Bilim Tarafından Kanıtlanan 7 Sünnet

Allah Rasulü'nün 1500 yıl önceki mucizevi öğretileri her geçen gün bilim tarafından kanıtlanmaktadır. İşte mucizevi sünnetlerden 7 tanesi…

Bilim Tarafından Kanıtlanan 7 Sünnet
27 Tem 2018 15:05:03

1)''Hiçbiriniz ayakta su içmesin. Ayakta su içenler midelerine verdikleri zararı bilselerdi, onu kusmak isterlerdi.'' Müslim

Ayakta içilen su, direkt olarak onikiparmak bağırsağına gidiyor ve midenin gerçek su ihtiyacı karşılanamıyor. Fakat oturarak içilirse su midede birikir, asitle karışıp mikropları öldürür.

2) ''Üç nefeste içen kimse suya kanar. Susuzluğunu teskin etmiş olur.'' Müslim

Üç nefeste içilen su, ağızda daha fazla kaldığı için psikolojik olarak fazla su içtiğiniz hissini uyandırıyor. Ayrıca dil ve tükürük bezleri suyu daha iyi emiyor ve susuzluğun giderilmesini sağlıyor. Böylece antibakteriyel ve antioksidan tükürük oluşuyor ve mikropları öldürüp, ağız ve diş sağlığını koruyor.

3)''Sağ tarafınıza uzanıp yatın.'' Müslim

Kalbin üzerine yani sola yatıldığında, kalp sıkışır, ağrır ve rahat çalışması engellenir. Sağ tarafa doğru yatılması kardiyovasküler sistemimizin çok daha iyi çalışmasını ve kalbimizin yeni günün temposuna çok daha dingin ve kolay bir şekilde ayak uydurmasını sağlar.

4) ''Resulullah, Kur'an inmeye başladığından beri ayakta tuvalet yapmadı.'' Ebu Davud

Ayakta idrar yapıldığında, idrarın bir bölümü mesanede kalıyor. Kalan idrar da birikip taş mesanede taş oluşturuyor; ayrıca mesanede iltihaplanma ve mesane kanseri gibi sonuçlar verebiliyor. İdrar yollarındaki iltihaplanmanın böbreklere yayılması da bir diğer sorundur.

5) ''Resulullah sav yiyeceği ve içeceği üflemez; kabın içine de solumazdı.'' İbni Mace

Yemeğe üflediğimizde, aldığımız ve vücudumuzda yaktığımız oksijeni, karbondioksit ve karbonmonoksit olarak yiyeceğe bırakıyoruz. Yani aslında yemeği kirletiyoruz, ve kendimizi zehirliyoruz.

6) ''Misvak kullanın. Çünkü misvak hem ağzı temizler, hem de Rabbin rızasını kazandırır.'' İbni Mace

Misvakın faydaları şöyle ;
Ağız kokusunu giderir.
Diş çürümelerini önler.
Diş etlerini güçlendirir.
Diş kanamalarını önler.
Balgamı önler.
Ağız kuruluğunu önleyerek akıcı konuşmayı sağlar.
Sesi güzelleştirir.
Ağızdaki mikropları öldürür.
Bakteri oluşumunu engeller.
Gözlere faydası vardır.

7) Yemek yerken, dizleri bükerek veya sağ ayağı kaldırıp sol ayak üzerine oturarak yenilmesi sünnettir.(bk. İbn Hacer, Fethu'l-Bari, Şerhu Sahihi Buhari, 9/446)

Bu pozisyonda yemek yemek, su ile doldurulmuş balon şeklinde olan midenin çıkış kısmını kapatarak yenilen gıdanın tam sindirilmeden bağırsaklara kaçmasını önler ve midenin erken dolmasını sağlar.



0 Yorum

Yorum Yaz