Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin Sevenlerine Bolu'ya Giriş Yasağı!

271 gündür Bolu F Tipi Cezaevinde büyük bir hukuksuzlukla tecritte tutulan Alparslan Kuytul Hocaefendi’nin talebe ve sevenleri bugün Bolu’da çağdışı bir engellemeyle karşı karşıya kaldı. Hocalarına destek olmak isteyen vatandaşların Bolu'ya seyahat etme hak ve hürriyetleri kısıtlandı.

Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin Sevenlerine Bolu'ya Giriş Yasağı!
06 Kas 2018 09:57:01

9.5 aydır Bolu F Tipi cezaevinde tutuklu yargılanan Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin açık görüş günü olması sebebiyle akrabaları Bolu'ya gitti. Alparslan Kuytul Hocaefendi’yi görme imkânları olmasa dahi kendisiyle aynı atmosferi paylaşmak isteyen ve Hocaefendi'nin akrabalarına destek olmayı amaçlayan talebe ve sevenleri de Bolu cezaevinin önüne gitmek istedi.

Ancak Alparslan Kuytul’un sevenlerinin bir kısmı gişelerde büyük bir kısmı da şehrin girişinde bulunan cezaevine yakın bir yerde kalabalık bir polis ekibi tarafından durdurularak Bolu cezaevinin önüne ulaşmaları engellendi. Cezaevi yolunun önüne yüzlerce polis sevk edilerek barikatlarla giriş kapatıldı. Onlarca kişinin soğuk hava şartlarında haklı bir gerekçe olmadan alıkonulmasının yanısıra hukuksuzca yol ortasında üst araması da yapıldı. 

Geçtiğimiz hafta Bolu F Tipi cezaevi önünü güllerle donatan Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin sevenlerinin bu hafta Bolu'ya girişleri yasaklandı. Geçen hafta da 8 Kasım öncesi Hocaefendi'nin yüzlerce seveni cezaevi önüne akın ederek desteklerini göstermişti. 

İlgili Haber;

Yüzlerce Kişi Hocalarına Destek Olmak İçin Bolu'da  

Bolu F tipi cezaevinin önüne doğru uzun barikatlar kuran polis ekiplerince GBT kontrolleri yapılan vatandaşlara yol kenarında üst araması da yapıldı. Bolu’ya girmeleri yasaklanan onlarca kişi ise haklı bir gerekçe görmek istiyor.


“En temel haklarımızdan olan seyahat etme hürriyetimiz sebep gösterilmeksizin elimizden alındı” diyerek veryansın eden vatandaşlar yazılı bir açıklama beklediklerini ifade ettiler.

“Yetkili kişilerin dahi bizi kendi ülkemizdeki bir şehre almamaları için ciddi bir güvenlik tehdidi bulunmalı” diyen vatandaşlar mağduriyetlerinin bitirilmesini ve Bolu cezaevinin önüne gitmelerine izin verilmesini istiyorlar.


En temel hak ve hürriyetlerinin sebep gösterilmeksizin kısıtlandığını ifade eden onlarca kişinin arasında çocuklu ve bebekli annelerin de olduğu gelen bilgiler arasında.


Bolu Emniyetinin ise henüz yazılı bir belge gösterememesi, bu uygulamanın keyfi mi olduğu sorularını akıllara getirdi.

 



0 Yorum

Yorum Yaz