Alparslan Kuytul'dan Levent Gültekin'e; PARTİ METODU MAĞLUP OLMUŞTUR. İSLAMCILIK DEĞİL!

Alparslan Kuytul dün akşam “İslamcı gelenekten geldiğini iddia eden Levent Gültekin'in; "AKP yenildi, bu yenilgiyi kendi yenilgim görüyorum…” diyerek İslamcılığın bittiğini iddia etmesi üzerine “Bu bir İslamcının sözleri olamaz… Bu İslamcılığın yenilgisi değildir. İslamcılık Allah’tandır. İslamcılık dediğin şey yeni bir ideoloji değildir” sözleri ile cevap verdi. Ayrıca AKP’nin hiçbir zaman İslamcı söyleminin olmadığına da işaret ederek ““Parti Metodu Mağlup Olmuştur. İslamcılık Değil! “ dedi.

Alparslan Kuytul'dan Levent Gültekin'e; PARTİ METODU MAĞLUP OLMUŞTUR. İSLAMCILIK DEĞİL!
26 Ağu 2017 17:55:56

Alparslan Kuytul Hocaefendi dün akşam gerçekleştirdiği tefsir dersi sonrası kendisine yöneltilen “İslamcı gelenekten geldiğini iddia eden Levent Gültekin'in; "AKP yenildi, bu yenilgiyi kendi yenilgim görüyorum, Türkiye'nin din ile âbâd olacağını, Müslümanlığın barış getireceğini düşünüyordum. Meğerse Allah'tan en az korkan dindarlarmış, medeni kanun İslam'ın da ihtiyacını karşılıyormuş" sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz? Sorusuna verdiği cevabın tamamı;

BU BİR İSLAMCININ SÖZLERİ OLAMAZ

Bir taraftan laikliği savunacaksın, bir taraftan İslamcı olacaksın böyle bir şey yok. Eğer samimiyse evvela Kur’an’ı okusun, efendimizin hayatını okusun. İslamcılığın ne olduğunu Kuran’dan sünnetten öğrensin. O zaman bu mantığın doğru olmadığını anlayacaktır.

Yok, eğer samimi değil birileri tarafından görevlendirildiyse İslamcı görünecek, böylece İslamcılara İslamcılığı bıraktıracak. ‘İslamcılıkla olmuyormuş, bende İslamcıydım ama bak İslam ile olmuyormuş ben bıraktım sizde bırakın.’ Eğer böyle bir görev verildiyse onu bilmem. İnşallah öyle değildir. Bir kere AKP yenildi yani İslamcılık bitti, İslamcılığın yanlış olduğu ortaya çıktı manasında bir şeyler söylüyor.

AKP İslamcı Mıydı? AKP Hiçbir Zaman İslamcı Olduğunu Söylemedi

Öncelikle şunu belirtmeliyiz AKP İslamcı mıydı? AKP hiçbir zaman İslamcı olduğunu söylemedi. Ve AKP’nin başındaki Tayyip Erdoğan baştan beri laikliği tavsiye ediyor. Bir İslamcı Coca-Cola’nın açılışını yapar mı? Bir İslamcı laikliği tavsiye eder mi? Bu İslamcılğın yenilgisi değil. İslamcılık Allah’tandır. İslam Allah’tandır. İslamcılık dediğin şey İslam’ın kendisidir yeni bir ideoloji değil. İslam’ın kanunları yok mu? Kuran’da kanunlar yok mu? İslamcılık dediğin şey bunun dışında bir şey mi? İslamcılık Allah’ın kanunlarının yürürlükte olmasını istemek. İslam Medeniyeti’nin olmasını istemek. Bu zaten Kuran’dır. Yeni bir ideoloji değil. İslamcılar sanki Kuran’ın dışında yeni bir ideoloji uydurmuşlar ve onun yenildiğini söylüyor. Yani İslam yenilmedi ben Müslümanım diyor. Müslümanlığımı bırakmadım ama İslamcılık yenildi.

İslamcılık İslam’ın Dışında Bir Şey Mi? İslamcılık Ne?

Bugün İslam’ı bilmeyen Müslümanlar İslam’ı ahlak ve İbadet dini olarak biliyorlar. İslamcılar ise İslam’ın aynı zamanda devlet olduğunu, bunun için kurallar gönderen bir Allah olduğunu söylüyorlar ki zaten Kuran’da da bunlar var. Aç Kuran’a bak. İslamcılık bir ideoloji değil. İslamcılık Kuran’ı savunmaktır. Kuran medeniyetini istemektir. AKP ne zaman Kuran medeniyetinden bahsetti. Türkiye’de laikliği uygulaması yetmiyor gibi Mısır’a ve Tunus’a da tavsiye etti. Anayasayı değiştirdi ama laiklik maddesini kaldırmadı. AKP İslamcı olsaydı böyle mi davranırdı? Meclis başkanı yeni anayasada laiklik olmasın dedi, kabul etmedi. İslamcı olsaydı desteklerdi. İslamcılık İslam’dır, İslam da bitmez Allah’tandır. Mağlup olmaz. Mağlup olan nedir? Mağlup olan partiyle İslam’a hizmet edileceği inancıdır.

Parti Metodu Mağlup Olmuştur İslamcılık Değil!

Güya siz İslam’ı hâkim kılmak için parti metoduyla çalışıyorsunuz. Sistem sizi içine alıyor eritiyor. ‘En az Allah’tan korkanlar dindarlarmış’ diyor. Dindar Allah’tan korkan insandır. Senin o dediklerin dindar görümündeki insanlardır. Sen İslam’ı bıraktığını söylüyorsan söyle. Yok, onu kast etmedim diyorsan o zaman doğru düzgün söyle.

Dindar görümün de olan ama hükümete sokulan menfaat çeteleri. Adamın aslında İslam’la alakası bile yok ama hükümete sokulabilmek için dindar görümünde. AKP’yi İslamcı göstermenin anlamı ne?

İslam medeniyetini istemiyorsan açık söyle. Bende İslamcıydım deme!



1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Yunus Karadağ 01 Oca 1970 02:00:00

    Alpaslan Hocanın kendini İslamcı görmesi ya kavramın içeriğini bilmediğini gösterir ya da gerçekten İslamcıdır. Bir Müslüman kendini İslamcı olarak tanımlamamalı vesselam


Yorum Yaz