Alparslan Kuytul Hocanın 47. ses kaydı yayımlandı

Alparslan Hoca her Cuma ailesiyle gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde sevenlerine hitap etmeye devam ediyor.

Alparslan Kuytul Hocanın 47. ses kaydı yayımlandı
07 Haz 2019 23:47:05

Tahliye edildikten saatler sonra siyaseten tekrar tutuklanan Alparslan Hocanın, her cuma ailesiyle yaptığı telefon görüşmeleri yayımlanmaya devam ediyor.

Haftada bir, on dakika olan görüşme hakkı süresince adete kısa bir ders yapan Hocaefendi, bu hafta da sabrın nasıl olması gerektiği hakkında değerlendirmelerde bulundu.

47. telefon görüşmesinde "mücadelesiz sabır, tembellik ve korkaklıktır. Sabır haksızlıklar karşısında susmak değil; mücadele ederken başına gelenlere dayanmaktır."dedi. 

Ayrıca, "Diktatörler, halklarına bir taraftan zulmedip bir taraftan da onları sömürürken diğer taraftan halkın olanları sorgulamasını engellemek için dini kullanarak sabrı ve şükrü telkin etmeyi ihmal etmeyen kurnazlardır" diyen Alparslan Hoca; "Topluma sürekli sabrı ve şükrü telkin ediyorlar. Aslında bu şekilde dini kullanarak yapılanların sorgulanmasını engellemiş oluyorlar. Halbuki din, zalimlerin yaptıklarının görünmemesi ya da insanların sessiz kalması için bir sakinleştirici ilaç gibi değildir. Dine bu şekilde de bir haksızlık yapılmış oluyor ama toplum tabi eninde sonunda anlamaya başlıyor. Her şey bir yere kadar" ifadelerini kullandı. 

7 Haziran 2019 tarihli 47. Telefon ses kaydının tamamı şu şekilde;



0 Yorum

Yorum Yaz