AP'nin Pişkin İddiası

AP'nin yıllık insan hakları ve demokrasi raporunda, "AP, Hristiyanların Avrupa dahil dünya çapında en çok taciz ve tehdit edilen dini grup olduğu gerçeğinin altını çizer." denildi.

AP'nin Pişkin İddiası
13 Oca 2017 15:28:12

Avrupa Parlamentosu (AP), insan hakları raporunda Hristiyanların en çok zulme uğrayan dini grup olduğunu öne sürerken, Avrupa'da Müslümanlara ve camilere yönelik saldırılara yer vermedi.

AP'nin yıllık insan hakları ve demokrasi raporu yayımlandı. Geçen ay kabul edilen ve 2015 yılını kapsayan raporda, Ortadoğu'da Ezidi, Hristiyan ve Müslüman azınlıklara DEAŞ ve diğer terör örgütlerinin zulmettiği belirtildi. AB ve üye devletlere, Ortadoğu dahil dünya çapındaki azınlıkların güvenliğini temin etmeleri çağrısında bulunulan raporda, Hristiyanların en çok zulme maruz kalan dini grup olduğu iddia edildi.

Raporun din ve inanç özgürlüğü bölümünde, bu konuda şu ifadelere yer verildi: "AP, Hristiyanların Avrupa dahil dünya çapında en çok taciz ve tehdit edilen dini grup olduğu gerçeğinin altını çizer. Hristiyan sığınmacılar, düzenli olarak din kaynaklı zulme uğruyor; özellikle Kuzey Afrika ve Ortadoğu'daki bazı Hristiyan topluluklar, yok olma tehlikesi ile karşı karşıya."

Dünyanın çeşitli bölgelerindeki saldırı altında bulunan Müslümanlardan bahsedilmedi

Buna ifadelere karşın, raporda İslamofobi ile Avrupa'da Müslümanlara ve camilere yönelik saldırılardan hiç bahsedilmedi. Ayrıca, Myanmar'da Arakanlı Müslümanların uğradığı zulüm ile Afrika'da Müslümanlara yönelik saldırılara değinilmedi.

Zulüm Gören Müslümanlar;

FİLİSTİN

• Filistin’in yüz ölçümünün %80’i İsrail işgali altındadır. Hatta Google, Dünya Haritasından Filistin’i sildi. Google Haritalarının son versiyonunda bölgenin tamamı İsrail adı altında görülüyor.

• 2015 yılının sadece ilk yarısında Kudüs’te en az 600 Filistinli çocuk tutuklandı ve bu çocukların yaklaşık %40’ı cinsel tacize uğradı. Yine İsrail’de İşkenceye Karşı Halk Komitesi, çocuk tutsakların açık kafeslerde tutulduklarını, cinsel tacize maruz kaldıklarını ve avukat hakkı tanınmadan askerî mahkemeye çıkarıldıklarını tespit etti.
• İsrail hapishanelerinde yaklaşık 7 bin Filistinli bulunuyor.

SURİYE

• Yaklaşık 14 milyon Suriyelinin işini kaybettiği ülkede iç savaşın maliyetinin yaklaşık 255 milyar dolar civarında olduğu ifade ediliyor.

• 70 bin kişi sağlık, açlık, bulaşıcı hastalık, susuzluk gibi temel insani ihtiyaçların eksikliğinden dolayı öldü.

• 11 bin 491 kişi işkence sonucu cezaevlerinde hayatını kaybetti. 

• İç savaş nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 400 bine yükseldi.

• Suriye’de son beş yılda sadece sivil kayıpların toplamı 123 bine ulaştı.

• 4 milyonun üzerinde Suriyeli mülteci oldu.

• Dünyanın başta Türkiye ve Avrupa ülkeleri olmak üzere 2. Dünya Savaşı sonrasında yaşadığı en büyük göç dalgası ve mülteci akını Suriye’de yaşandı. 

• Aylan bebeğin cansız bedeninin Bodrum kıyılarına vurduğu Eylül 2015’ten bu yana günde ortalama iki çocuğun boğularak öldüğü ve Aylan bebekten sonra tam 340 çocuğun da onun gibi boğularak öldüğü açıklandı.

• DAEŞ’le mücadele bahanesiyle Suriye’deki savaşa katılan Rusya, özellikle Türkmenler, Araplar ve Kürtlerin yaşadığı yerleşim yerlerine attığı misket, güdümsüz bombalarla yaklaşık 4 bini sivil olmak üzere 9 bin 300’den fazla kişiyi katletti, 20 bin sivili de yaraladı.

YEMEN

• Çatışmaların başlamasından önce bile 7 milyon kişi ile dünyada açlığın en çok hissedildiği ülkeydi. Şimdi ise Yemen’de 14 milyonu aşkın insan, ülkedeki nüfusun yarısı yiyecek sıkıntısı çekiyor. Nüfusunun yarıdan fazlasının 15 yaşından küçük olmasıyla dünyadaki en genç nüfusa sahip 1. Ülke olan Yemen’de; UNICEF 1,5 milyon çocuğun yetersiz beslenmeden muzdarip olduğunu belirtiyor. Bunların üçte biri, ileri seviyede açlık çekiyor.

• Yemen’de İran destekli Husiler ile Suudi Arabistan destekli koalisyon arasındaki çatışmalarda şimdiye kadar 11.403 Yemenli öldü, 19.343 kişi de yaralandı.

• 2 milyonu aşkın insan evini terk etmek zorunda kaldı.

• Yemen’de üniversite öğrencilerinin hareketiyle başlayan sonra yüzbinlerin katıldığı Arap Baharı protestolarında 200 kişi hayatını kaybetti. 

• Sadece Suudi Arabistan saldırıları sebebiyle şimdiye kadar 2.458 çocuk öldü, 2.253’ü de yaralandı. Suudiler tarafından 380 bin ev, 675 cami, 719 okul, 108 üniversite binası, 1.553 devlet binası, 263 hastane, 20 basın kuruluşu, 202 turizm kurumu, 201 tarihi eser, 100 spor kompleksi yıkıldı. 1289 köprü ve yol, 237 su arıtma tesisi, 148 elektrik santrali, 282 iletişim tesisi, 5.193 ticari tesis, 254 fabrika, 179 tavukçuluk ve hayvancılık tesisi, 1.376 tarım çiftliği tahrip edildi. 15 havaalanı, 13 liman, 476 gıda taşıyan araç, 294 benzin istasyonu, 216 yakıt tankeri ve 2.317 şehirlerarası nakliye aracı tahrip veya imha edildi.

BOSNA HERSEK

1992-1995 arasında uluslararası verilere göre Bosna-Hersek’te 312 bin kişi hayatını kaybetti. Bu kayıpların 200.000 kadarı Boşnak halkına ait olup, Bosnalılar dünyanın gözü önünde ve Avrupa’nın göbeğinde sistematik bir soykırıma tâbi tutuldu.

IRAK

-İHH’nın raporuna göre Irak’ta 2 milyon insanın hayatını kaybettiğini

-5 milyon yetimin Irak’ta yaşadığını

-14 yaş altındaki çocukların yüzde 15’inin çocuk işçi olarak çalıştırıldığını

-2003’ten beri her gün ortalama 400 çocuğun yetim, 80 kadının da dul kaldığını 

-Canlı doğan her 1000 çocuktan 107’sinin doktor ve hastane sayısının yetersizliği sebebiyle öldüğünü ve ülkedeki 34 bin doktordan 2 bininin öldürülürken, 20 bininin ülkeyi terk ettiğini

-Ekonomideki çöküş nedeniyle her 4 Iraklı’dan birinin açlık sorunu yaşadığını, bununla birlikte gıda güvenliği olmadığından toplamda 8 milyon Iraklı’nın düzenli yardım alması gerektiğini

-2003 yılında başlayan işgalde Amerikan güçlerince esir alınan 25 bini aşkın kişinin halen yargılanmadığını, işgalin ardından Irak güvenlik güçlerince tutuklananlarla birlikte bu sayının 60 bini bulduğunu

-Elektrik yetersizliği sebebiyle Irak’ta halen 15 milyon insanın karanlıkta yaşadığını, Başkent Bağdat’a bile günde en fazla 7 saat elektrik verilebildiğini

-1 milyonun üzerinde dul Iraklının bulunduğunu

-Irakta 10 bin kişiye 6 doktorun düştüğünü

-Son 5 yılda 500’den fazla akademisyen ve eğitimcinin öldürüldüğünü

-6 milyonu aşkın göçmeniyle, dünyada en çok mültecisi olan ikinci ülke olduğunu  

Daha ismini sayamadığımız birçok coğrafyada müslümanlar zulüm görürken AP'nin bu pişkin iddası dikkatleri çekti.

 



0 Yorum

Yorum Yaz