Alparslan Kuytul Hocaefendi'den 'Hocalar Siyasete Karışmasın' Diyenlere Cevap!

Alparslan Kuytul Hocaefendi siyasi analiz yaparak halkı aydınlatan hocalardan rahatsız olanlara cevap verdi.

Alparslan Kuytul Hocaefendi'den 'Hocalar Siyasete Karışmasın' Diyenlere Cevap!
17 Mar 2018 22:49:25

Alparslan Kuytul Hocaefendi 12 Nisan 2015 tarihinde kendisine yöneltilen “Dinde siyaset yoktur deyip, sizin de siyasi meselelerde yaptığınız açıklamaları tenkit edenler hakkında ne söylemek istersiniz?” sorusuna “Dinin her tarafı siyaset...Bizim siyasi konularda açıklama yapmamamız bir günah olur sadece. Müslümanların, dünya gündemi ile ilgili memleketlerinin gündemi ile ilgili söyleyecek sözleri olmak zorundadır. Müslümanların bu güne kadar sadece ahlakı, namazı niyazı anlatmasını istediler." sözleri ile cevap verdi.

Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin açıklaması şu şekilde;

İSLAM'IN KENDİSİ SİYASETTİR!

Dinin her tarafı siyaset.

Siyaset ne demek? Siyaset; insan idare etme sanatı demek. İslam zaten idare etmek için gelmiş. İslam üstündür, kimsenin kendisine üstün gelmesine tahammül edemez. İslam idare eder, idare edilmeye tahammülü yoktur.  Dolayısıyla İslam'ın kendisi siyasettir.

Efendimiz de devlet idare etmiş bir peygamberdir. Bizim siyasi konularda açıklama yapmamamız bir günah olur sadece. Müslümanların, dünya gündemi ile ilgili memleketlerinin gündemi ile ilgili söyleyecek sözleri olmak zorundadır. Müslümanların bu güne kadar sadece ahlakı, namazı, niyazı anlatmasını istediler. Devleti de onlar idare ettiler. Şimdiye kadar hep böyle oldu. Onlar bilirler, kafalarına göre onlar davranabilirler. Halbuki devletin yapmış olduğu bir takım şeyler İslam'a göre haram olabilir. Ve ben bir müslüman olarak açıklama yapmak zorundayım. Protesto etmek zorundayım, muhalefet etmek zorundayım. Müslümanların topraklarında içki fabrikası, zina evleri, kumarhane olamaz. Müslümanların topraklarında kızlar fuhşa sürüklenemez. Hocalar doğruları konuşmak zorundadırlar.

BİZİM KONUŞTUĞUMUZ SİYASET MÜSLÜMANLARI İLGİLENDİREN SİYASET

Bunlar Ortadoğu, Suriye, Irak ile ilgili bir takım siyasi analizler… Bunlar bizimle ilgili Müslümanlar ölüyorlar, Müslümanlar can veriyor ben nasıl konuşmayayım(!) Ümmeti Muhammed’in siyasi durumu kötü zaten, nasıl siyasetle ilgili konuşmayayım. Siyasetle ilgili konuşmayanlar, gündemle ilgili söyleyecek sözü olmayanlar memleketin gidişatından sorumludurlar. Ama biz günü birlik siyasetle konuşmayız. Bizim uğraştığımız siyaset; Müslümanlarla, Ümmeti Muhammed ile ilgili siyaset, dünya genel siyaseti, memleketimizin genel siyaseti ve Müslüman olarak konuşmamız zorunda olduğumuz meseleler…



0 Yorum

Yorum Yaz