Alparslan Kuytul'dan Bekir Bozdağ'ın açıklamalarına sert tepki!

Alparslan Kuytul Hocaefendi Bakan Bekir Bozdağ’ın STK'ların merdiven altı din eğitimi vermesine müsaade edilmeyecek açıklamasına; “Merdiven altı din eğitimine izin vermeyeceklermiş. Siz resmîlerede izin vermez oldunuz” sözleriyle sert tepki gösterdi.

Alparslan Kuytul'dan Bekir Bozdağ'ın açıklamalarına sert tepki!
04 Kas 2017 15:35:01

Alparslan Kuytul Hocaefendi dün akşam gerçekleştirdiği tefsir dersi sonrası kendisine yöneltilen “Bakan Bekir Bozdağ’ın STK'ların merdiven altı din eğitimi vermesine müsaade edilmeyecek yönündeki açıklamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna verdiği cevapta; “Tüm İslami faaliyetler bitirilmeye çalışılıyor. Hatta cemaat olmayan hocaların da faaliyetleri durduruldu” diyerek çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin açıklaması şu şekilde;

Böyle demiş Bakan Hazretleri. Merdiven altı din eğitimine izin vermeyeceklermiş.  Siz resmîlerede izin vermez oldunuz. Diyanetin yurdunda ders veriyordu. Ona da müdahale etmeye başladınız. Biz merdiven altı mıyız? Resmi bir vakıfız.  Devletten izin alarak merdiven altında falan değil konferans salonunda konferans yapmak istiyoruz, izinli polislerin gözü önünde, internetten canlı yayın, bazen televizyondan canlı yayın vererek alenen  yaptığımız faaliyetleri de durduruyorsunuz. Bir tek vakıfta konuş diyorsunuz. O da bakalım  ne kadar devam edecek?

 Siz sadece merdiven altı faaliyetlerini mi engelliyorsunuz?  Yalan söylemeyin. Siz bütün faaliyetleri durdurma niyetindesiniz

Aynen şunu söylüyor Bakan; ‘Türkiye de imam hatip var, ilahiyat var, okullarda Kur’an’ı Kerim dersi var, siyer dersi var yeter’

(Yani aynen CHP dönemi. Otuzlu kırklı yıllar. Devlet ben öğreteceğim diyor. Aynen otuzlu kırklı yıllara döndük)

STK’ları da kontrol altına alacağız diyor. Yani biz vereceğiz onların hepsini illallah ettireceğiz demeye getiriyor. Yani STK’lar din eğitimi yapmayacak.

 Kim yapacakmış din eğitimini? Devlet yapacakmış. Laik devlet gerçek dini ne kadar öğretir? 

Gerçek din;  Allah’ın dünyasında Allah’ın dediği olur.

Laik devlet bunu öğretir mi?

La ilahe illallah’ın manasını bile öğretmiyor.

 İlahiyatlarda ne öğretiliyor? Felsefe öğretiliyor başka bir şey yok.

İmam hatipler de ne öğretiliyor? Siz imam hatiplerle ilahiyatlarla kimi kandıracağınızı zannediyorsunuz?

Ama bu cemaatlere müstahak. Cemaatlerin hepsi susuyorlar.

 

 Bize Oy Verin Önünüzü Açalım Cemaatlere Yardımcı Olalım Dediler. Şimdi Bütün Cemaatleri Bitireceğiz Diyor

Bu partiler kurulurken Müslüman toplumdan ne şekilde oy istediler?  Bize oy verin ki önünüzü açalım demediler mi? Yıllardan beri (40 yıldır, 50 yıldır) bunu söyleyerek oy istiyorlar. Bize oy verin önünüzü açalım cemaatlere yardımcı olalım dediler. Şimdi bütün cemaatleri bitireceğiz diyor. Devletin bakanı bütün cemaatleri bitireceğiz bütün dini eğitimleri bitireceğiz onlara gerek yok, ben varım diyor. Milli eğitim bakanlığının verdiği din dersinin kaç kuruşluk ders olduğunu, İmam hatiplerin ne olduğunu, ilahiyatların ne olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Laik devletten başka ne beklenir?

 

 İslam’a hizmet etme iddiasıyla ortaya çıkmış olanlara, cemaatlerin önünü açacağız diyenlere bakın. Ne hale geldiler. Tamamen sistemin adamı haline gelmişler.  Derin devlet gibi konuşuyorlar. Derin devletin projelerini uyguluyorlar.

Sahnede namaz kılan Cumhurbaşkanı, başbakan, bir iki başörtülü bakan gösteriliyor. Derin devlet aslında bunları da sevmiyor. Orada tutuyor çünkü bunların eliyle İslam’ı bitiriyorlar. Bunlar yapınca kimseden ses çıkmıyor. Bakın iş oraya geldi. Şimdiye kadar böyle konuşuyorlar mıydı? FETÖ diyorlardı.

 

Tüm İslami Faaliyetler Bitirilmeye Çalışılıyor. Hatta Cemaat Olmayan Hocaların Da Faaliyetleri Durduruldu

Ben size yıllardır söylüyorum; bunların derdi FETÖ değil. Bu bir proje. Tüm İslami faaliyetler bitirilmeye çalışılıyor. Hatta cemaat olmayan hocaların da faaliyetleri durduruldu. Korkutuluyorlar, cesaretleri kırıldı ve bir şey yapamıyorlar. Hala gerçekleri konuşmamayı bir marifet bir zannediyorlar. İslami faaliyetler bitiriliyor. Korku imparatorluğu meydana gelmiş. Bir çokları zaten korkudan kendisi bırakmış faaliyeti.  Hatta bana öyle haberler geliyor ki bazı arkadaşlarımıza bazı kimseler; ‘siz daha faaliyet mi yapıyorsunuz? Biz çoktan bıraktık.’diyorlarmış. Böyle bir atmosfer meydana getirildi ve hala herkes susuyor. Kimse bu nedir demiyor ve yavaş yavaş bu dev piton yılanı İslami çalışmaları yutuyor.  Ayak tarafından girdi yavaş yavaş santim santim içine aldı. Cemaatler hala uyuyor. Neymiş başörtüsü meselesi hallolmuş. Onunla bizi kandırıyorlar. Nikah kıyma yetkisi müftüye verilmiş. Müftü nikah kıysa ne kıymasa ne. Nikah kıyma yetkisi olmalı tabi ama bu çok mu mühim bir mesele? Bunlarla aldatıyorlar.Küçük bir şey veriyorlar ve bunun karşılığında büyük bir şey alıyorlar ve toplum uyuyor.

Konuşmaya bakın “STK’ları kontrol altına alacağız merdiven altı din eğitimi verilmesine müsaade etmeyeceğiz” STK’lar zaten merdiven altı değil ki, devletin mahkemeleri tarafından kuruluşuna izin verilmiş resmi kuruluşlar.

Ne merdiven altından bahsediyorsun sen!

Eğer IŞİD gibi bir takım şeyleri kastediyorsan tamam ama sen sadece IŞİD ile mücadele etmiyorsun. Hatta IŞİD ile hiç mücadele etmiyorsun. Sen aslında cemaatlerle mücadele ediyorsun sadece IŞİD ile mücadele ediyor gibi yapıyorsun.

Merdiven altı faaliyet dedikleri aslında cemaatlerin faaliyetlerini kastediyorlar.

 

16 Yıldır Tek Bir Başına İktidarda Ve Şu Kur'an Öğretimini Bile Serbest Etmiyor

Kıymetli kardeşlerim cemiyetlerin faaliyetlerini tarihimizde kimler engelledi? Kur'an öğretemezsin diyor yani bu bakan. Kanunda öyle zaten. İsmet İnönü'yü beğenmiyorlar, Ona laf söylüyorlar. İsmet İnönü devrinde çıkan 49 yılında çıkmış olan kanunu değiştirmiyorlar. Kur'an öğretmek halen yasak. Anayasayı değiştirenler bir kanunu değiştirmiyorlar. Ya sen anayasayı bile değiştirdin. Çünkü derin devlet müsaade etmiyor. Şu şu şu maddelere dokunmayacaksın o kadar. Şunları şunları değiştirebilirsin. memlekette daha otoriter bir nizam, başkanlık nizamının kur, olağanüstü hal kabul et, istediğini yap, bunları yapabilirsin daha otoriter bir sistem kurabilirsin. Ama eski CHP döneminde çıkarılmış bazı kanunlar, bazı yasaklar, onlara dokunma! Kur'an eğitimini serbest etmeyeceksiniz, yine yasak yine yasak. 16 yıldır iktidarda tek bir başına ve şu Kur'an öğretimini bile serbest etmiyor ve şimdiye kadar halk ya da STK’lar ne ise orada burada belki birbirine Kur'an öğretiyorlardı insanlar. Aslında kanunsuz şimdi diyor ki; bu eğitimler merdiven altıdır. Bunlara da izin vermeyeceğiz diyor. Şahıslara, STK’lara izin vermiyor, diyanet yapacak diyor sonra diyanete de izin vermiyor aslında. Hocalara; camide ders vereceksen bana o ders verdiklerinin isimlerini, kimlik, fotokopi vs. vereceksin.  Hoca kimliğini ver dediği zaman korkuyor tamam kalsın, istemiyorum diyor. Adam camide de ders alamıyor. Siz camide ders alan vatandaş gördünüz mü? Hangi imam ders veriyor camide?

Bakın size söylüyorum; Müslümanlar bu gaflette devam ederlerse yakında bayanlar için açılan Kur’an kursları teker teker kapatılmaya başlanacak göreceksiniz.

Hükümetin eli ile cemaatler bitirildikten sonra sıra Kur’an kurslarına gelecek. Onları kapatmak zaten kolay. Bir genelgenin başında. Diyanetten bir genelge yayınlanır daha önce yapılmıştı. Diyanet başkanı; altı bin Kur’an kursu vardı, üç bini kapattık dedi.

28 Şubat sürecinden 2 sene 3 sene sonra altı bin Kur’an kursunun dört bine yakınını kapattılar. Yine öyle olacak durum oraya doğru gidiyor ve hala bizim Müslümanımız uyuyor ve bunları anlatmayanlar hocaların hepsi günahkardırlar. Hepsi Allah'a hesabını verecekler. Konuşmayan tüm cemiyetler konuşmayan tüm hocalar bu piton yılanının yavaş yavaş yuttuğunu görmelerine rağmen, her gün daha ileriye gittiklerini görmelerine rağmen, sessiz kalanlar, aman partiye zarar gelmesin deyip İslami hizmetlere zarar gelmesini göz yumanlar hepsi günahkardırlar...

 



1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Ertuğrul şekerci 11 Haz 2017 22:40:00

    Haklı ve yerinde bir tepki rnYaziklar olsun adalet bakani islam düşmanlarının ekmeğine yağ sürüyor bu islami faliyetlere büyük bir ihanettir bu karar uygulanirsa bunlar tarihe hain olarak geçecek yaziklar olsun kiniyorum


Yorum Yaz