Artık 7 gazete pazar günleri gazete çıkarmayacak

İzmir’de bulunan ve günlük olarak çıkan 7 yerel gazete, maliyetlerin yükselmesi nedeniyle Pazar günleri gazete çıkarmama kararı aldı

Artık 7 gazete pazar günleri gazete çıkarmayacak
28 Ağu 2018 19:09:02

Türkiye’de son dönemde döviz kurlarında yaşanan hareketlilik basın sektörünü de etkiledi. Çünkü kağıt ve kağıt ürünleri sektörü de piyasalarda yaşanan bu hareketlilikten olumsuz etkilendi. Böylece İzmir’de bulunan günlük olarak çıkan 7 yerel gazete, maliyetlerin yükselmesi nedeniyle Pazar günleri gazete çıkarmama kararı aldı. Bu gazeteler Yenigün, Yeni Bakış, Ege Telgraf, Dokuz Eylül, Haber Ekspres, İlkses ve Ticaret gazetelerinden oluşuyor. Gazetelerin yönetim kademeleri gazete maliyetlerini düşürmek amacıyla ayda 4 gün gazete çıkarmama kararı aldı.

ORTAK BASIN  AÇIKLAMASI


İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen'in yerel medya temsilcileriyle görüşmeler yaptığı belirtilerek, bir protokolün imzalanacağı ifade ediliyıor. Ayrıca alınan kararların ilerleyen günlerde düzenlenecek ortak bir basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurulacağı bildirildi. Ortak karar sonrası İzmir basın camiasının sorunları bir kez daha gündeme gelirken, en büyük problem olan finans konusunun nasıl çözüleceğiyse belirsizliğini koruyor.



0 Yorum

Yorum Yaz