruç tutacak hale gelebilirsek, kalpteki dünya sevgisinden de kurtulabilirsek, yemek yemediğimiz gibi dünya sevgisine de dalmamayı başarabilirsek işte o zaman ramazanı hakkıyla değerlendirmiş oluruz.

Tüm arkadaşlarımız 50 kişilik 100 kişilik büyük iftar programları düzenlemeliler. Bu iftar sofralarında fakirler akrabalarınız da olmalı. Büyük çaplı iftarlarla ramazanı daha iyi değerlendirmeliyiz.

Ayrıca her gün teheccüd namazı kılmaya alışmak lazım.

Diğer taraftan her kardeşimiz normal zekatının fitresinin dışında 60-70 liralık bir yardım kolisi hazırlayıp fakiri sevindirse bu da ramazanı değerlendirmenin gereğindendir.

Bunu dışında teravih namazlarına gidilmeli. Teravih namazlarında halkla iç içe olmalıyız.

Ramazanda tabii birde itikaf. Ramazanın son 10 gününde inşallah camilerde itikafa gireceğiz. 

Yine Alparslan Kuytul Hocaefendi 2016 yılında kendisine yöneltilen,  “Ramazan Ayından hakkıyla istifade edebilmek için bizlere neler tavsiye edersiniz?” sorusu üzerine Ramazan ayından nasıl istifade edilmesi gerektiğine dair tavsiyelerde bulundu;

İşte Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin yaptığı o tavsiyeler;

Ramazandan istifade etmek evvela Kuranın mesajını anlamak ile olur. Kuranın mesajını anlamayanlar istifade edemezler. 

Ramazanda insan nefsini terbiye etme mücadelesi verirse ramazandan istifade etmiş olur.

İnsan ramazan sayesinde oruç sayesinde muhtaçlığını anlar. Kardeşliği geliştirir.

 Ramazan da itikâfa girilmeli. Ramazan da en önemli istifade itikâftır. Mühim bir sünnettir. Tüm camilerimiz de itikâf yapılmalı. İtikâf için camiler engellenemez. İslam’da bütün camilerde itikâf yapılır. Son 10 günde ne kadar ayarlayabiliyorsanız itikâfa girin. Ramazandan istifade etmek isteyenler itikâfı ihmal etmesinler.



0 Yorum

Yorum Yaz