Arakanlı Müslümanlara Soykırım

Zalim Myanmar hükümetinin başlattığı operasyonlar neticesinde binlerce Arakanlı Müslüman Bangladeş'e sığınmak zorunda kaldı.

Arakanlı Müslümanlara Soykırım
29 Kas 2016 07:29:12
Myanmar ordusunun geçen ay Arakan eyaletinde başlattığı operasyon sonrası binlerce Müslüman Bangladeş’e sığınmak zorunda kalırken, bölgedeki durumun kaygı verici boyuta ulaştığı bildirildi.  

ARAKAN Rohingya Kurulu Başkanı Khairul Amin: “Uluslararası topluma sesleniyorum. Lütfen bizi koruyun. Kendimizi savunabilmemiz için bizi destekleyin. Bu bizim uluslararası topluma, İslam dünyasına ve Türkiye’ye mesajımızdır. Gençler, annelerini ve kardeşlerini tecavüzden korumak için silahlandılar. Myanmar hükümeti onları ‘terörist’ olarak adlandırsa da onlar hiçbir sivili öldürmedi. Arakan’da her gün insanlar açlıktan veya yaralarından dolayı ölüyor. Çünkü tedavi olacak veya ilaç alacak imkâna sahip değiller.” 

  "İNSANLAR DİRİ DİRİ YAKILIYOR"   ABD’de yaşayan Vakar Uddin, son dönemde Arakanlı Müslümanların uğradığı şiddete ilişkin yaptığı değerlendirmede, Myanmar hükümetinin kadın, çocuk, yaşlı demeden katliamlar gerçekleştirdiğini, insanları diri diri yaktığını söyledi. Şu anda Müslümanların ırkçı hükümet tarafından şiddete uğradığını dile getiren Vakar Uddin, şöyle konuştu:   “Arakan Müslümanlarına karşı yeni bir şiddet uygulanmaktadır. Bu defa halklar arası bir şiddet değil, militan yerel Budistler tarafından değil, bizzat Myanmar hükümeti tarafından yapılan bir şiddet söz konusu. Myanmar askeri kuvvetleri birçok köye saldırıyor, sivilleri öldürüyor ve evleri ateşe veriyor. Birçok kadın ve çocuk yanan evlerden kaçmaya çalışıyor. Kadın ve çocukları yakalayıp yanan evlerin içine atıyorlar. Kaçarken yakalayamadıklarını ise helikopterlerden açtıkları ateşle öldürüyorlar. Açık alanlar, pirinç tarlaları katledilen Arakanlı Müslümanların cesetleriyle dolu.”  

"KADINLAR YA YAKILIYOR YA DA TOPLU TECAVÜZE UĞRUYOR"

ABD’de yaşayan Vakar Uddin, son dönemde Arakanlı Müslümanların uğradığı şiddete ilişkin yaptığı değerlendirmede, Myanmar hükümetinin kadın, çocuk, yaşlı demeden katliamlar gerçekleştirdiğini, insanları diri diri yaktığını söyledi. Şu anda Müslümanların ırkçı hükümet tarafından şiddete uğradığını dile getiren Vakar Uddin, şöyle konuştu:   “Arakan Müslümanlarına karşı yeni bir şiddet uygulanmaktadır. Bu defa halklar arası bir şiddet değil, militan yerel Budistler tarafından değil, bizzat Myanmar hükümeti tarafından yapılan bir şiddet söz konusu. Myanmar askeri kuvvetleri birçok köye saldırıyor, sivilleri öldürüyor ve evleri ateşe veriyor. Birçok kadın ve çocuk yanan evlerden kaçmaya çalışıyor. Kadın ve çocukları yakalayıp yanan evlerin içine atıyorlar. Kaçarken yakalayamadıklarını ise helikopterlerden açtıkları ateşle öldürüyorlar. Açık alanlar, pirinç tarlaları katledilen Arakanlı Müslümanların cesetleriyle dolu.


0 Yorum

Yorum Yaz