Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin 18 Yıl Önce 17 Ağustos Depremi Sonrası Bölgeyi Ziyaretinden Kareler

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı lideri Alparslan Kuytul Hocaefendi, 18 yıl önce 17 Ağustos 1999'da yaşanan 'Büyük Marmara Depremi' sonrası deprem bölgesini arkadaşları ile birlikte ziyaret etti. Erkek ve bayanlardan oluşan yaklaşık otuz kişilik grupla gerçekleştirilen ziyarette depremzedelere battaniye ve para yardımı yapıldı.

Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin 18 Yıl Önce 17 Ağustos Depremi Sonrası Bölgeyi Ziyaretinden Kareler
18 Ağu 2017 22:22:53

Adana'da Furkan Vakfı olarak başlatılan yardım seferberliği üzerine yaklaşık bin kilometre uzaklarda yaşanan bu felakete duyarsız kalmayan Alparslan Hoca talebeleriyle beraber yola çıktı. Toplanan yardımlar Hocaefendi'nin organizesiyle deprem bölgesine götürüldü.

Ziyaret esnasında depremin ve sonrasında yaşanan felaketin televizyon ekranına yansıyandan çok daha fazla olan boyutları müşahade edildi.

İşte 18 yıl önce Alparslan Kuytul ve talebelerinin, 17 Ağustos depreminin yaşandığı İzmit ve Gölcük'e ziyaretleri esnasında çekilen görüntülerden bazıları:                       

Furkan Nesli dergisi yazarlarından Rumeysa Sarısaçlı, derginin 52. sayısında, bu seyahati kaleme aldı.

Rumeysa Sarısaçlı, 17 Ağustos’ta olan ‘Büyük Marmara Depremi’ sonrasında, Muhterem Alparslan Kuytul Hocamızın organizesiyle, âfetten 17 gün sonra deprem bölgesini ziyarete gittik. 17 gündür televizyonlardan öyle korkunç manzaralar izliyorduk ki, yaklaşık bin kilometre uzağımızda yaşanan bu felakete duyarsız kalamadık. Gittik, gördük, depremin ve sonrasında yaşanan travmanın, felaketin televizyon ekranına yansıyandan çok daha vahim olduğunu müşahede ettik.

Yolculuğa çıkmadan önce depremzede kardeşlerimize, battaniye ve para yardımı yapabilmek için bir yardım seferberliği başlattık. Toplanan emanetleri de yanımıza alarak 3 Eylül 1999 tarihinde gece saat 24.00’da iki minibüsle yola çıktık…

Devamını okumak için tıklayınız



0 Yorum

Yorum Yaz