Başkentte "Atkıyla" Yürüyenlere Para Cezası Kesildi

Fikir özgürlüğüne bir müdahale de başkent Ankara’dan geldi. Ankara Emniyeti tarafından özgürlük simgeli atkılarla yolda sessizce yürüyen onlarca kişiye idari para cezası kesildi. Ayrıntılar şöyle;

Başkentte "Atkıyla" Yürüyenlere Para Cezası Kesildi
16 Kas 2018 19:45:07

Geçtiğimiz ay, farklı il ve ilçelerde “Alparslan Kuytul’a Özgürlük” yazılı atkılarla yolda yürüyen veya kitap okuyan yüzlerce kişi gözaltına alınarak mağdur edilmişti. Saatlerce gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakılan ve hukuksuz muamelelere maruz kalan mağdurlardan bazıları ise savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

GÖZALTI HUKUKSUZLUĞUNA PARA CEZASI DA EKLENDİ

Adana Emniyeti özgürlük konvoyu oluşturanlara haksız cezai işlem uygulamış ve halkın sert tepkisine neden olmuştu. Ankara Emniyeti ise yolda yürüyen vatandaşlara para cezası kesti. Geçtigimiz günlerde Ankara'da atkıyla yolda sessizce yürüyen vatandaşlara kişi başı 259 TL olmak üzere binlerce lira idari para cezası kesildi.

Ankara’da bugüne kadar hakkında idari para cezası kesilenler, 43’ü bayan olmak üzere toplamda 56 kişi.

Böylece Ankara’da farklı zamanlarda, yolda atkıyla yürüyen 56 kişiye toplamda 14.504 lira para cezası kesildi.

Kesilen para cezalarını ödemek istemediklerini dile getiren gözaltı mağduru vatandaşlar “Herhangi bir suç işlemedik, çevreye ve/ya insanımıza en ufak bir zarar ve rahatsızlık vermedik. Sadece fikir ve düşüncelerimizi yansıtan atkılarımızla birkaç arkadaşımızla beraber kaldırımda yürüdük. Atkılarımızla, Alparslan Kuytul Hocaefendi şahsında tüm mazlumlara karşı yapılan zulme karşı farkındalık oluşturmak istedik. Bu ülkede meşru çerçevede düşünce ve fikrini ifade etme  özgürlüğü kaldırıldı da bizim mi haberimiz yok? Kanunsuz gözaltı ve para cezaları ile kişisel hak ve özgürlüklerimiz kısıtlanıyor, şikâyetçiyiz” ifadelerinde bulundular.

İlgili Haber;

Özgürlük Konvoyuna Haksız Cezai İşlem


1 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    emre altın 01 Oca 1970 02:00:00

    Herkes fikrini savumakta özgür olmalıdır. Sonuç ta hak aramadır. Doğru yoldan hak aramadır. Bu ülke nereye gidiyor.


Yorum Yaz