• Anasayfa
  • GÜNDEM Haberleri
  • Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin İzmir'de Tutuklu Yargılanan Talebeleri İçin Ziyaret Günü

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin İzmir'de Tutuklu Yargılanan Talebeleri İçin Ziyaret Günü

İzmir Ödemiş'te Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin talebelerinden 42 gündür tutuklu yargılanan 4 kişi, bugün görüş günü olması sebebiyle kendilerini ziyarete gelen aile ve arkadaşları ile görüştüler.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin İzmir'de Tutuklu Yargılanan Talebeleri İçin Ziyaret Günü
22 Mar 2018 15:36:37

İzmir Ödemiş'te 42 gündür tutuklu yargılanan Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin talebelerinde olan 4 kişi, bugün görüş günü olması sebebiyle kendilerini ziyarete gelen aile ve arkadaşları ile görüştüler. Aileler tutuklu bulunan yakınlarının genel olarak sağlık durumları ve morallerinin iyi olduğunu ilettiler.

Tutukluların arkadaşı İzzet Daş'ın ziyaret sonrası sosyal medya hesabından durumları ile ilgili paylaşımda bulundu.


 

8 Şubat’ta tutuklu yargılanan ve 42 gündür tutuklu bulundukları halde davalarında hiç bir gelişme kaydedilmezken davanın henüz iddianame aşamasında olduğu öğrenildi.

Sürecin çok ağır ilerlemesinden yakınan ailelerin temennileri ise tek bir sabıka kaydı bile bulunmayan yakınlarının biran önce serbest bırakılmaları ve yapılan haksızlığın son bulması yönünde.
Semra Kuytul Hocahanım ise Salı günü Alparslan Kuytul Hocaefendi ile görüşmüştü. Hocahanım 1 ay önce Hocaefendi’ye ulaştırması için verdiği kitapların ve en başından parası ödenen televizyonun verilmediği söyleyerek terör ile alakaları olmadığı halde terör suçlularına bile verilen hakların Hocaefendi’ye verilmemesine tepki gösterdi ve bu konu ile ilgili ne yapılması gerekiyorsa meşru yollarla haklarını arayacaklarını da duyurdu.

 

 


 


 

 



0 Yorum

Yorum Yaz