Ankara Polisinden Gözaltına Aldığı Öğrenciye Taciz!

TAYAD’ın dün Ankara’da yaptığı eylemde bir polis, gözaltına almaya çalıştığı kadını taciz ettiği şeklinde yorumlanan fotoğraf kareleri büyük tepki topladı.

Ankara Polisinden Gözaltına Aldığı Öğrenciye Taciz!
17 Şub 2019 19:13:25

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği’nin (TAYAD) dün Ankara Sakarya Caddesi’nde yaptığı eylemde bir polis bir eylemciyi gözaltına alırken taciz etti.

Anbean tacizin fotoğrafları sosyal medya üzerinden paylaşıldı.

Fotoğrafları Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edilen öğretmen Acun Karadağ Twitter’da paylaştı. Karadağ paylaştığı fotoğrafların altına şunları yazdı:

“Bu çocuk üniversite öğrencisi. Tayad’ın Ankara Sakarya Caddesi’nde yaptığı bir eyleme dün destek verdi. Gözaltına alındı. Ve polisin tacizine uğradı. Bu iğrenç durumu fotoğraf makinesi belgeledi. Şimdi size devrediyorum olayı.”

TJA’dan tepki

Özgür Kadın Hareketi (TJA), kadın öğrencinin polis tarafından cinsel tacize maruz bırakılmasına tepki gösterdi.

Konuya ilişkin yazılı açıklamada cinsel saldırıya sessiz kalınmaması gerektiği belirtilerek, cinsel saldırıyı yapan polisin derhal görevden alınması gerektiği belirtildi.

Tanrıkulu: Polis tutuklanmalı

Cinsel saldırıya bir tepki de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’ndan geldi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslenen Tanrıkulu, “Rezalet; Söylenecek başka bir kelime yok… Bu polis memuru derhal açığa alınmalı, soruşturma başlatılmalı ve tutuklanmalıdır” dedi.

Sarısaçlı: Bu ülke bu kadar mı şirazesinden çıktı

Furkan Nesli Dergisi yazarı Rumeysa Sarısaçlı ise twitter hesabından, "İğreniyorum sizin medeniyetsizliğinizden! Kim oluyor bunlar! Bu aleni tacizdir! Bu ülke bu kadar mı şirazesinden çıktı!" ifadelerini kullandı.

Gergerlioğlu: Kamu görevlilerinin hakkında sorusturma açılmalı

HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu iğrenç görüntüyü ve tacizi oluşturan kamu görevlilerinin hakkında soruşturma açılması gerekir. Ancak her türlü şiddetin ve hukuksuzluğun yasal müdahale kılıfına büründürüldüğü bir ortamda bunu beklemek çok zor" ifadelerini kullandı

 


 

 



0 Yorum

Yorum Yaz