Bu sistem Erdoğan'la iyi de, Erdoğan'dan sonra ya sol iktidara gelirse?

AKP Milletvekili Aydın Ünal, Başkanlık sistemi ile alakalı olarak AKP tabanının kaygılarını dile getirdi.

Bu sistem Erdoğan'la iyi de, Erdoğan'dan sonra ya sol iktidara gelirse?
09 Şub 2017 12:28:29

ERDOĞAN'DAN SONRA NE OLACAK?

AKP Milletvekili ve Yeni Şafak gazetesi yazarı Aydın Ünal, AKP tabanının Başkanlık sistemine ilişkin kaygılarını köşesine taşıdı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eski danışmanı ve metin yazarı olan Aydın Ünal, “Yeni sisteme ilişkin muhalefetin üretmediği, tabanda oluşan ve gittikçe de yaygınlaşan bir kaygı var: ‘Bu sistem Erdoğan gibi bir liderle iyi; ama ya Erdoğan'dan sonra ne olacak?’” tespitinden sonra şöyle devam etti:

ERDOĞAN'DA HER CANLI GİBİ FANİ

“Öyle ya... Önümüzdeki 5-10 yılı değil, önümüzdeki 100 yılları şekillendirecek bir değişiklik yapıyoruz. Allah uzun ömürler versin, ama Recep Tayyip Erdoğan da her canlı gibi fani. İktidar AK Parti'den giderse, sağ partiler kaybederse, iktidara CHP ya da daha kötüsü CHP-HDP ittifakı gibi oluşumlar gelirse, sol iktidara taşınırsa ne olacak? Erdoğan'dan sonra tufan mı olacak? 5 yıllığına yönetime gelen ve çok güçlü yetkileri olan solcu bir Cumhurbaşkanı Türkiye'nin bütün kazanımlarını tersine çevirmez mi? Örneğin başörtüsü zulmü geri gelmez mi? Terör güç kazanmaz mı? Ekonomi onarılamayacak yaralar almaz mı? Yolsuzluk alıp başını gitmez mi? Hatta ezan, Kur'an geçmişte olduğu gibi yasaklanmaz mı?”

Aydın Ünal yazısının devamında Başkanlık tasarısının Erdoğan'ın şahsı için yapılmadığını iddia ederek, “Endişeye hiç mahal yok. Eğer bir gün, ola ki kaybedersek, bu milletin yanlış tercihinden değil, bizim yanlışlarımızdandır. Yeni sistemin güzelliği de şu ki, kaybedeni sahadan silmiyor; kaybedene muhasebe ve yenilenme fırsatı sunuyor.” ifadelerini kullandı. 



0 Yorum

Yorum Yaz