Arakan’da duyulmamış vahşet!

Bangladeş’teki bir kampta kalan 20 yaşındaki Arakanlı Müslüman Rajuma, terörist Myanmar ordusunun 29 Ağustos’ta Arakan’da yaşadığı Tula Toli’yi basarak bütün evleri ateşe verdiğini ve burada yaşayanları da nehir kıyısına götürdüğünü anlattı.

Arakan’da duyulmamış vahşet!
13 Eki 2017 10:26:31

Ordunun daha sonra kadınları ve erkekleri ayırdığını, erkeklerin hepsini öldürdüğünü, kadın ve çocuklara da suya girip beklemeleri gerektiğini söylediklerini belirten Rajuma, “İnsanlar askerlerin ayaklarına kapanıp kendilerini öldürmemeleri için yalvarıyordu. Ama durmadılar, onları tekmelediler ve öldürdüler. Müslümanları doğradılar, ateş açtılar, bize tecavüz ettiler, duygusuzlaştırdılar” dedi.

Rajuma, kendisini döven askerlerin, kucağında tuttuğu 18 aylık oğlu Muhammed Sadık’ı zorla elinden aldıklarını kaydederek, yaşadığı dehşet anlarını “Bebeğimi ateşe attılar, sadece tutup fırlattılar” sözleriyle anlattı.

HAYVANDAN AŞAĞI BİR VAHŞET!

Rajuma sözlerini şöyle sürdürdü: “Daha sonra iki asker , beni sürükleyerek bir eve götürdü ve burada bana topluca tecavüz ettiler. Aynı odada iki kız kardeşime de tecavüz ederek öldürdüler. Yan odada annem ve 10 yaşındaki erkek kardeşimi vurarak öldürdüler. Bir ara öldüğümü düşündüm, bilincimi kaybettim. Uyandığımda askerler gitmişti, ama içinde bulunduğum ev de ateşe verilmişti. Ailemin cansız bedenini geride bırakarak oradan kaçtım. Yanan evlerin yanından geçip ormana saklandım.” Yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına boğulan Rajuma, “Canımın nasıl yandığını kelimelerle anlatamam. Artık oğlum bana anne diyemeyecek” dedi.

ARAKAN ’A YARDIM EDEN DERNEKLERE KAPATMA!

Öte yandan Müslüman düşmanı Bangladeş hükümeti, 3 sivil toplum kuruluşuna, Myanmar ’da uğradıkları zulümden kaçarak bu ülkeye sığınan Arakanlı Müslümanların kaldığı kamplara yardım götürmesini yasakladı. Irkçı Hasina’nın önderliğindeki İktidar partisi Awami League Milletvekili Mahjabeen Halit, Bangladeş Dışişleri Bakanlığı Parlamenter Daimi Komitesinin, Arakanlı Müslümanların kaldığı kamplara yardım götüren 3 sivil toplum kuruluşunun faaliyetlerini durdurduğunu belirtti.

 

 



0 Yorum

Yorum Yaz