Alparslan Kuytul Hocaefendi "Fetö'nün Yeni Hocaefendisi" İftirasına Cevap Verdi

Alparslan Kuytul Hocaefendi çarşamba akşamı yapmış olduğu kadir gecesi özel konulu sohbetinin ardından kendisine yöneltilen “Bir takım kimselerin “Size yapılan engellemelerin müsebbibi FETÖ’dür” demenizi istemesi üzerine yaptığınız açıklamayı, o camiaya yakın kimselerin internette paylaşması üzerine bazı gazete ve haber sitelerinin, “FETÖ’nün Yeni Hocaefendisi” şeklinde haber yapmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna cevap verdi.

Alparslan Kuytul Hocaefendi "Fetö'nün Yeni Hocaefendisi" İftirasına Cevap Verdi
23 Haz 2017 13:31:08

Alparslan Kuytul hocaefendi dün akşam yapmış olduğu kadir gecesi özel konulu sohbetinin ardından kendisine yöneltilen “Bir takım kimselerin “Size yapılan engellemelerin müsebbibi FETÖ’dür” demenizi istemesi üzerine yaptığınız açıklamayı, o camiaya yakın kimselerin internette paylaşması üzerine bazı gazete ve haber sitelerinin, “FETÖ’nün Yeni Hocaefendisi” şeklinde haber yapmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna cevap verdi.

Hocaefendi ‘milletin ağzı torba değil ki büzesin. Bunlar yaptıkları yanlışların duyulmasını istemiyorlar birisi dillendirdiği zaman onu susturmak için her türlü iftirayı atıyorlar.’ dedi.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin açıklamasından satır başları;

BEN KİMSEYE İFTİRA ATAMAM

Ben yıllarca onların dinler arası diyaloglarını, Türkçe Olimpiyatlarını ve bunun gibi bazı yanlışlarını tenkit etmiş biriyim. Fakat ben kimseye iftira atamam. Bana böyle fısıltı gazetesiyle haberler göndermeye kalkışanlar, onları suçlamamı isteyenler benden namertçe davranmamı istiyorlar. Benim düşmanlarım namert olabilir, herkesi kendileri gibi zannediyorlar. Ben namert değilim kimseye iftira atamam.

DÜNYA ÂLEM DUYDU, BU KADAR OLAYLAR OLDU HÜKÜMET HALA DUYMADI MI?

Bizim konferanslarımızın engellenmesi 3 yıldan beri devam ediyor hükümetin haberi olamadı mı? Diyelim ki mesela o camiadan bazı kimseler hükümetle aramızı bozmak için engellemeler yaptılar diyelim ki öyle oldu. Peki hükümet duymadı mı? 3 yıldır bunu anlatmaktan dilimde tüy bitti, boğazımın hastalığı arttı. Dünya âlem duydu, bu kadar olaylar oldu hükümet hala duymadı mı? Ben kimseye iftira atamam.

ADAM MI KALDI Kİ DIŞARIDA?

Onlara zaten her gün operasyon yapılıyor, onlara selam vermiş olanlar bile içeriye alınıyor.  Adliyede veya emniyette onlardan adam mı kaldı? Onlara selam vermiş darbe ile alakası olmayanları bile içeriye attınız. Adam mı kaldı ki dışarıda? Nasıl olacakta benim konferanslarımı onlar engelleyeceklermiş? Diyelim ki binde bir ihtimal bir şehirdeki konferansımı olay olsun, hükümet zor duruma düşsün diye engellediler. Ama 3 yıldan beri yüzlerce konferansımız engellendi hepsini onların yapması mümkün mü? Tek benim değil hanımımın konferansı da, başka bayan hocaların konferansı da yüzlerce konferansımız engellendi. Hadi diyelim ki bir tanesini onlar yaptı. Hepsini mi onlar yaptı? Ben kimseye iftira atamam.

TALİMATIN NEREDEN GELDİĞİ BELLİ

Kimin yaptığı meydandadır, devlet kimin elinde bellidir. Sonra diyelim ki onlar yaptı ben 3 yıldan beri bangır bangır haber veriyorum hükümete. 3 yıldan beri duymadı mı? Hepsi biliyor. Beni tanıyan bir milletvekili bakana gidiyor bu hoca öyle bir hoca değil iftira atılıyor ve konferansları neden engelleniyor diyor, bakanın dediği ‘elimden bir şey gelmez’ yani emir benden daha yukarıda. Şimdi ben nasıl olurda falanlar yaptı deyip iftira atabilirim. Talimatın nereden geldiği belli. Bunlar diyorlar ki biz her şeyi engelleyelim ama herkes sussun kime bir şey demesin. Niye ben ölü müyüm? Yunus Emre’nin dediği gibi Derler ki ‘Yunus sus söyleme’ Yunus derki ‘Niye ben ölü müyüm?’ aynen o şekilde. Her şeyi yapacaklar ama hiç suçlu olmayacaklar.

ALLAH’A HESAP VERECEĞİM KİMSEYE İFTİRA ATAMAM

Bu benim karakterimin gereği ben bir gün öleceğim Allah’a hesap vereceğim kimseye iftira atamam. Allah’ı unutamam, ahireti unutamam, hesabı kitabı unutamam, cehennemi unutamam. Bu onların hoşuna gitsin diye değil, onların hocası olmak için değil. Bu Allah için yapılan bir şehadetten ibarettir. Onlara iftira atmadım diye ben onların hocası mı olmuş oldum? Ne alakası var? Tek ben değil başka bir hocaya da böyle bir iğrenç teklifte bulunsalar o da aynı şekilde reddetmelidir. İnsansa, mertse o da reddetmeli! Bunun onların hocası olmakla alakası yok. Ben her zaman zulme karşı gelmek ve haksızlığı reddetmek zorundayım. Beni susturmak için bu gibi yalanlar söyleyip duruyorlar.

BUNLARIN ASIL DERDİ BU HOCANIN ÖNÜNÜ NASIL KESELİM

O camiadan olanlar benim bu açıklamamdan memnun olmuş olabilirler bu ayrı bir şey benim onların hocası olmam yeni bir Hocaefendi denmesi bu ayrı bir şey. Yani onların hocaları hala başlarında. Bunların asıl derdi bu Hocanın önünü nasıl keselim? Bunların derdi bu. Ne yapalım bir iftira daha bulup önünü keselim.



0 Yorum

Yorum Yaz