Bu İhanet Olur!

Alparslan Kuytul Hocaefendi Doğu Türkistanlı ailelerin Çin'e teslim edilmesini değerlendirdi.

 Bu İhanet Olur!
18 Mayıs 2017 21:30:22

Alparslan Kuytul Hocaefendi 14 Mayıs Pazar günü İstanbul'da gerçekleştirdiği programın akabinde kendisine yöneltilen "Türkiye ile Çin arasında imzalanan “suçluların iadesi anlaşması” ile bazı Doğu Türkistanlı ailelerin Çin’e teslim edilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusuna cevap verdi.

Hocaefendi, "Bu suçlu dedikleri kişiler tayin edildi mi? Mesela adam öldürmüş, eğer böyle insanlarsa tamam olabilir.

Ama adam dininden, görüşünden dolayı buraya kaçmak zorunda kalmış o yüzden buraya gelmişse, Türk devleti de bu adamı Çin devletine teslim ediyorsa bu ihanet olur.

Bir müslümanı Çin kafirine teslim et ki zulmetsin. Neden bu insan kaçmış oradan? Sadece Müslümanlığından dolayı. Türkiye’deki Türk ırkçılığı yapanlar neden hiç konuşmuyorlar? Oradakiler Türk.  Madem Türkçüdürler neden bu zulmü gündeme getirmiyorlar. Müslüman oldukları için zulme uğruyorlar ya umurlarında değil.

 Türk oldukları için zulme uğrasaydılar Türkçüler ayağa kalkardı. İslamı yaşayan Türkler zulme uğruyor. İslami faaliyet yaptığı için zulme uğruyor. O yüzden Türkçülerin umurunda değil.

 Eğer Türk devleti onları teslim ediyorsa Çin zalimlerinin ne yapacağı bellidir. Bu ihanet olur. Ama Türk devleti mecbur kaldıysa böyle bir anlaşma yapmış gibi yapıpta sonra teslim etmeyecekse o zaman belki siyaseten böyle yapmak zorunda kaldık diyebilirler. " dedi.



0 Yorum

Yorum Yaz