Bu iş nereye varacak?

Alparslan Kuytul, dün akşam gerçekleştirdiği Tefsir Dersi sonrası gündeme dair önemli soruları cevaplandırdı. Hocaefendi, “Türkiye ile Amerika arasında yaşanan vize krizini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna verdiği cevapta; Türkiye’nin bu güne kadar çok U dönüşlerinde bulunduğunu ve bu iş ciddiye bindiğinde külhanbeyce tavırların biterek yine bir U dönüşü yapılacağını söyledi.

Bu iş nereye varacak?
14 Eki 2017 06:50:00

Alparslan Kuytul Hocaefendi, Furkan Vakfı Genel Merkez binasında yaptığı Tefsir Dersi sonrası kendisine yöneltilen, “Türkiye ile Amerika arasında yaşanan vize krizini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine, “Artık Amerika’nın anlaşma yoluna gitmeyeceğini ve Akp’yi bütün güçleriyle devirmeye çalışacaklarını” söyledi.

Hocaefendinin açıklamasının tamamı;

 BU İŞ NEREYE VARACAK?

Metin Topuz gerçekten ajan mıdır bilemem, ama devlet öyle diyor. Onu hapse attılar diye güya Amerika vizeyi iptal etti ve buna karşılık Türkiye de misilleme yaptı. Elbette ki Türkiye’nin Amerika karşısında ezik büzük olması kabul edilemez. Bugüne kadar bazıları, Amerika, İsrail, Rusya ve Çin'in karşısında ezik büzük davranmış olsa da elbette ki ezik büzük olunmamalıdır. Onlar bizim vatandaşlarımıza vize vermiyorsa biz de onlarınkine vermeyebiliriz. Devletlerarasında bu gibi münasebetler karşılıklı olur. Ancak asıl mesele bu iş nereye varacak? Amerika bunu niye yaptı? Rıza Zarrap dosyası, Zafer Çağlayan ve Erdoğan’ın korumalarıyla ilgili çıkan tutuklama kararları ve bu kararlar devam edecek. Hatta Erdoğan’ın yakın çevresinden 280 kişi kadar kişi hakkında tutuklama kararı verilecek. Amerika'nın hükümetle tamamen arayı bozacağı tahminleri yapılıyor.

TÜRKİYE BU GÜNE KADAR ÇOK "U DÖNÜŞLERİ" YAPTI

Türkiye bu güne kadar çok U dönüşleri yaptı. İş ciddiye bindiğinde bu tavırlar bitecek ve Türkiye yine U dönüşü yapacak. Çözüm sürecinde, Rusya, İsrail dâhil birçok meselede U dönüşü yapmadı mı? Dün, 'Ey Rusya' diyorlardı bugün Rusya'nın elini ayağını öpüyorlar. Bugün de, "Ey Amerika" diye konuşmalar başladı. Gördüğüm kadarıyla ülke, devlet aklıyla idare edilmiyor. Bir iki kişinin aklıyla idare ediliyor onlar da her şeyi ihata edemiyorlar. Bunun sonucunda ani kararlar alınıyor.

Vizeye karşı misilleme olabilir ama sonuçta nereye gidiyoruz? Biz elbette Amerika'nın da Rusya'nın da karşında dik duran Türkiye isteriz ama hesapsız, kitapsız davranan bir Türkiye de istemeyiz.

BU NE KÜLHANBEYLİK?

Korumalar Amerika'da protestoculara saldırdılar. Bu ne külhanbeylik? Amerika kültürü, Trump'ın büyük şişme tavuk resmini Beyaz Saray'ın karşısına koymasına devlet kararıyla izin verilmişken, oradaki insanlar protesto ettiler diye korumalar onları dövüyor. Amerika onu kabul edemez. “Ben devlet başkanımın tavuk şeklinde heykeline müsaade ediyorum. Sen kim oluyorsun da korumalarınla buraya gelip benim vatandaşlarımı dövüyorsun” demez mi, bir devlet bunu kabul eder mi? Çok problem var.

BU OLAYLAR GÖSTERİYOR Kİ HÜKÜMETİN KALEMİ KIRILMIŞ

Vize krizinin aşılması tahmin ediyorum yine Türkiye’nin U dönüşüyle olacaktır. Amerika’nın yapacağını zannetmiyorum, Amerika bunu devam ettirebilir. Aslında bu olaylar gösteriyor ki hükümetin kalemi kırılmış. Artık anlaşma yoluna gitmeyecekler. Bütün güçleriyle devirmeye çalışacakları görünüyor...  İyiye gitmiyor.



0 Yorum

Yorum Yaz