Alparslan Kuytul Hocaefendi Atılan İftiralara Cevap Verdi

Furkan Vakfı Kurucusu Alparslan Kuytul Hocaefendi engellemelere rağmen yoğun katılımla düzenlediği Elazığ Konferansı sonrası kendisine yöneltilen “Elazığ’da konferans çalışmalarınızın başta belediye tarafından olmak üzere engellenmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?” Sorusuna cevap verdi. Ayrıca Yerel bir gazetenin kendisi hakkında iftira ve yalan içerdiği belirtilen “İstihbarat Zafiyeti mi” başlığıyla yayınladığı haber ile ilgili açıklamalar da bulunarak kendisine atılan iftiralara da cevap verdi

Alparslan Kuytul Hocaefendi Atılan İftiralara Cevap Verdi
14 Kas 2016 14:13:53

Alparslan Kuytul Hocaefendi Hâkimiyet Elazığ Gazetesinde yayınlanan haber ile ilgili olarak şunları söyledi; “Bir gazete burada iki, üç gün bizim aleyhimizde propaganda yaptı ve benim daha evvel ki açıklamalarımdan bölümler alarak güya biz hem Fetö’cüymüşüz(!)  hem Pkk’cıymışız(!)  bizde her şey varmış(!)  Benim bile bilmediğim şeyler varmış. Bu kadar alçalmaya gerek yok. Diyerek konuşmalarının furkanvakfi.net’ten tamamının izlenmesi gerektiğini söyledi.

Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin konuşmasından satırbaşları:

Burada başka bir oyun tezgâhlandı. İskenderun’dakine benzer bir oyun!Herhâlde merkezi aynıdır. Aynı akıl tarafından planlanmıştır. Aynı emareleri görüyorum çünkü.

Orada bir mahalle muhtarı kadın çıktı “Biz sizi İskenderun’da istemiyoruz” dedi. Sanki İskenderun onların babasının memleketi! Bir kadın orada böyle bir şey yaptı sonra sen istemiyorsan isteme biz geliriz dedik. Bu sefer kaymakamlık konferansı iptal etti ve hataya girişte durdurdular, yolları kapattılar, otobanı kestiler ve orada bir sürü olaylar oldu.

Şimdi burada da hâkimiyet adında bir gazete, kimin hâkimiyetine geçmişse artık bilemiyorum. Halkının hâkimiyeti altında olmadığı belli. Allah’ın hâkimiyetini de savunmuyor olsa gerek herhâlde ki çünkü biz Allah’ın hâkimiyetini savunan bir hareketiz bizi de engellemeye çalıştığına göre herhâlde kendisi de Allah’ın hâkimiyetini savunmuyor olsa gerek.

Böyle bir gazete burada iki üç gün bizim aleyhimizde propaganda yaptı ve benim daha evvel ki açıklamalarımdan bölümler almışlar. Güya biz hem Fetö’cüymüşüz(!) hem PKK’cıymışız(!)  bizde her şey varmış(!) Benim bile bilmediğim şeyler varmış.

Bu kadar alçalmaya gerek yok!

Eğer bilmiyorsan tanımıyorsan sorarsın bize, bizde sana anlatırdık. Bilir bilmez böyle başlıklar atıyorsun ayıptır. Biz bu toplum da hep beraber yaşayacağız yüz yüze bakacağız.Burada ki arkadaşlarımızla çeşitli ortamlarda karşılaşacaksınız belki yarın çay içeceksiniz ayıptır. Benim konuşmalarımı benim namert düşmanlarım kırpıyor kırpıyor başka bir manaya gelecek hale getiriyor onu o şekilde internete yüklüyor. Onu izleyen insan beni yanlış tanıyor.

Onlar alçakça yapıyorlar bu işi mertçe yapmıyorlar!

Ben her zaman söylüyorum benim konuşmalarımı furkanvakfi.net ten aslını izleyin, uzun halini izleyin. Kırpılmışları boş verin. O kırpanlar alçakça kırpıyor, manayı bozacak şekilde kırpıyor. Bizi FETÖ olmakla suçlayacak kadar! Ben onlarla ilgili yıllarca tenkitte bulundum. 30 yıldır ben onları tenkit ederim. İnsan biraz utanır yani böyle yazılar yazanlar kaç yaşında bilmiyorum ama belki onlar ufak çocukken ben böyle konuşuyordum. Ben onların yaptıklarını tenkit ediyordum.Hatırlar mısınız 2004 veya 2005 miydi burada “dinler arası diyalogu” reddeden bir konferans yaptım. Ve yine burada bize yayın yapan Kanal 23’de bir program daha yapmıştım. O programda da yine dinler arası diyalogun yanlışlığını anlatmıştım ve o cemaatten olanlar televizyonu telefon bombardımanına tuttular. Telefonlar kilitlenmişti. Eski arkadaşların hepsi hatırlarlar o olayı. Evet, düşmanlığım yok, yanlışlarına yanlış derim. Ben bunu yıllardır söyledim. Türkçe olimpiyatlarını benim kadar sert tenkit eden kimdir? “Kızları çıkartıp şarkı söyletiyorsun bu haramdır” dedim. “Siz haramları helal ettiniz” dedim. Biliyorum emniyet müdürleriniz var. Bahsettiğim zaman 2003 cemaatin en güçlü olduğu zamanlar. Biliyorum emniyet müdürleriniz var, emniyet teşkilatı elinizde biliyorum, elinizden geleni yapın dedim. Şimdi tutuyorlar ben o zaman böyle konuşuyorken, o cemaatle beraber olanlar, yükselmek için o cemaate katılan yalaka takımı o zaman yükselmenin yolu onlara katılmaktı.

O zaman onlarla beraber olanlar, ta 98’lerde 2000’de, 2013’te ben onları tenkit ederken, onların baş komiserleri ve müdürleri tarafından bu yüzden emniyete çağrılırken bunlar ise onlarla beraber olup yalakalık yapıyorlardı.

Şimdi gelmişler bana böyle laflar söylüyorlar.

 Ben bilmiyordum bir arkadaş bana gösterdi buranın belediye başkanı Ahmet Şahin’in (o cemaatin önde gelen hocalarından Fetullah Gülen’den sonra ki 2. Hocadır, öyle bilinir.) kitabını parasız dağıtan belediye başkanınız. Ahmet Şahin’in ilmihalini bastırıyor ve kapağın arkasına da kendi fotoğrafını koyduruyor.

O zaman bizde “acaba bu belediye başkanı Fetö’cü falan mı(!)” böyle mi düşünmeliyiz? Ben böyle itham etmem. Belki bilmemiştir, onlardan olması gerekmez. Bu bir kitaptır bende dağıtmış olayım, o cemaatle de aram iyi olsun diye düşünmüşte olabilir. İlla da onlardan olması da gerekmez. Bak ben böyle bakıyorum meseleye.

 Pkk’ya gelince yine sizin bu belediye başkanınız Gülten Kışanak’a plaket veriyor. Fotoğrafı internette var. O zaman buna bakıp ta belediye başkanı Pkk’cı mı yoksa(!) diye düşünmemiz gerekmez mi? Ama ben böylede düşünmüyorum, Allah’a havale ediyorum.

Burada bir dernek VEFA-DER adında bir dernek üç beş kişiden fazla çevresi olmayan bir dernek bunlar “Yok biz sizi Elazığ’a sokmayacağız.” Diyor. Senin sülalen gelse ben Elazığ’a girerim. Sen beni daha tanımamışsın şimdi tanımış oldun belki,ama bu sözler Müslümana yakışacak bir şey değil. Burası doğu değil mi? Doğu insanı misafirperverdir, böyle bilinir. “Sizi Elazığ’a sokmayacağız” demek bu ne demek? Bu ne İslam’a sığar doğu kültürüne töresine âdetine sığar. Ayıptır. Ben burada sizin misafirinizim bu gün varım yarın yokum. Sen beni yanlış tanıyorsan sor, doğrusunu anlatayım. Bu güne kadar kaç kişi kırpılmış videoları izledi. Beni öyle zannetti. Sonra bir gün Allah rast getirmiş aslını izlemiş ya da birinden duymuş sonra özür diledi. Kaç kişi vakfa telefon açtı, kaç kişi internetten mesaj attı helallik istedi, kaç tane arkadaşımızdan çeşitli ortamlarda gerçeği öğrenince helallik istemişler özür dilemişler. Yani olayda başrolü oynayanlar da, başka şehirlerde böyle planlar yapanlar da, eğer samimiyseniz videoların aslını izleyin ne dediğimi o zaman anlarsınız. Videoların aslını izlemiyorsan aslını izlemeye tahammülün bile yoksa üç dakika izlemeye tahammülün var otuz dakika izlemeye tahammülün yoksa o zaman sen konuşma hakkına sahip olamazsın yarım saat bile dinleyemiyorsun. İnşallah böyle bir olay bir daha olmaz. Bu güne kadar Elazığ’da hiç böyle bir şey görmedik. Hatta ben burada yaz kampı da yaptım belediyenin kendi tesislerinde. Geçen sen vermediler iki yıldır vermiyorlar ama daha evvel vermişlerdi. Biz bir kötülük görmedik. Kötülükten bir şey çıkmaz.

Biz hep Müslümanız hep kardeşiz ve kardeşliği bozmayalım.

Hiç kimse buraların kralı benim diye düşünmemeli bu vatan hepimizin vatanıdır. Siz Adana’ya gelirsiniz, biz buraya geliriz, İstanbullu Elazığ’a gelir, Elazığlı Ankara’ya gider. Bu vatan hepimizindir. Hiç kimse “Sizi buraya sokmayacağız “ gibi densiz laflarda bulunmasın. Ne olur işte böyle mahcup olur.



0 Yorum

Yorum Yaz