Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin Cezaevi Şartları Pes Dedirtiyor

Haksız bir şekilde 222 gündür tutuklu yargılanan Alparslan Kuytul Hocaefendi cezaevinde ağır şartlar altında tutuluyor.

Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin Cezaevi Şartları Pes Dedirtiyor
18 Eyl 2018 16:12:21

Tutuklu yargılanmasını gerektirecek hiçbir sebep olmadığı halde 222 gündür Bolu F Tipi Cezaevi'nde tecrit zulmüne maruz bırakılan Alparslan Kuytul Hocaefendi diğer mahkumlardan farklı bir muamele görmeye devam etmektedir.

Tutukluluk sürecinin başından itibaren tecrit zulmüne maruz bırakılan Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin cezaevi şartları ise gün geçtikçe ağırlaştırılmaktadır.

Avukat ve ailesi aracılığıyla yapılan itirazlar sonucunda geri verilen bazı haklarının tekrar elinden alındığı öğrenildi.

Alparslan Kuytul Hocaefendi'ye 5,5 ay sonra zoraki bir şekilde verilen spora çıkma ve bir kişiyle sohbet edebilme hakkı da hukuksuz bir şekilde elinden alındı.

Edindiğimiz bilgilere göre haftada bir kez bir kişiyle spora çıkabilen ve böylece aylar sonra ilk defa gökyüzünü ve toprağı görebilen Alparslan Kuytul Hocaefendi'ye bir zulüm daha yapıldı. Hiçbir gerekçe gösterilmeden hafta bir kez olan spora çıkma hakkı 2 ayda sadece 3 kez ve TEK BAŞINA olacak şekilde değiştirildi.

Semra Kuytul ise Alparslan Kuytul Hocaefendi ile yaptığı bir telefon görüşmesi sonrasında bu durumu dile getirmiş ve Alparslan Kuytul Hocaefendi'ye verilen (!) 2 ayda 3 kez spora çıkma hakkını reddettiği bilgisini paylaşmıştı.

Tüm sevenleri ve vicdan sahipleri tarafından büyük bir zulüm olarak görülen bu duruma biran evvel son verilmesi umuluyor.



0 Yorum

Yorum Yaz