Azerbaycan'dan Ermenistan'a: Telafisi imkansız olur

Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan'ın İskender füzelerini kullanabileceklerine dair açıklamasının Ermeni seçmenlere yönelik olduğunu belirten Azerbaycan Savunma Bakanlığı, muhtemel bir tehdidin trajik ve telafisi imkansız sonuçları olacağını vurguladı.

Azerbaycan'dan Ermenistan'a: Telafisi imkansız olur
27 Mar 2017 17:58:48

Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan'ın İskender füzelerini kullanabileceklerine dair açıklamasının ardından Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Sarkisyan'ın yaklaşan parlamento seçimleri öncesinde oylarını artırma amacı taşıdığı vurgulandı.

Açıklamada, "Ermeni tarafı, Azerbaycan'ın işgal edilmiş topraklarının, Ermenistan'ın tüm askeri ve stratejik tesisleri, Azerbaycan ordusunun modern füzeleriyle topçu komplekslerinin hedefine bulunuyor. Ermenistan'dan gelecek her türlü tehdit, kararlılıkla engellenecek, bunun Ermenistan için trajik ve telafisi imkansız sonuçları olacak" ifadelerine yer verildi.

Dün Dağlık Karabağ'da görev yapan asker ve aileleriyle bir araya gelen Sarkisyan, "Gereklilik halinde, Ermenistan Genelkurmay Başkanı gözünü kırpmadan İskender füzelerinin devreye alınması emrini verebilir. Komşu ülkedekiler de bunu çok iyi anlıyor" diye konuşmuştu.



0 Yorum

Yorum Yaz