Başkent Ankara’da Konferans Coşkusu!

Son zamanlarda konferanslarına yapılan engellemelerle gündeme gelen Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı tüm engellemelere ve konferanslarının haksız iptaline rağmen Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinde yıl boyunca aralıksız konferanslar gerçekleştirmeye devam ediyor. Konferanslar zincirine bir yenisini daha ekleyerek, halkın yoğun katılımı ile Alparslan Kuytul Hocaefendi, Mevlid Kandili’nde Sincan’da halk ile buluştu.

Başkent Ankara’da Konferans Coşkusu!
12 Ara 2016 19:58:21

Ankara’da mevlid kandili münasebeti ile düzenlenen “Dünyanın Beklediği İnsan Hz. Muhammed (sav)” konulu  programa yoğun katılım oldu. Alparslan Kuytul Hocaefendi'nin konuşmacı olarak katıldığı programda şiir dinletisi, sinevizyon gösterimi, İlahi ve Marşlarıyla Grup Furkan ve çeşitli etkinlikler yer aldı.

Uzun yıllardır Ankara’da konferanslar düzenleyen Alparslan Kuytul  Hocaefendi her yıl olduğu gibi bu yılda Ankara halkının  büyük ilgisi ile karşılandı.

Konusu “Dünyanın Beklediği İnsan Hz. Muhammed (sav)” olan konferansta Alparslan Kuytul Hocaefendi şu konulara değindi:

-Hz. Peygamber (sav), zorbalık yapmadan her alanda inkılâplar gerçekleştirmişlerdir.

-Allah yolunda; mücadele eden, tehlikeli günler, stresli saatler geçiren, çile çeken insanın nefsi terbiye olacaktır.

-Hayatın dışına çıkmadan, ruhban olmadan takva sahibi olmayı Peygamberimiz bize öğretmiştir; o, “Benim sünnetimi aşan benden değildir” diye buyuran bir peygamberdir.

-Muhammedi Medeniyette, can ve mal koruma altındadır, faiz-kumar-gasp-hile gibi yanlış yollarla para kazanılmasına müsaade edilmez.

-Allah’tan uzaklaşmış olanlar, Kur’an’a göre yaşamayı zor zannederler; halbuki günahlarla dolu bir hayat zor bir hayattır.

-İnsanlar; Allah’ın kanunlarını kaldırdılar, O’ndan daha iyi bildiklerini zannettiler, toplumlara her gün yeni bir kanun koydular, olmadı baştan koydular. Kanunlar değişti anayasalar değişti. Her seferinde “bu daha güzel oldu” dediler ama her seferinde toplumları bozdular.

-İnsanlar ne zaman ki, İslam Medeniyeti’nden uzaklaşıp “yeni bir medeniyet kuracağız” dediler, Allah’ın esaslarını kaldırıp, kafalarına göre esaslar koydular, işte o gün bugündür hayvan bile yakışmayacak hayatın içinde kendilerini buldular.

-Allah’a kul olmayanlar azgınlaşırlar; istediğiniz kadar kanun değiştirin, istediğiniz kadar anayasa değiştirin, istediğiniz kadar sistem değişikliğine gidin insanı insan yapamazsınız.

-İnsanları Allah’a kul yapmadıysanız, eğitimini değiştirmediyseniz, Kur’an’a uygun bir medeniyet meydana getirmediyseniz, sadece kendi uydurduğunuz kanunlarla meseleleri halledeceğinizi sanıyorsunuz, aldanıyorsunuz!

-İnsanı tanımayanlar, Allah’ın kanunlarını kaldırıp topluma kanunlar koyuyorlar, üzerimizde deneyler yapıyorlar; sonra da “Allah’ı seviyoruz, Kur’an’a, ve Peygamber’e iman ediyoruz” diyorlar. Peygamberimizi medeniyetinden fersah fersah uzaklar!

-Peygamberimizi anlatan ilahiler, mevlitler okuyorlar ama onun medeniyetini yerleştirmiyorlar; lafta kalıyor!

-Bugün Hz. Muhammed’in ümmetindenim diyenler, onun kurduğu medeniyeti kurmak zorundadırlar ve batıl medeniyetlerle onun mücadele ettiği gibi mücadele etmek zorundadırlar.

 

 

 



0 Yorum

Yorum Yaz