Ankara Emniyetinin Gözaltı Suçlamasında Skandal Detay!

Bugün Ankara Sincan'da gözaltına alınan 7 bayana yöneltilen suçlamada skandal bir detay ortaya çıktı.

Ankara Emniyetinin Gözaltı Suçlamasında Skandal Detay!
26 Kas 2018 15:37:28

Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin sevenleri Türkiye'nin dört bir tarafından özgürlük simgeli atkı takmalarıyla biliniyor. Ayrıca özgürlük simgeli atkı takanların bir çoğuna emniyet tarfından yapılan hukuksuz ve keyfi uygulamalarda beraberinde gündeme geliyordu.

Son olarak bugün Ankara Sincan'da bir alışveriş merkezinde bulunan bir grup bayan, aralarından biri özgürlük simgeli atkı taktığı için gözaltına alındı. Polisin sert sözlerine maruz kalarak ifade için emniyete götürülen bayanlara yöneltilen suçlamadaki skandal bir detay dikkat çekti.

"Alparslan Kuytul'a Özgürlük" yazan atkıyı taktıkları gerekçesi ile gözaltına alınan bayanlara, 701 sayılı KHK ile terör örgütü kapsamına girdirilerek kapatılan Ankara Furkan Derneği'yle Alparslan Kuytul irtibatlandırılarak 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlaması yöneltildiği öğrenildi.

İlgili kanunun çıktığı tarihte kapatılan hiçbir Furkan Derneği ile Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin organik bağının olmadığı açıklanmıştı. Ayrıca herhangi bir delil olmadan kapatılan Furkan derneklerinin terörle herhangi bir bağlarının olmadığı dernek temsilcileri tarafından söylenerek tepki gösterilmişti. 

Gözaltına alınan bayanların kapatılan Ankara Furkan Derneği'ne kayıtlı herhangi bir üyeliğinin olmadığı da gelen bilgiler arasında.

Emniyetin bayanlara yönelttiği skandal suçlamaya, Semra Kuytul sosyal medya hesabından şu sözlerle tepki gösterdi;

 


 

 

 

İlgili Haber;

Ankara Emniyetinden Pes Dedirten Gözaltı!

 



0 Yorum

Yorum Yaz