Bir Şeyler Planlanıyor Besbelli!

Furkan Vakfı lideri Alparslan Kuytul Hocaefendi dün akşam gerçekleştirdiği tefsir dersi sonrası kendisine yöneltilen“Son günlerde bazı hocaların derslerine ara vermelerini nasıl değerlendiriyorsunuz? Bizim böyle olaylar karşısında tavrımız nasıl olmalıdır?” Sorusuna verdiği cevapta önemli açıklamalarda bulundu.

Bir Şeyler Planlanıyor Besbelli!
24 Ara 2016 21:29:03

Hocaefendi ayrıca sosyal medyada bir takım haber sitelerinin bu konu ile ilgili haber yaparken kendisinin bir açıklaması olmadığı halde vakfın yönetim kurulundan olmayan birinin attığı tweeti kullanarak olayı bizimle ilişkilendirmeye çalışanlara da tepki gösterdi;

Furkan Vakfı’nın Resmi Sitesi Var Biz Bir Kurumuz!

Bu kadar insanız. Herkesin ne dediğini ben bilemem, ben ne dediğimi bilirim. Resmi sitemizde ne yazmışsak odur. Herkesin yazdığı bizi bağlamaz. Bizden olan kardeşlerimiz de ne yazdıklarına dikkat etsinler. Ve ben bir şey yazmayınca (herhalde onu bekliyorlardı bazı derin güçler) ben yazmayınca bu sefer bir arkadaşımızın attığı tweeti alıyor. Onda da bir şey yok. ‘Yani ne oluyor hocaları neden engellendi? Ne oldu neden böyle oluyor.’ demiş. Onu televizyona bile çıkarıyorlar. Hayret bir şey yani. O arkadaşta şaşırmış ben de anlamadım diyor. Yani beni neden çıkardılar televizyona? Ben bir tweet attım sadece bu iş nedir nasıl oluyor neden böyle oluyor dedim. Hepsi bu!

Ben buradan ilan ediyorum!

Resul Doğaner Furkan Vakfı yönetim kurulunda üye felan değildir.Cemaatte de hiç bir görevi de yoktur.

Bir de Furkan Vakfı'nın yönetim kurulundan birisi diye söylüyorlar. Ben buradan ilan ediyorum Resul Doğaner Furkan Vakfı yönetim kurulunda üye felan değildir. Cemaatte de hiç bir görevi de yoktur. Kendisi de bunu o televizyonlara ve gazetelere de haber etmiş. Yanlış haber yaptınız demiş.

Bir şeyler planlanıyor besbelli. Yoksa yönetim kurulu üyesi olmayanı neden yönetim kurulu üyesi olarak gösteriyorsunuz?

Karanlık adamların karanlık hedefleri olur. Arttık ne düşündülerse. Belki de olayı büyütmüş olmak için yaptılar. Furkan Vakfı’ndan birisi bu hocaların aleyhinde “neden bıraktınız” dedi, onları suçladı gibi. Hocalar arası cemaatler arası böyle bir problem olsun, böyle bir hedefleri var. Mezhepler arası savaşlar çıkartmak isteyen güçler elbette ki hocalar arası da savaşlar çıkartmak isteyeceklerdir. Bu işte bir iş var.

Tüm kardeşlerimize bu olay bir ders olsun, ibret olsun.

Bakın cemaatte hiçbir görevi olmayan, yönetim kurulunda da olmayan birisi bir tweet atıyor. Nasıl da kullanıyorlar. Tweette de bir şey olmadığı halde. Sadece bu olay nedir nasıl böyle oldu demiş. Hepsi bu. Nasıl kullanıyorlar görüyor musunuz? O halde herkes dikkatli olmalı. Bizi sevmeyenlerin başka maksatla kullanabileceğini hesaba katmalısınız. Ona göre yazın ona göre konuşun.

 

Mümkün Olduğunca Sonuna Kadar Dayanıp Hizmetlerini Sürdürmelidirler.

Bazı hocalar derslere ara verdiklerini ilan etmişler. Sebebini kendilerine sormak lazım. Bazı kötü olayların olacağına dair bir takım bilgiler gelmiş olabilir kendilerine. Fakat Müslümanlar her zaman tedbir alarak devam etmeyi tercih etmelidirler. Mümkün olduğunca sonuna kadar dayanıp hizmetlerini sürdürmelidirler. Benim kanaatim bu. Tabi çok özel durumlar olabilir onu kendilerine sormak lazım. Bazıları programlarının devlet tarafından iptal edildiğine dair bazı ifadelerde bulunmuşlar. Eğer hükümet tarafından iptal edildiyse demek ki sadece hükümeti tenkit edenlere engel olunmuyormuş, hükümeti destekleyenlere de engel olunuyormuş. Bunu manası bu olur.

İlgili haber;

Türkiye Bu Konuda Direniyor!Doğru Bir Direniş Gösteriyor!

 



0 Yorum

Yorum Yaz