Alparslan Kuytul Hocaefendi 30 Gündür Tutuklu!

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin 30 gündür tutuklu olması sebebiyle sevenleri tarafından twitterda “#AlparslanHocamsız1Ay” etiketi açıldı. Halk tarafından yoğun ilgi gören etiket Türkiye gündeminde uzun saatler yerini korudu

Alparslan Kuytul Hocaefendi 30 Gündür Tutuklu!
10 Mar 2018 17:23:08

    30 Ocak sabahı şafak operasyonu ile gerçekleştirilen baskında Alparslan Kuytul Hocaefendi ve 24 kişi gözaltına alınmış ve 10 gün boyunca Adana Emniyet Müdürlüğünde gözaltında tutulmuştu. 8 Şubat 2018 tarihinde mahkemeye çıkarılan Alparslan Kuytul  Hocaefendi ve arkadaşlarından, 22'si serbest bırakılırken Hocaefendi ve beraberindeki 4 kişi hakkında haksız bir şekilde tutuklu yargılanma kararı çıkarılmıştı. Mahkemede tutuklu yargılanan Hocaefendi  BOLU F TİPİ kapalı cezaevine nakledildi. Diğer 4 kişi ise İzmir Ödemiş'teki ceza evine gönderildi.

    Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin sevenleri, tutuklandığı günden bu yana sosyal medyada yaptıkları paylaşımlar ile tepkilerini ortaya koydular. Yaşanılan bu zor süreç her gün farklı etiketler ile Türkiye gündemine taşındı.

    Bugün de Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin 30 gündür tutuklu olması sebebiyle sevenleri tarafından twitterda “#AlparslanHocamsız1Ay” etiketi açıldı. Halk tarafından yoğun ilgi gören etiket Türkiye gündeminde uzun saatler yerini korudu

    Kullanıcılar özellikle; Alparslan Kuytul Hocaefendi ve 4 arkadaşının haksız bir şekilde tutuklu yargılandıklarını ifade ederek bundan dolayı üzgün olduklarını ve bu zor günlerin geçeceğine, daha güzel günlerin geleceğine dair ümitvar olduklarını yazdılar.

    Yurtiçi-yurtdışından Furkan Vakfı gönüllülerinden destek verenlerin yanı sıra objektif bakabilen vicdan sahibi halk bu yaşananları kınayarak destek tweetleri attı.

Gelen destek mesajlarından bazıları;

 


 

 

 


 

 

 


 

 

 


 

 

 


 

 

 


 

 

 


 

 

 


 

 



0 Yorum

Yorum Yaz