Alparslan Kuytul Hocaefendı'den Teravih Sonrası Sohbet Programları

Alparslan Kuytul Hocaefendi Ramazan'ın ilk günlerinde Adana'da 3 farklı camii de sohbet programı gerçekleştirerek halkla bir araya geldi

Alparslan Kuytul Hocaefendı'den Teravih Sonrası Sohbet Programları
01 Haz 2017 17:55:46

Alparslan Kuytul Hocaefendi Ramazan ayının dolu dolu geçirilmesi gerektiğini ve Ramazan ayında şimdiye kadar yapmadıkları bir program yapacaklarını, her gün değişik camilerde teravih namazı kılıp orada bulunanlarla çay içip sohbet etmek şeklinde küçük sohbet programları düzenleyeceğini ifade etmişti.

 Hocaefendi Ramazan'ın ilk günlerinde Adana'da 3 farklı camii de sohbet programı gerçekleştirerek halkla bir araya geldi. Ramazan ayı vesilesiyle 28 Mayıs’ta bu Ramazan ayında ilk teravih namazını Ulu Camii'nde kılan Hocaefendi sonra teravih namazından yaptığı sohbette “tarihimizden başlamak istediğim için burayı seçtim” diyerek yaklaşık 36 sene önce şadırvanda ilk derslerine başladıklarını anlattı.

Hocaefendi ertesi gün (29 Mayıs)’da Yüreğir Çamlıbel Mahallesi'ndeki Darusselam camide teravih namazını kıldıktan sonra orada bulunan halk ile sohbet programı gerçekleştirdi. Hocaefendi, mahalle halkının yoğun ilgi göstermesi ile geniş bir kalabalığa sohbet verdi.

31 Mayıs’ta Ramazanoğlu Camiinde teravih namazını kıldıktan sonra camii önünde namazdan çıkan mahalleli ile sohbet programı gerçekleştirdi.

Benzer programları farklı şehirlerde de gerçekleştirmeyi planlayan Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Ramazan ayı boyunca yapacağı programları Furkan Vakfı’nın hesaplarından duyurulmaktadır.



0 Yorum

Yorum Yaz