"Ben Askerin Boğazını Kesene Cani Dedim Halka Değil!"

Alparslan Kuytul Hocaefendi iki hafta önce yaptığı açıklama sonrası AKP’ye yakınlığı ile bilinen gazete TV ve sitelerden gelen tahrif, montaj, çarpıtma ve saptırmalarla dolu tepkiye karşılık, Hocaefendi Mersin’de yaptığı açıklamayı “halka cani” dedi diyerek iftira atanlar için şunları söyledi; Ben askerin boğazını kesene cani dedim, halka değil! dedi.

"Ben Askerin Boğazını Kesene Cani Dedim Halka Değil!"
14 Oca 2018 19:11:04

Alparslan Kuytul Hocaefendi iki hafta önce yaptığı açıklama sonrası AKP’ye yakınlığı ile bilinen gazete TV ve sitelerden gelen tahrif, montaj, çarpıtma ve saptırmalarla dolu tepkiye karşılık, Hocaefendi Mersin’de yaptığı açıklamayı “halka cani dedi" diyerek iftira atanlar için şunları söyledi; Ben askerin boğazını kesene cani dedim, halka değil!

Hocaefendi kendisi hakkında iftira atanlar için şunları söyledi;

BEN ASKERİN BOĞAZINI KESENE CANİ DEDİM HALKA DEĞİL!

Benim cani dediklerimin kimler olduğu belli; Ben askerin kafasını kesene dedim tanklara karşı çıkana demedim iftira atmayın!

Allah'tan korkun! Ben size ne zaman iftira attım? Ben halka bir şey mi dedim?

Darbeye karşı gelen insanlara ben bir kelime söylemedim. Onlar elbette ki cesurca davranış göstermişlerdir bu bir gerçek ve onlara kurşun sıkanlar da alçaktır, bu da bir gerçek.

Onların üzerine tankı süren, onları parçalayan da şerefsizdir bu da bir gerçek.

Ben bunlara hiçbir şey demedim, bu gerçekleri inkâr etmedim.

Benim söylediğim sadece askeri bilir bilmez öldürenler… Bu çocuk daha askeri öğrenciymiş bir tanesi 15-16 yaşlarında çocuk elbisesini çıkarmış tir tir titriyor. Silahını bırakmış. ‘Ben ne olduğunu anlamadım. Bizi buraya tatbikat diye getirdiler, böyle bir olayın içine düştük. Ne olur beni affedin, benim haberim yok, ben bilmiyorum’ diyor ve boğazını kesiyorlar.

BENİM BU SÖYLEDİĞİM O ZULME UĞRAYAN AİLENİN HATIRI İÇİNDİR

Ben bundan dolayı AKP’yi de suçlamadım. Erdoğan mı dedi gidin askerlerin kafasını kesin diye, yapar mı? Ben bunu onlar yaptırdı demedim. Bir reisi Cumhur, bir Başbakan, bir yetkili bir insan gidip, “askerlerin kafasını” kesin der mi? Bunu bir çete yaptı, ben ona dikkat çekmek istedim.

Sadece onlar kimse onları bulun, örtbas etmeyin. Böyle boğazı kesilerek öldürülmüş bir askeri öğrencinin ablası internette yazıp çiziyor ‘kimse dinlemiyor, yargı yolunu da kapattılar önce yargıya başvur dediler şimdi onu da kapattılar yargıya da gidemiyorum’ diyor.

 15 Temmuzla ilgili KHK çıktı; kim ne yaptıysa yanına kalacak diyor. Bırak 15 Temmuzdan sonra olabilecek olan olayları 15 Temmuz'da yapanlar da mahkemelik olmalıdır. Var mı böyle bir şey? Herkes önüne gelen askerin polisin kafasını kessin atsın! Sen ne biliyorsun bu askerin darbeci olduğunu? Bu daha çocuk, “ben bilmiyordum” diyor ve milletine karşı silah sıkmıyor silahını bırakmış. ‘Beni aldattılar, tatbikat dediler çıkardılar bizi sokağa’ diyor.

O ORTAMDA GERÇEKLERİ KİMSE BİLEMEZ

 Ve ben hususi araştırdım tekrar internetten 1200 Asker bu şekilde serbest bırakıldı. 15 Temmuzdan birkaç gün sonra hiçbir şeyden haberleri yok ve kandırılmışlar tatbikat diye sokağa çıkarmışlar. Mahkeme çözdü olayı ve 1200 askeri serbest bıraktı. İşte o öldürülen kafası kesilen köprüden atılan, üstü başı soyulup da herkesin önünde rezil edilen, onların darbeci olduğunu sen gerçekten biliyor musun? Ben dedim ki yakalayın polise götürün teslim edin. Hâkim incelesin karar versin olması gereken bu değil mi? Adalet mi değil mi? Sen o ortamda bilemezsin ki kim darbeci kim değil yakala götür teslim et hâkim incelesin. O ortamda kimse bilemez gerçekleri. Böyle insanlar olabilir fırsat bulmuş adamı öldürüyor.

BEN AKP Mİ YAPTIRDI DEDİM Kİ KIZDINIZ BU KADAR!

Ben bununla AKP’yi suçlamadım. Kimsenin günahını almam, bilmediğim bir şey de söylemem. Ben ne bileyim bu emri kim vermiş? Neden üzerlerine alıyorlar AKP’liler, AKP televizyonları, AKP gazeteleri…

 Ben AKP mi yaptırdı dedim ki böyle kızdınız bu kadar!  Eğer bu emir AKP’nin üst düzeyinden gelmiş olsaydı birkaç tane asker değil orada yüzlerce askeri öldürülürdü. Besbelli ki bu yukarıdan gelen bir talimat değil. Birileri yapmış, kimse kim bilmiyorum. Ben bunun önünü kapatalım demek istedim. Beni susturmaya çalışacağınıza, televizyonlarda kötü anlatacağınıza, fotoğrafımı değiştireceğinize, böyle cezalar göndereceğinize adaleti sağlayın!

Adaleti sağlamazsanız çökeceksiniz!

 Zulüm devam etmez!

 Siz istediğiniz kadar beni bu şekilde susturmaya çalışın. Ben doğruları söylemeye devam edeceğim ve sizin bu zulmünüze rağmen doğruları söylediğim müddetçe Allah bize yardım edecek ve dostlarımızı çoğaltacak.



0 Yorum

Yorum Yaz