Alparslan Kuytul Hocaefendi Hakkında Son Durum

Semra Kuytul Hocahanım, Salı günleri görüş günü olması sebebiyle dün (20.03.2018) 40 gündür BOLU F TİPİ kapalı cezaevinde olan Alparslan Kuytul Hocaefendi ile 6. Kez görüştü. Hocaefendi’nin sağlık durumu ile moralinin iyi olduğunu söyleyen Hocahanım, ayrıca terör ile alakaları olmadığı halde terör suçlularına bile verilen hakların Hocaefendi’ye verilmemesine tepki gösterdi.

Alparslan Kuytul Hocaefendi Hakkında Son Durum
21 Mar 2018 10:44:03

Semra Kuytul bugün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, 8 Şubatta tutuklu yargılanma kararıyla BOLU F TİPİ kapalı cezaevine nakledilen ve 40 gündür orada bulunan Alparslan Kuytul Hocaefendi ile 6. kez görüştüğünü duyurdu. Hocaefendi’nin sağlık durumu ile moralinin her zamanki gibi iyi olduğunu söyleyen Hocahanım, ayrıca Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin bazı şikâyetleri olduğunu yazdı.

Hocahanım 1 ay önce Hocaefendi’ye ulaştırması için verdiği kitapların ve en başından parası ödenen televizyonun verilmediği söyleyerek terör ile alakaları olmadığı halde terör suçlularına bile verilen hakların Hocaefendi’ye verilmemesine tepki gösterdi ve bu konu ile ilgili ne yapılması gerekiyorsa meşru yollarla haklarını arayacaklarını da duyurdu.

Hocahanım, bunların dışında genel olarak Hocaefendi’nin bir sıkıntısı olmadığını hatta kendisine 'ben, bana hapislikten daha ağır gelen günler geçirdim' dediğini söyledi.

 

Semra Kuytul Hocahanım’ın attığı tweetler;

HOCAMIZLA GÖRÜŞTÜK, SAĞLIK DURUMU İYİ

Tüm kardeşlerime hayırlı sabahlar… Dün muhterem Hocamızla görüştük, sağlık durumu iyi. O zaten sağlığına dikkat eden birisidir. Orada da aynı şekilde kendine dikkat ediyor... Yine Kur'an-ı Kerim ve kitap okumaya devam ediyor hatta ufaktan ufaktan yazmaya da başlamış...

Ufaktan ufaktan diyorum çünkü şu güne kadar, bize mektup ve nasihatler yazmasını istediğimizde 'şimdi sadece okumak istiyorum' demişti. Dün itibariyle bir mektup yazacağını söyledi..

TERÖR SUÇLULARINA BİLE VERİLEN BİR HAK HOCAEFENDİ’YE VERİLMİYOR

Ayrıca bazı şikayetleri vardı onlar hala devam ediyor. Mesela hala ona tv verilmedi. Bir ay önce teslim ettiğim kitaplar hala verilmedi. Elindeki iki kitabı tekrarlı okuyor.. Tv konusunda ise Cezaevinde tam bir muhatap bulamıyoruz.

Tv konusunda parası en baştan ödenip kendisi de talep eden dilekçe verdiği halde bir buçuk aydan beri verilmedi. Orada görevlilerden soruyoruz. Dosya da Fetö kelimesi geçtiği için Fetö kapsamında olanlara verilmediğini söylüyorlar. Fakat biz onlara da verilmiş olduğunu duyduk..

Terör ile alakamız olmadığı halde terör suçlularına bile verilen bir hakkın bize verilmemesi doğal olarak Hocaefendi'nin zoruna gidiyor. Bu durum ile Bakanlık ilgileniyorsa ki öyle söyleniyor, bunun sebebini bize açıklamalılar...

MEŞRU YOLLARLA HAKKIMIZI ARARIZ

Ne yapmamız gerekiyorsa tabi ki yapacağız.. Ama şimdilik sadece haberiniz olsun diye bildirdim biraz daha bekleyelim hala böyle devam ederse gereken neyse yaparız. Meşru yollarla hakkımızı ararız inşaAllah..

Şimdiye kadar size söylemedim ama mesele TV değil, her gittiğimde Hocamız, 'terörist dediklerine, katillere verdiği hakkı bana vermiyorlar' diyerek bu durumun zoruna gittiğini söylüyordu... ama 'bekleyelim' diyordu. Ama artık bir buçuk ay oldu ben de sizlere bildirmek istedim.

'BEN, BANA HAPİSLİKTEN DAHA AĞIR GELEN GÜNLER GEÇİRDİM’

Bunların dışında genel olarak bir sıkıntısı yok.. Hatta 'ben, bana hapislikten daha ağır gelen günler geçirdim' dedi. Sanırım şu mısra onun ne kastettiğini ifade ediyor. "Onulmaz dostların açtığı yara, Düşmanın kurşunu öldürmez bizi!"

Buna ben de bir çok kardeşim de şahittir. Moral bozukluğundan (derslerin dışında normal hayatta) ağzından tek bir kelime çıkmadığı günleri biliyoruz. Şimdi öyle değil kalbi, kafası rahat, konuşurken ara ara gülümsüyor. Hakkı söylemenin bedelini ödemek vicdana ağır bir durum değil

 

Alparslan Kuytul Hocaefendi Hakkında Son Durum

   
Etiketler:   cezaevi kitap


0 Yorum

Yorum Yaz