Ankara Emniyetinden Pes Dedirten Gözaltı!

Ankara Sincan'da biri atkılı 7 bayanın akıllara durgunluk veren hukuksuz bir muamele ile gözaltına alındı. Emniyetin yine atkıya tahammül edememesi dikkatlerden kaçmadı. Yaklaşık 8 saattir gözaltında tutulan bayanların serbest bırakılmaları bekleniyor.

Ankara Emniyetinden Pes Dedirten Gözaltı!
26 Kas 2018 13:20:49

Türkiye'de emniyetin tahammül edemediği özgürlük simgeli atkı sebebiyle yapılan hukuksuz gözaltılar devam ediyor. Emniyetin, "Alparslan Kuytul'a Özgürlük" yazılı atkılar ile eylem maksadı olmadan yürüyen vatandaşları çeşitli şehirlerde herhangi bir yasaklama olmadığı halde keyfi bir şekilde gözaltına alması gündeme gelmişti. 

Ankara Sincan'da da eylem yada etkinlik maksadı olmadan bir araya gelen 7 bayan 2 çocuk, alışveriş yaptıkları bir mağazada gözaltına alındı. Bayanlardan birinde özgürlük simgeli atkı olduğu ancak herhangi bir eylem maksadı olmadığı halde polisin hukuksuz muamelesine maruz kaldıkları öğrenildi. Bir atkıya dahi tahammül edemeyen emniyetin, masum insanları sert sözlerle göz altına alması pes dedirtti.

Hukuksuz bir şekilde gözaltına alınan bayanların akrabaları ve arkadaşları destek olmak için emniyetin önünde beklediler. Yaklaşık 8 saatlik gözaltının ardından sağlık kontrolü için hastahaneye götürüldüler. Serbest bırakılmaları bekleniyor.


Alışveriş yapan bayanların hiçbir suç olmadan keyfi bir şekilde gözaltına alınması, emniyet tarihine kara bir leke daha sürüldüğü kanaatini oluşturdu. Ülke genelinde çeşitli şehirlerde emniyetin hukuksuz ve keyfi gözaltılarına maruz kalan vatandaşlar hak ve özgürlüklerin bu derece kısıtlanmasından endişeli.



1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    Zerniyar Daşbulak 01 Oca 1970 02:00:00

    Malesef,bu baskı ve haksız müdahaleler islamı yaşayıp hakkı konuşalara yapılmaktadır.


Yorum Yaz