Alparslan Kuytul Hocaefendi’den Çarpıtılan Nevruz Açıklamasına Cevap!

Furkan Hareketi lideri Alparslan Kuytul Hocaefendi dün akşam Furkan Vakfı binasında gerçekleştirdiği Cuma tefsirinin ardından kendisine yöneltilen “Son zamanlarda internette bazı haber sitelerinde “Nevruz kutlamak “ ile ilgili bir soruya verdiğiniz cevapta Nevruz kutlayanların kâfir olacağını söylediğiniz şeklinde yorumlar yapılıyor. Bu konuda ne söylemek istersiniz?” sorusuna verdiği cevapta “Biliyorsunuz benimle ilgili bütün konuşmalarım kesiliyor, çarpıtılıyor.” diyerek düşmanlarının namert olduğunu vurguladı.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’den Çarpıtılan Nevruz Açıklamasına Cevap!
25 Mar 2017 20:23:28

Hocaefendi, “Ben öyle bir şey demedim.  Yıllar evvel sorulmuş herhalde bana. Bende İslam’da Nevruz diye bir bayram olmadığını anlatıyorum, bu Zerdüştlerin bayramıdır ateşe tapanların “ her nerede ateş varsa orada Allah’ın nuru vardır ve ona ibadet Allah’a ibadet gibi sayılır” gibi bir anlayışları var. Onu canlandırmak ve ona inanmak suretiyle bayram kutlayanlar elbette Müslüman değildir. Ama şu anda yapılan nevruz kutlaması böyle bir amaçla değil, bahar bayramı deniyor adına ne gerek var böyle bir şeye. İslam’da böyle bir bayram yok.

Bahar Bayramı Olarak Kutluyorlar. Bundan Dolayı Kâfir Olmuş Olmazlar.

Eğer sadece bahar geldi Allah’a şükür bizi bahara kavuşturdu manasında kutluyorlarsa yaparlar ama ateşin üzerinden atlamak nedir bu neye dayanıyor? Eğer bu Mecusilerin ve Zerdüştlerin âdeti ise yapmak doğru olmaz. Ama bunu yapan insanlar bu niyetle yapmıyor yani bugün nevruzu kutlayanların böyle bir niyeti olduğunu ben zannetmiyorum ne ateşe tapıyor ne de “Zerdüştlerin bayramıdır” o niyetle kutluyor. Bahar bayramı olarak kutluyorlar. Bundan dolayı kâfir olmuş olmazlar. Ama İslam’a yeni bir bayram eklemek doğru değildir. Herkes kafasına göre bir bayram ekleyecek olursa o zaman Kurban ve Ramazan bayramının bir ehemmiyeti kalmaz. Birisi bahar der bayram ekler, birisi sonbahar der bayram eklerse, biri anneler biri babalar günü der bayram eklerse bilmem ne günü böyle yüz tane bayram çıkarsa deliye her gün bayram gibi olmaz mı o zaman? Yoksa kâfir falan demedim.

Daha Evvel Kaç Defa Söyledim Benim Düşmanlarım Namert, Mert Düşmanlara Rastlamadım. Bu Da Benim Kaderim. Keşke Mert Olsaydılar.

Biliyorsunuz benimle ilgili bütün konuşmalarım kesiliyor, çarpıtılıyor. Bazen de şöyle yapıyorlar konuşmanın başlığını öyle bir ayarlıyorlar ki o başlığı gören insan tamamını okumuyorsa o başlıktakini dediğimi zannediyorlar. Alçaklık ediyorlar. Daha evvel kaç defa söyledim benim düşmanlarım namert, mert düşmanlara rastlamadım. Bu da benim kaderim. Keşke mert olsaydılar. Hani ben uzun cevap veriyorum ya mesela diyelim ki yarım saat veya 20 dakikalık cevap vermişim biliyorlar ki bugünün insanı yarım saat dinlemiyor o zaman tamamını koyuyor. Oyuna bakın! Normalde çarpıtacağı zaman kesip kesip koyuyor manayı bozuyor. Çarpıtmak istediklerinde. O bir yöntem bu da başka bir yöntem. Tamamını koyuyor bak tamamını koydum kesmedim ben onlar gibi yapmadım diyor. Tamam, ama attığı başlık ne? “Alparslan Kuytul Hoca Nevruz hakkında gayrı İslami’dir. Kâfirlerin bayramı, Küfre götürür” dedi. Bakın şimdi adam o başlığı görüyor. Hâlbuki o konuşmada öyle bir şey demiyor. O başlığı görüyor. Video da 20 dakikaya mesela izlemiyor. Başından 1-2 dakika izliyor usanıyor ya da işi oluyor bırakıyor. Sanıyor ki ben öyle demişim. Halbuki ben öyle dememişim.” dedi



0 Yorum

Yorum Yaz