BM'den Myanmar Raporu

BM, Myanmar'da Müslümanların yaşadığı Rohingya'daki durum ile ilgili son raporunu açıkladı. Raporda, Myanmar yönetiminin Müslümanların normal bir yaşama dönmeleri için hiçbir imkan sağlamadığı bildirildi.

BM'den Myanmar Raporu
08 Eki 2018 23:17:07

BM yetkilileri son sıralarda, Rohingya Müslümanlarının korku ve dehşet içinde yaşadıklarını ve hatta Rahin bölgesinde hareket serbestisine izin verilmediğini duyurdular.

Amerikan Sesi'nin İngilizce bölümünde yer alan haberde, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği ve BM Kalkınma Programı son zamanda, Rahin vilayetinin kuzeyinde yaşam durumu hakkında son değerlendirmesini yaptığını bildirdi.

İki örgüt, Rahin vilayetinde 33 köy ve bir köyde 3 noktayı ziyaret ettiklerini belirterek, istedikleri her yer ve herkesi ziyaret edebildiklerini bildirdiler.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Sözcüsü Andre Mouche bu bağlamda yaptığı açıklamada, bölge insanlarının dolaşım kısıtlamaları yüzünden günlük ihtiyaçları karşılayamadıklarını, korku ve güvensizlik duygusunun neredeyse her yerde kol sürdüğünü belirtti.

 


0 Yorum

Yorum Yaz