Boşanma ile parçalanan ailelerin çocukları umutsuz

Yuva Kur Derneği, aileleri parçalanmış öğrencilerle görüşerek çarpıcı bir rapor hazırladı. Boşanmış çiftlerin çocuklarında özellikle içe kapanıklık, hedefsizlik, plansızlık ve gelecek kaygısı gibi olumsuz davranışlar gözlemlendi.

Boşanma ile parçalanan ailelerin çocukları umutsuz
02 Oca 2017 09:31:08

Adana’da Yuva Kur Derneği tarafından yapılan boşanmış aile çocuklarıyla ilgili ankette çarpıcı sonuçlar yer aldı. Yuva Kur Derneği Başkanı Necip Gazel, anket sonuçlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Gazel, ailelerdeki parçalanmışlık olgusunun toplumun her kesimini farklı şekilde etkilediğini söyledi. Boşanmaların evliliklerde yaşanabildiğini ancak bu durumdan çocukların büyük oranda etkilendiğini belirten Gazel, dernek olarak dağılmış ailelerin eğitime etkisini Adana özelinde araştırdıklarını kaydetti. İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığınca desteklenen proje kapsamında ortaokul ve lise olmak üzere 24 okulda aileleri parçalanmış 279 öğrenci üzerinde anket çalışması yaptıklarını ifade eden Gazel, şunları dile getirdi: “Parçalanmış aile çocuklarının okulda yaşadığı sorunlar, dikkat dağınıklığı, içe kapanıklık, hedefsiz ve plansız olma, derslere ilgisizlik, devamsızlık, terk edilme korkusu, öz güven kaybı, ders başarısının düşmesi, rol model sıkıntısı, yalan söyleme, sigara ve madde bağımlılığı, sağlıklı iletişim kuramama, öğretmenlere karşı gelme, saldırganlık, gelecek kaygısı, kendini değersiz görme ve anne-baba sevgisinden mahrum olma sonucu yanlış gruplara bağlanma olarak karşımıza çıktı.”   

 

Etiketler:   Aile Boşanma


0 Yorum

Yorum Yaz