Alparslan Kuytul Hocaefendi Haklı mı Çıktı?

Alparslan Kuytul Hocaefendi “Diyanet İşleri Başkanını bitirmek isteyecekler” demişti

Alparslan Kuytul Hocaefendi Haklı mı Çıktı?
24 Mayıs 2017 17:27:46

Basireti ve feraseti ile tanınan Alparslan Kuytul Hocaefendi uzun zamandır yaptığı açıklamalarda Cumhurbaşkanının altının oyulduğunu etrafında samimi Müslüman bırakılmayarak yalnızlaştırılmak istendiğini ifade eden açıklamalar yapmaktaydı.

Hocaefendi yaklaşık 1 ay önce Türkiye’de gidişatın iyi olmadığını ifade ederek Kutlu doğum programlarını bitirmek isteyenlerin, bu fikre karşı olan Diyanet işleri Başkanı Mehmet Görmez’i de bitirmek isteyeceklerini 21 Nisan 2017’de bir soruya verdiği cevapta söylemişti.

Çıkan haberlere göre Diyanet İşlerinin FETÖ ile ilişkilendirilmesi ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in FETÖ’ye yazdığı iddia edilen mektubun gündeme getirilerek istifaya çağrılması Alparslan Kuytul Hocaefendi haklı mı? sorularını akla getirdi. Yaşanan olaylar Hocaefendi’nin açıklamalarını destekler nitelikte.

Ayrıca Alparslan Kuytul Hocaefendi cemaatlerin bitirilerek sıranın Diyanete geleceği ile ilgili yaptığı açıklamada “hükümetin zannettiğimiz televizyonlarda bile bu yapılabilir” demişti. Diyanet İşleri başkanının ‘FETÖ’ye yazdığı iddia edilen mektubun ilk kez TGRT televizyonunda yayınlanması kafaları karıştırdı.

Ayrıca iddia edilen mektubun tarihinin 25.04.2013 17-25 Aralık öncesi yani şu anda iktidarda olan isimlerin benzer methiyeler düzdüğü bir dönemde olmasına rağmen bu konunun şimdi gündeme getirilmesi, bunun arkasında Diyanet İşlerine bir kumpas mı var dedirtti.

Alparslan Kuytul Hocaefendi 21.04.2017 tarihinde yaptığı açıklamada;

Cumhurbaşkanının altını oyuyorlar. Etrafında samimi Müslüman bırakmıyorlar. Bakın yakında Cumhurbaşkanının etrafında samimi Müslüman kaldıysa onların aleyhinde propaganda başlatacaklardır. Buna Diyanet İşleri de dâhil. Çünkü kutlu doğumu devam ettirmek istiyor onu da bitirmek isteyeceklerdir. Ve bildiğimiz kadarıyla Cumhurbaşkanı ile yakın onu da yanından uzaklaştırıp daha laik daha Kemalist bir Diyanet başkanı getirecekler. Büyük ihtimalle bundan sonraki dönemde onun gibi belki cumhurbaşkanının başdanışmanlarından samimi insan varsa hepsini tasfiye edecekler.  Onların aleyhinde propaganda yapacaklar göreceksiniz. Hem de Cumhurbaşkanın yanında eski, emek veren samimi Müslümanların hiçbiri yok. Etrafı boşaltıldı böyle olursa Cumhurbaşkanı o makamda kalsa ne olur kalmasa ne olur? Derin güçler 16 Nisanı bekliyorlardı.



1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    nafi tanrbuyurdu 01 Oca 1970 02:00:00

    Kuran sünnet açıdan baktığı için her konuda haklı çıkıyor keşke her cemaat ferasetli olsa milletimiz geç anlayacak


Yorum Yaz