Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Avukatından Açıklama!

Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin avukatı Adem Tural, dava süreci ile ilgili twitter hesabından kamuoyuna bilgilendirme yaptı.

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin Avukatından Açıklama!
02 Nis 2018 00:31:44

Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin avukatı Av. Adem Tural, Hocaefendi’nin dava sürecine yönelik gelişmeleri twitter hesabı üzerinden paylaşacağını duyurdu. Tural, Hocaefendi’nin iki ayrı suçtan tutuklu yargılandığı davaya yönelik henüz bir gelişme olmadığını ve ikişer defa itiraz edildiği halde haklı bir gerekçe gösterilmeden, hukuki dayanaklardan yoksun bir şekilde reddedildiğini açıkladı. 

Av. Adem Tural’ın açıklaması şu şekilde;

 


 

 

-Alparslan Kuytul Hocayla cuma günü iki saate yakın bir görüşmemiz oldu. Öncelikle sevenlerine ve takipçilerine çok selamı var.

-Alparslan Kuytul Hocanın tutuklu yargılandığı davanın soruşturma aşaması devam ediyor. Soruşturma tamamlanıp iddianame hazırlandığında duruşma günü de belli olacak. Şuan için duruşmanın ne zaman yapılacağı belli değil

-Soruşturmada gizlilik kararı olduğu için şu aşamada dosyanın içeriğini göremiyoruz. Ancak Sulh Ceza Hakimliği Alparslan Kuytul Hocanın iki farklı suçtan dolayı tutuklu yargılanmasına karar vermiştir. Bu suçlardan birisi "Nitelikli Dolandırıcılık" diğeri "Terör Örgütü Propagandası"

-Alparslan Kuytul Hocayla beraber dört kişi daha aynı dosya kapsamında tutuklanmıştı. Alparslan Kuytul Hoca Bolu F Tipi, diğer dört kişi ise İzmir Ödemiş T Tipi cezaevinde tutuklu bulunmaktadır.

-Alparslan Kuytul Hoca, Taha Yasin Demir, Erol Ardıç, Ali Alagöz ve İdris Birer hakkında verilen tutukluluk kararlarına ikişer defa itiraz edildi ancak itirazlar haklı bir gerekçe gösterilmeden, hukuki dayanaklardan yoksun bir şekilde reddedildi.

-Hukuka aykırı bir şekilde verilen tutuklama kararları, ceza yargılamasında bir "Koruma Tedbiri" olan tutuklama yönteminin ne yazık ki "Cezalandırma Aracına" dönüşmesine sebep olmuştur.

-Alparslan Kuytul Hoca ve arkadaşlarının bir an önce serbest kalması ve haklarındaki suçlamaların düşmesi için dava sürecini yakından takip ettiğimizi kamuoyuna bildirmek istiyoruz.



0 Yorum

Yorum Yaz