Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Videosu Sosyal Medyada Büyük Yankı Uyandırdı

Alparslan Kuytul Hocaefendi 29 Aralık 2017 tarihinde yaptığı tefsir dersi sonrasında kendisine yöneltilen bir soru üzerine isimlerini Adalet ve Kalkınma Partisi koyan AKP’nin adının artık “Zulümle Kalkınma Partisi: ZKP” olarak değiştirilmesi gerektiğini söylemesi sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Konu ile ilgili konuşmanın üzerinden yaklaşık 2 hafta gibi bir süre geçmesine rağmen haber sitelerinde haber yapılmaya devam ediliyor.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Videosu Sosyal Medyada Büyük Yankı Uyandırdı
13 Oca 2018 17:53:29

Son yıllarda Türkiye’de büyük bir kesimin rahatsız olduğu fakat kimsenin sesini yükseltemediği bazı gerçeklerin Alparslan Kuytul Hocaefendi tarafından dile getirilmesi videonun birçok kesimde yankı uyandırmasına sebep oldu.  Birçok aydın ve hocalardan yaşanan zulümlere hiçbir tepki gelmemesi de mağdurların tepkisine neden oluyordu. Alparslan Kuytul Hocaefendi videoda, özellikle Müslüman kimlikli kişilerin zulme karşı sessiz kalmasının insanları dinden soğuttuğunu açıkladı.

Ülkemizde alınan kararları hukukçu kimliğiyle değerlendiren, sessiz yığınların sesi ve mazlumun ümidi olan Hocaefendi, verilen kararların çoğunda adaletin olmadığına da değindi.

İşte sosyal medyada yüzbinlerce kez tıklanan o konuşma:

“Her şey 15 Temmuz bahanesi ile yapılıyor. Lanet olasıca bu 15 Temmuz nasıl bir bahaneymiş. Herkesi susturmanın yolunu buldular.  Bir gün bu yetkililerin 15 Temmuz’dan haberinin olduğu anlaşılırsa ne olacak? Çünkü bu 15 Temmuz'u resmen kullanıyorlar. Hiçbir dönemde bu kadar adaletsizlik olmadı. Bence artık AKP'nin adını değiştirmek lazım. ZKP = Zulüm ile Kalkınma Partisi. Mahkemeye verirlerse versinler. Yeter! Lanet olsun sizin bu zulmünüze. Allah bu sisteme bir daha tek parti nasip etmesin. Demek ki güçlü olunca güç zehirlenmesi oluyormuş. Koalisyonlar bunlardan çok daha iyiymiş. Hiçbir koalisyonun böyle bir zulmü olmadı. Çok güçlü hükümetler demek hayır getirmiyormuş. En fazla rüşvet bu dönemde! en fazla zulüm bu dönemde! Adlarını Adalet ve Kalkınma Partisi koymuşlar ama, adaletin zerresi kalmamış memlekette! Şu ülkede kim güveniyor mahkemelere. Güvenen, mahkemelere hiç yolu düşmediği için güveniyordur.”



0 Yorum

Yorum Yaz