• Anasayfa
  • ANALİZ Haberleri
  • Alparslan Kuytul Hocaefendi İle ‘Cumhurbaşkanı’nın Coca-Cola Fabrikası Açılışı Yapması’ Hakkında Röportaj

Alparslan Kuytul Hocaefendi İle ‘Cumhurbaşkanı’nın Coca-Cola Fabrikası Açılışı Yapması’ Hakkında Röportaj

Geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Coca-Cola fabrikasının açılışını yapması, Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin gündeme getirmesiyle Türkiye gündeminde çok konuşuldu ve yerli-yabancı basında yer alan bu konu hakkında çeşitli değerlendirmeler, yorumlar yapıldı. Bu açılışın Cumhurbaşkanı tarafından yapılması birçok kesimin aklında soru işaretleri oluşturdu. Gerek sosyal medyada gerek halk arasında dile getirilen bu soruları Furkan Nesli Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye yöneltti.

Alparslan Kuytul Hocaefendi İle ‘Cumhurbaşkanı’nın Coca-Cola Fabrikası Açılışı Yapması’ Hakkında Röportaj
19 Eyl 2017 14:08:51

Furkan Nesli Dergisinin Alparslan Kuytul Hocaefendi ile gerçekleştirdiği röportaj şu şekilde; 

Furkan Nesli: Hocam, öncelikle Coca-Cola fabrikasının Erdoğan tarafından açılışıyla beraber Türkiye’de oluşan sıcak gündemle ilgili bizlerle röportaj yapmayı kabul ettiğiniz için Allah razı olsun. 11 Ağustos 2017’de gerçekleştirdiğiniz Tefsir dersinin ardından size, “Cumhurbaşkanının yarın (12 Ağustos 2017) Isparta’da Coca-Cola fabrikasının açılışını yapacağı bazı haber sitelerinde yer aldı. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu sorulmuştu. Bizler bu konuyu, yani Cumhurbaşkanının İsrail’e destek sağlayan ve yıllarca Müslümanların boykot ettiği bir fabrikanın açılışını yapacak olmasını o akşam ilk defa sizden öğrenmiş olduk.

Cumhurbaşkanının yapacağı Coca-Cola fabrikasının açılışına karşı olduğunuzu ve Müslümanların da buna tepki vermesi gerektiğini ifade ettiniz. Bu açılışın yapılacak olmasını tarihi bir hata olarak yorumlayıp, iyi niyetli uyarılarda bulunduğunuz açıklamanızda kısaca şu noktalara değinmiştiniz:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak’ın işgalinde ABD’yi desteklemekle ve Suriye’de hesapsız adımlar atmakla tarihî hatalar yaptı. Rus uçağını düşürmekle ve laikliği tavsiye etmekle tarihî hatalar yaptı. Tarihî hatalarına bir de bunu eklemesin. Cumhurbaşkanı eğer Coca-Cola’nın açılışını yapacak olursa Müslümanlar, bilhassa Cumhurbaşkanına oy verenler bundan sonra hangi yüzle ‘Coca-Cola’yı protesto edelim, boykot edelim’ diyecekler? Eğer Cumhurbaşkanı gerçekten açılışı yaparsa cemaatler, STK’lar tepki gösterirler mi? Bugüne kadar her şeye sessiz kaldıkları gibi buna da mı sessiz kalacaklar? Büyük ihtimalle öyle olacaktır.

Coca-Cola Fabrikasını Açarsa Cumhurbaşkanı Tarihi Bir Hata Yapmış Olur

Ben Cumhurbaşkanına derim ki; Coca-Cola fabrikasının açılışını yaparsanız unutulmayacak tarihi bir hata yapmış olacaksınız. Fabrikalarının açılışını yaparsanız bir daha Coca-Cola’yı boykot edemezsiniz ve Müslümanlardaki boykot anlayışını tamamen bitirmiş olursunuz. Birçok insanda da İsrail’le birlikte olduğunuza dair şüphe başlar. Bugüne kadar İsrail’e karşı gösterdiğiniz tepkilerle elde etmiş olduğunuz puanların tamamını kaybettiğiniz gibi eksiye de düşersiniz.

“İsrail’le dostuz ve İsrail’e muhtacız” demişlerdi. Coca-Cola fabrikasının açılışını yapacaklarına göre demek ki İsrail’le dostluklarını bayağı ilerletmişler ve daha da muhtaç duruma gelmişler. İsrail’in zulmünü daha da artırarak Müslümanların Mescid-i Aksa’da Cuma namazı kılmalarını bile engellemesine karşılık Türk Dışişleri Bakanlığı ve Erdoğan ciddi bir tepki göstermemişler ve çok diplomatik açıklamalar ile dozu düşük tenkitlerde bulunmuşlardı. Buna rağmen birkaç gün evvel İsrail, en üst düzeyden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kınadı ve Erdoğan’a: “Sen kimsin ki bize akıl veriyorsun. Dünyada bize akıl verebilecek en son kişi sensin” dediler. Bizi diktatör olmakla suçluyorsun, diktatörün kralı sensin manasında birçok söz söylediler. Herkese çok sert tepkiler gösteren ve “Ey…” diye konuşan Erdoğan İsrail’e hiçbir şey demediği gibi Coca-Cola fabrikasını da açarsa bu durum geldikleri durumun ne kadar vahim olduğunu gösterecektir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a derim ki; İsrail’i şımartmayın, Müslümanları üzmeyin, kâfiri desteklemeyi meşrulaştırmayın, kıyamet gününde bunun hesabını Allah’a veremezsiniz. Şu dünyanın siyaseti yerin dibine batsın, ahiretinizi düşünün, Müslümanları düşünün. Ne kadar baskı yaparlarsa yapsınlar “o kurdeleyi kesmem” deyin ve vazgeçin! Cumhurbaşkanı eğer bunu yapacak olursa bir daha Filistinlilerin yüzüne nasıl bakacaktır? Filistinliler “bizi sattınız, düşmanımızı destekliyorsunuz, artık size asla güvenmiyoruz” derlerse ne diyecektir?

Herkes Cumhurbaşkanı’nın Coca-Cola Fabrikasının Açılışını Yapmasına Karşıyım Mesajı Vermeli

Cumhurbaşkanı laikliği tavsiye etmekle Müslümanların din anlayışına ve imanlarına zarar verdi. Coca-Cola’nın da açılışını yaparsa bir kez daha zarar vermiş ve o gayri meşru şeyi meşrulaştırmış olacaktır. Cumhurbaşkanı’nın o fabrikanın açılışını yapmasına karşıyız. Herkes Erdoğan’ın Coca-Cola fabrikasını açmasına karşıyım mesajını vermeli, Başbakanlığa da Cumhurbaşkanlığı’na da mailler atmalı… Twitter’da etiket açılmalı. Elden gelen yapılmalı. İsrail’le bu kadar dostluk, bu kadar muhtaçlık kanımıza dokunuyor artık. Bunu yapanlar Allah’a hesabını verirler.

Furkan Nesli: Hocam açılıştan bir gün önce yaptığınız bu açıklamanıza ve halkın yoğun tepkisine rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından meyve suyu fabrikası açılışı denilerek 12 Ağustos 2017’de Coca-Cola fabrikasının açılışı gerçekleştirildi. Bunun üzerine toplumun birçok kesiminden bu açılışa karşı olduğunu bildirmek için Başbakanlığa ve Cumhurbaşkanlığı’na mailler atıldı, twitter’da açılan hashtag günlerce gündemde kaldı. Hatta bu konu yabancı basında da yer aldı. Tüm bu tepkilere rağmen bu açılış hakkında İslami camianın sessiz kalmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bismillahirrahmanirrahim. “Evet, herkes konuşuyor ama İslami camia suskun. Çünkü açılışı Tayyip Erdoğan yaptı. Eğer bu açılışı yapan Kemal Kılıçdaroğlu olsaydı, ne dinsizliği ne de imansızlığı kalırdı, her lafı söylerlerdi. Ama açılışı yapan Erdoğan olunca, İslami camia suskun, hepsi nakavt olmuş gibiler. Bununla ilgili yaptığım ilk açıklamada, Cumhurbaşkanının Coca-Cola fabrikası açılışını ilk defa yaptığını zannederek konuşmuştum fakat ertesi gün geçmiş haberleri incelediğimizde 2003 yılında da Coca-Cola’nın açılışını yaptığını gördük. Yani AKP Hükümeti kuruluşundan hemen sonra Coca-Cola açılışını yapmış. Yani daha kurulur kurulmaz Amerika’ya ve İsrail’e güzel mesajlar gönderilmiş.

Furkan Nesli: Evet Hocam, Müslümanların tepkisine sebep olan ve Türkiye gündeminde uzun süre sıcaklığını koruyan bu açılış Erdoğan tarafından 2003 yılında da yapılmış. Bu açılış o dönemde Milliyet gazetesinde yer almış. “Başbakan Erdoğan İstanbul Çerkezköy’de Coca – Cola fabrikasının açılışına katıldı” şeklinde yapılan haberin resminde Erdoğan’ın açılışta Coca-Cola içtiği de görülüyor. Bu durum İsrail’e destek olan bu firmaya karşı, hükümet tarafından yıllarca boykot edilme çağrısı yapılmış olması ‘puan kazanmak için mi yapıldı’ sorularını akla getirdi. Peki hocam, Coca-Cola fabrikası yerine meyve suyu denilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Açılışı bu sefer “Meyve Suyu Tesisleri açılışı” diyerek sakladılar, büyük ihtimalle 2003’te de aynı taktikle saklandı. O yüzden o zaman kimse farkına varmamış olsa gerek. Coca-Cola meyve suyu mudur? Neden “biz Coca-Cola fabrikasını açtık” deyip gerçekleri söylemiyorsunuz? Neden İslami kesimi aldatıyorsunuz? O günlerde birisi gelip bana “Erdoğan Coca-Cola fabrikasının açılışını yapacakmış” demeseydi, haberlerde “Meyve Suyu Tesisi açılışı” denildiği için ben de farkına bile varmazdım. Büyük ihtimalle 2003’de de böyle yapmışlardır.

Furkan Nesli: Hocam, Erdoğan’ın 2003 yılında Coca-Cola fabrikasını açması o zaman hiç gündeme gelmezken şimdi bu kadar gündem olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Erdoğan Coca-Cola fabrikasını 2003 yılında da açmış ama demek ki Allah Azze ve Celle o zaman çok duyulmasını istememiş. Belki tövbe için fırsat vermiş. 14 sene sonra tekrar böyle bir açılış yapınca Allah bu sefer dünya âleme duyurdu. Bu olay benim yaptığım açıklamayla duyulmuş oldu ama bakmayın siz ona, gerçek fail Allah’tır. Benim dikkatimi çeken de, olayı gündeme getirmemi takdir eden de, olayı duyuran da Allah’tır. Çünkü Erdoğan hatayı tekrarlamıştır.

Furkan Nesli: Hocam, 2003 yılındaki bir habere göre Tayyip Erdoğan o zaman Başbakan iken Coca-Cola’nın Çorlu fabrikası açılışındaki konuşmasında; “Her zaman bir ifadem var. Ülkemde kim taş üstüne taş koyarsa başımız gözümüz üstünde yeri var. Bunun adı sanı bizi hiç ilgilendirmiyor” diye bir açıklamada bulunmuş. Bu konu hakkında ne söylemek istersiniz?

Yani ‘ha tekstil ha Coca-Cola, ha şarap fabrikası… Ne olursa olsun, burada bir fabrika yapıyorsanız, devlete vergi ödüyor ve insanımıza iş buluyorsanız, başımın üzerinde yeriniz var’ demiş oluyor. Bunu, bir Müslüman olarak kabul edebilir misiniz? Yani, bizim için hiç önemli değil mi ne fabrikası olduğu ve kime ait olduğu? Eğer bu bakış doğru bir bakışsa, o zaman o ‘FETÖ’ dediğiniz camianın da bir sürü fabrikaları, okulları, yurtları, dershaneleri, TV’leri, radyoları, gazeteleri, dergileri vardı, vergi veriyorlar ve işsizliği azaltıyorlardı. O zaman onlara niye ‘ülkemde kim taş üstüne taş koyarsa başımız gözümüz üstünde yeri var’ demiyorsunuz? O zaman onları da takdir edin, ‘ülkemde şu hizmetleri yaptılar’ deyin. ‘Ama onlar bize darbe yapmaya kalkıştılar’ mı diyeceksiniz? Demek ki bazı durumlarda vergi vermesine ve işsizliği azaltmasına bakılmamaktadır. Demek ki size darbe yapan ne kadar hizmetler yapmış olsa da, dünyanın her tarafında okullar açıp Türkiye’yi tanıtmış olsa da, vergi vermiş ve işsizlere iş imkânı sağlamış olsa da, bunlara değil size vurduğu darbeye bakıyorsunuz. Ama Amerika’nın Müslümanlara vurduğu darbelere, İsrail’in Müslümanlara ve Filistin’e vurduğu darbelere bakmıyor, verecekleri vergiye ve istihdam edecekleri işçi sayısına bakıyorsunuz öyle mi? Bu Müslümanca bir bakış mı?

Tek düşündüğümüz para mı olmalı? Hiçbir manevi değerimiz olmayacak mı? Mesela ‘DAEŞ’ gelse, Türkiye’de böyle bir fabrika kursa ‘başımızın üzerinde yeriniz var’ der misiniz? PKK burada bir fabrika açsa, açılışını yapar mısınız? ‘Mühim olan vergi ödemesi ve işsizliğe çare olması’ der misiniz? Yoksa o fabrikayı onların başına mı geçirirsiniz? Neden İsrail’e gelince böyle yumuşuyorsunuz da başkalarına gelince gayet sertsiniz? FETÖ dediğiniz camiaya selam vermiş olanların fabrikalarına el koyuyorsunuz, kayyumlar atıyorsunuz ve bile bile, göz göre göre koskoca fabrikaları batırıyorsunuz. İşçileri işsiz bırakıyorsunuz. Ama Coca-Cola’nın açılışını yapıp İsrail’in fabrikalarını güçlendiriyorsunuz. İsrail, terörist değil mi? “Efendim ‘DAEŞ’ ile İsrail aynı mı?” diyecek olursanız derim ki; İsrail devlet terörü yapmıyor mu? Filistinli Müslümanları öldürüp topraklarını işgal etmiyor mu? 26 Temmuz 2014’te CNN’e verdiği röportajda Başbakan Erdoğan da; “İsrail barışa yaklaşmıyor ve ölüm kusuyor, İsrail bir terör devletidir. Dünya suskun ama biz sessiz kalmayacağız” diyerek İsrail’in terörist olduğunu söylememiş miydi? Daha önce 19 Kasım 2012’de de Avrasya İslam Şurası Açılışında “İsrail bir terör devletidir” dememiş miydi? Bu terörist devleti destekleyen en büyük fabrika ise Coca-Cola değil midir?

2014’te İsrail’in Gazze saldırılarından dolayı AKP belediyeleri, diğer bazı belediyeler boykot kararı almış ve halkın çoğunluğu tepki göstermişlerdi. Fakat aynı yıl yani 2014’te, Erdoğan’ın Başbakan olduğu dönemde, Erdoğan hızlı tren açılışı yaptı ve açılışını yaptığı trende Coca-Cola’nın reklamı yapılıyordu. Trenin menüsünde de Coca-Cola vardı. Yani Başbakan Erdoğan o zaman kendi tabanında İsrail’e karşı meydana gelmiş olan Coca-Cola düşmanlığını kırmak ve içilmesini sağlamak istemişti.

Furkan Nesli: Hocam bazı gazetecilerin, “Tek önemli olan bizim oradan gelir elde etmemiz, vergi almamız ve insanımızın işsiz kalmaması” gibi değerlendirmelerde bulunması hakkında ne söylemek istersiniz?

Mavi Marmara’ya katılanlara “manyak” diyen gazeteci şimdi çıkmış tek bakmamız gereken şeyin bir fabrikanın açılmış olması olduğunu söylüyor. Fabrikanın kime hizmet ettiği, gelirinin İsrail’e gidip gitmemesi önemli değilmiş. Tek önemli olan bizim oradan vergi almamız ve insanımıza iş bulunmasıymış. Yani şerefsiz, kişiliksiz, omurgasız ve sadece menfaatini düşünen insanlar olmalıymışız. Dün Mavi Marmara’ya katılanlara ‘manyak’ diyen ağzı bozuk gazeteci şimdi de Erdoğan’ın Coca-Cola fabrikasını açmasına tepki gösterenlere: “Bunlar beyinsiz, keşke bütün il ve ilçelerde Coca-Cola fabrikası açılsa” diyerek terbiyesizlik yapmaya devam etmektedir. Bir Müslümanın olaya sadece maddi bir mesele olarak bakması, şerefini kaybetmesidir. Amerika, El-Kaide’ye veya DAİŞ’e Amerika’da fabrika kurdurur mu? Açılışını Trump yapar mı? Para için her şey caiz olabilir mi? O zaman ölelim daha iyi. Değer ölçüsü sadece para olacaksa yaşamanın manası yok.
Memleketimizin tek menfaati madde midir? Memleketimizin asıl menfaati, Allah’ın kitabına uymak, zalime karşı olmak ve Müslümanlarla birlikte olmaktır. İsrail’in zayıflatılması ve Filistin’in güçlendirilmesidir. Bu, Türkiye’nin de menfaatidir. İsrail güçlendikçe Türkiye’nin başı tehlikededir. Çünkü İsrail, Nil’den Fırat’a kadar olan toprakların kendilerine Allah tarafından vaad edildiğine inanmaktadır ve bu Mısır’ın ve Türkiye’nin topraklarına göz dikildiğinin delilidir. Ayrıca İsrail’in Suriye, Irak, İran ve Türkiye’nin bölünmesi için çalıştığı herkesin malumudur. Bu gazeteci bütün bunları ve İsrail’in Filistin’de Müslümanlara yaptıklarını görmezden geldiğine göre İsrail ajanı mıdır yoksa Siyonist midir? diye sormaktan insan kendini alamamaktadır.

Furkan Nesli: Hocam, AKP’nin bu İsrail dostluğu nereden geliyor?

Bundan bir müddet önce, CHP’li Aykut Erdoğdu, bir televizyon programında, AKP’li Ayhan Oğan ile tartışıyor ve diyor ki; “Siz İsrail’i destekliyorsunuz. Halkın karşısına çıkıp İsrail aleyhinde konuşuyor gibi yapıyorsunuz ama perde arkasından İsrail’i destekliyorsunuz. AKP olarak siz, İsrail’e 67 milyon dolar yardım ettiniz.” AKP’li milletvekili itiraz ediyor, “ispatlamazsan şerefsizsin” diyor. CHP milletvekili de belgelerini buluyor, meclisin panosuna asıyor. 2002 – 2013 yılları arasında AKP’nin, Amerika’daki İsrailli lobi firmalarına ödediği paralar. Toplamı 65 milyon 397 bin dolar. Adam belgesini asmış, kim olursa olsun biz doğrudan tarafız. Yani iş sadece Coca-Cola ile de kalmıyor. Tribünlere doğru İsrail aleyhinde bir şeyler söylenerek Müslümanların gazını ve oylarını alıyorlar ama sonra el altından tüm ilişkiler sürüyor ve güçlendiriliyor. Gerçek işte bu… AKP, İsrail lobi şirketlerine 65 milyon dolar para ödüyor, İsrail’le böyle bir diyalog var. AKP’nin kuruluş aşamasında İsrail ve Amerika’yla olan görüşmeler de zaten biliniyor. Onlara çok girmek istemiyorum, bilenler biliyor. Türkiye’de hiç kimse güzel konuşmasıyla Başbakan falan olmuyor. Başbakan olmanın şartları var yani.

Furkan Nesli: Hocam, bir Müslümanın hiçbir ihtiyaç olmadığı halde Coca-Cola ve benzerlerini tüketmesi doğru mudur?

Coca-Cola ve benzerlerinin içerisinde bağımlılık yapan maddenin ve alkolün olduğu bilinmektedir. Bir Müslümanın hiçbir ihtiyaç olmadığı halde bunları tüketmesi zaten doğru olamaz. İsrail malı olmasaydı bile bir Müslümanın alkol içerikli bütün içeceklerden zaten uzak durması gerekir. Coca-Cola’dan ise daha fazla uzak durmamız gerekir. Coca-Cola sadece alkol içeren bir içecek değil aynı zamanda İsrail malıdır ve İsrail devletine büyük yardımlar yapan dünya çapında bir firmadır. Bazı kaynaklarda okuduğumuza göre Coca-Cola fabrikasının haftalık gelirinin 4 günlük kısmı İsrail devletine gönderilmektedir. Tamamen İsrail’i destekleyen İsrail’i ayakta tutan fabrikalardan biridir.

Furkan Nesli: Cumhurbaşkanı’nın etrafında onu uyaracak, kendisine doğruları hatırlatacak hiç kimse yok mudur?

Görebildiğim kadarıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın etrafını tamamen boşalttılar. Çevresinde bir tane samimi Müslüman kalmaması için bir çete gerekeni yapıyor ve kimsenin onu uyarmasına izin vermiyor. Çok az sayıda uyaranlar varsa da görüldüğü kadarıyla onları da dinlemiyor. Herhalde onların siyaseti ve siyasetin gereklerini bilmediklerini düşünüyor. Hâlbuki en doğru siyaset Kur’an’ın siyasetidir ve Kur’an izlenen bu siyaseti reddetmektedir.

Furkan Nesli: Hocam, değerli zamanınızı bize ayırdığınız için teşekkür ederiz, Allah razı olsun.

Not: Röportaj sebebiyle Muhterem Hocamız “İmanın Kazandırdığı Kişilik” başlıklı yazı dizisine ara vermek durumunda kalmıştır. Önümüzdeki ay başka bir gereklilik olmazsa yazısına kaldığı yerden devam edecektir.



1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    nafi 01 Oca 1970 02:00:00

    röpörtajınız çol güzel olmuş


Yorum Yaz