Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Avukatından Yeni Açıklama!

Tutuklu yargılanmasının ardından 10 gündür Bolu cezaevinde bulunan Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin avukatı bugün cezaevi önünde dava süreci ile ilgili kamuoyuna bilgilendirme yaptı.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Avukatından Yeni Açıklama!
18 Şub 2018 23:09:34

Avukat Merak Edilen Konulara Açıklık Getirdi

Sosyal medyada çıkan haberlerde isnat edilen suçların asılsız olduğunu belirterek, Hocaefendinin dosyasında iddia edilen suçların ne olduğunu açıkladı.

Avukat isnat edilen suçlarla ilgili hiçbir delil bulunmadığını belirterek  bu konularla ilgili gerekli itirazlarımızı yaptık dedi.

Avukatın Bugünkü Açıklaması Şu Şekilde;

"Bolu F Tipi kapalı ceza infaz kurumunun önündeyiz. Alparslan Kuytul Hocayı ziyarete geldik. Kendisinin sağlık durumu gayet iyi sevenlerine çok selamı var. Mahkeme süreci ile ilgili birkaç noktada açıklama yapmak istiyoruz. Öncelikle vakıfta çıkan para konusu ile ilgili bilgi vermek istiyoruz. Medyada bu paraya dayanarak dolandırıcılık yapıldığına dair birtakım asılsız iddialar dolaşmaktadır. Vakıf kasasından çıkan paranın her kuruşu makbuz karşılığında alınmıştır. Bu süreçte bu makbuzlar savcılığa ve hâkimliğe sunulacaktır. Ayrıca medyada örgüt üyeliğinden tutuklandığına dair birtakım haberler dolaşmaktadır. Bunlarda gerçeği yansıtmamaktadır. Alparslan Kuytul Hocanın tutuklanma sebebi iki farklı suça dayanmaktadır.

Birincisi; dini istismar suçu ile dolandırıcılık,

Diğeri; terör örgütü propagandasıdır.

Bu iki suçunda hangi somut delillere dayanılarak Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye isnat edildiği belli değildir. Özellikle terör örgütü propagandası suçu geçiyor. Ama hangi örgütün propagandasını yapmıştır bu da belli değildir.

Dolandırıcılık suçuna gelince; kimi, nasıl, ne şekilde dolandırmıştır bu da belli değildir. Yani bir takım suçlar ile Alparslan Kuytul Hocaya iftira atılmıştır. Bunlar hiçbir şekilde somut deliller ile desteklenmemiştir. Biz bu konuda gerekli itirazlarımızı yaptık. Yasal süreci de takip ediyoruz. Kamuoyunun medyada çıkan haberlere itibar etmemesini, bizim ya da vakıf yetkililerinin yapacağı resmi açıklamaları takip etmelerini rica ediyoruz."

 

Talebeleri ve Sevenleri "Hocaefendi Yalnız Değildir" Mesaji Verdi

Ayrıca avukatın beraberinde cezaevinin önüne gelen Hocaefendinin talebeleri ve sevenlerinden oluşan kalabalık Hocaefendiyi yalnız bırakmayacaklarını belirten kısa bir açıklama yaptılar.

"Şunu bilin ki; hocamız parmaklıklar arkasında olsa da hürdür. O ne makama ne de nefsine köle olmamıştır. O yalnız Allah'ın kölesi olmuştur. Biz dava kardeşleri olarak, hocamızı da diğer kardeşlerimizi de bu zamana kadar yalnız bırakmadık. Bundan sonra da yalnız bırakmayacağız. Hocamızın Tevhid mücadelesini sürdürmeye devam edeceğiz. Hocamızın bize miras bıraktığı bu Tevhid davasını, Allah'ın izniyle biz devam ettireceğiz. O kapalı kapılar ardında olsa da Allah'a kulluğuyla özgürdür! Özgür olarak yaşamaya devam edecektir."

 

Avukatın bugünkü açıklamasıyla sosyal medyada silahlı terör örgütü üyeliği gibi birtakım suçlamaların asılsız olduğu bir kez daha ortaya çıktı.

Yandaş medyanın tertemiz Furkan Vakfını adeta algı operasyonu ile lekelemeye çalışması tüm kamuoyu tarafından bir kez daha tepki ile karşılandı.



0 Yorum

Yorum Yaz