• Anasayfa
  • ANALİZ Haberleri
  • Alparslan Kuytul Hocaefendi: Her yanlış yapan tasviye edilecekse holdinglerin de yanlışı var o zaman tüm holdingler de tasfiye edilsin

Alparslan Kuytul Hocaefendi: Her yanlış yapan tasviye edilecekse holdinglerin de yanlışı var o zaman tüm holdingler de tasfiye edilsin

Alparslan Kuytul Hocaefendi 15 Ağustos 2016' da kendisine yöneltilen bir soru üzerine cemaatler üzerinde oluşturulan algıyı anlatarak bu durum karşısında cemaatlerin susmaması gerektiğini aksi halde biteceklerini vurguladı.

Alparslan Kuytul Hocaefendi: Her yanlış yapan tasviye edilecekse holdinglerin de yanlışı var o zaman tüm holdingler de tasfiye edilsin
20 Tem 2018 14:25:02

Alparslan Kuytul Hocaefendi 15 Ağustos 2016'da kendisine yöneltilen bir soru üzerine, cemaatlere olan ihtiyacı anlatarak darbe girişiminin ardından toplumda oluşturulan cemaat karşıtlığına değiniyor. Hocaefendi cemaatlerin susmaması gerektiğini aksi halde biteceğini vurgulayarak, cemaat düşmanlığının gitgide din düşmanlığına doğru gittiğini belirtiyor.


Alparslan Kuytul Hocaefendinin; "Cemaat darbe yaptı" diyerek cemaat karşıtlığı yapılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusuna verdiği cevap şu şekilde;

“Cemaatlerin birçok yanlışları var.” diyorlar. Holdinglerin de yanlışları var, o zaman holdingleri de iptal edelim. Televizyonların da yanlışları var, o zaman medyayı da iptal edelim. Piyasada sahte para var, o zaman parayı da iptal edelim. Bu nasıl bir mantık?

“Cemaatler darbe yapıyor” diyenlere gelince; bugüne kadar darbeleri kim yaptı? Tüm darbeleri ordu yaptığına göre o zaman orduyu da iptal edelim! Hangi akl-ı selim insan bunu söyleyebilir? Devlet İslam Devleti bile olsa, cemaatlere ihtiyaç yine de olur. Osmanlı ve Selçuklu; İslam Devletiydi. Ama yine âlimler vardı, tarikatlar vardı. Onlar, fetihlerin öncüleriydi. Ordularımız gitmeden evvel âlimlerimiz, şeyhlerimiz o topraklara gidiyordu. Orada faaliyetler yapıyordu, insanların kalpleri yumuşuyordu. İslam’ı öğrenmeye başlıyorlardı. Ordularımız geldiği zaman savaşa çok gerek kalmıyordu. Selçuklu da Osmanlı da böyle yayıldı.

 

“CEMAATLER İNSANLARIN AKILLARINI KİRALIYOR” DİYENLER

Bazıları “Cemaatler insanların aklını kiralıyor, cemaatlere aklınızı kiraya vermeyin” diyorlar. Her cemaat bu şekilde itham edilemez. Eğer bir cemaat kendi müntesiplerine mutlak itaatin Allah’a ve Rasulü Sallallahu Aleyhi ve Sellem’e olacağını, liderlerin masum olmadığını, Kur’an’a ve Sünnete aykırı emirlere itaat edilmeyeceğini öğretiyorsa kimsenin aklını kiralamıyor ve düşünmelerini engellemiyor demektir.
Düşünmeyi engelleyen, haramları helalleştiren, buna rağmen kimsenin itiraz edemediği bir cemaatleşme varsa, onlara izin verilmesin ya da onlara eğitim verilsin. Eğer bir cemaatte haramlar helalleştiriliyorsa insanlar buna itiraz edebilsin. Türkçe Olimpiyatları’nda kızları çıkartıp şarkı söyletiyorlardı, cemaattekiler susuyordu, hatta alkışlıyordu. Bunun sebebi İslam’ı bilmiyor olmalarıdır. Cemaat düşmanlığı yapmaya gerek yok. Cemaat dediğin İslam’ı öğretir, yanlışlar olduğu zaman da insanlar itiraz edebilirler, itirazı bilgiyle, ilimle başarabilirler. Böylece akıllarını kiraya vermemiş olurlar.

CEMAATLER SUSMAMALI YOKSA BİTECEKLER!


Cemaat kavramına ve cemaatlere bu kadar saldırı var ve nedense cemaatler susuyorlar. İslam düşmanları kimse konuşamasın diye gergin bir ortam meydana getiriyorlar. Böylece bu korku ortamında cemaatler bitirilecek. Cemaatler susmamalı yoksa bitecekler!
Sürekli olarak; “Cemaatler böyle, FETÖ şöyle… Laiklik olmasa kim bilir daha ne olurdu? Cemaatler devleti ele geçirirdi” şeklinde propaganda yapıyorlar. Hâlbuki şimdiye kadar bu ülkede hep laiklik denilerek darbe yapıldı. Bize bunları unutturdular. 27 Mayıs 1960 darbesini de laiklik adına yaptılar, 1971 Muhtırasını da, 12 Eylül 1980 İhtilalini de. 1997’deki 28 Şubat’ı da, 2007’deki 27 Nisan E-muhtırasını da… Hepsini laiklik adına yaptılar.


Cemaat düşmanlığı gitgide din düşmanlığına doğru gidiyor.

 

 

İlgili Haber;

 

Alparslan Kuytul Hocaefendi 4 Yıl Önce Uyarmıştı!



0 Yorum

Yorum Yaz