Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin Avukatından Dolandırıcılık İftirasına Cevap!

Tutuklu yargılanmasının ardından 10 gündür Bolu cezaevinde bulunan Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin avukatı bugün cezaevi önünde dava süreci ile ilgili kamuoyuna bilgilendirme yaptı.

Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin Avukatından Dolandırıcılık İftirasına Cevap!
19 Şub 2018 01:30:57

Bazı haber sitelerinde vakıftan çıkan paraya dayanarak dolandırıcılık yapıldığına dair bir takım iftira haberler yer almıştı. Avukat merak edilen bu konuya açıklık getirdi.

 

Yandaş Medyanın Haberlerine İtibar Etmeyin Uyarısı!

Vakıftan çıkan paranın kayıtsız olmadığı, her kuruşuna ait makbuzun bulunduğu belirtildi. Avukat ayrıca kamuoyunu bir kez daha medyada çıkan asılsız haberlere itibar etmemeleri konusunda uyardı.

 

Avukatın Açıklamasının Tamamı Şu Şekilde;

"Bolu F Tipi kapalı ceza infaz kurumunun önündeyiz. Alparslan Kuytul Hocayı ziyarete geldik. Kendisinin sağlık durumu gayet iyi sevenlerine çok selamı var. Mahkeme süreci ile ilgili birkaç noktada açıklama yapmak istiyoruz. Öncelikle vakıfta çıkan para konusu ile ilgili bilgi vermek istiyoruz. Medyada bu paraya dayanarak dolandırıcılık yapıldığına dair birtakım asılsız iddialar dolaşmaktadır. Vakıf kasasından çıkan paranın her kuruşu makbuz karşılığında alınmıştır. Bu süreçte bu makbuzlar savcılığa ve hâkimliğe sunulacaktır. Ayrıca medyada örgüt üyeliğinden tutuklandığına dair birtakım haberler dolaşmaktadır. Bunlarda gerçeği yansıtmamaktadır. Alparslan Kuytul Hocanın tutuklanma sebebi iki farklı suça dayanmaktadır.

Birincisi; dini istismar suçu ile dolandırıcılık,

Diğeri; terör örgütü propagandasıdır.

Bu iki suçunda hangi somut delillere dayanılarak Alparslan Kuytul Hocaefendi’ye isnat edildiği belli değildir. Özellikle terör örgütü propagandası suçu geçiyor. Ama hangi örgütün propagandasını yapmıştır bu da belli değildir.

Dolandırıcılık suçuna gelince; kimi, nasıl, ne şekilde dolandırmıştır bu da belli değildir. Yani bir takım suçlar ile Alparslan Kuytul Hocaya iftira atılmıştır. Bunlar hiçbir şekilde somut deliller ile desteklenmemiştir. Biz bu konuda gerekli itirazlarımızı yaptık. Yasal süreci de takip ediyoruz. Kamuoyunun medyada çıkan haberlere itibar etmemesini, bizim ya da vakıf yetkililerinin yapacağı resmi açıklamaları takip etmelerini rica ediyoruz."

 

Avukatın bugünkü açıklamasıyla sosyal medyada silahlı terör örgütü üyeliği gibi birtakım suçlamaların asılsız olduğu bir kez daha ortaya çıktı.

Yandaş medyanın tertemiz Furkan Vakfını adeta algı operasyonu ile lekelemeye çalışması tüm kamuoyu tarafından bir kez daha tepki ile karşılandı.

İlgili Haber;

İftira Atanlar Bu Fotoğraflara Bakıp Utanmalı!


0 Yorum

Yorum Yaz