Bu yiyecekler sıcak tutuyor

Soğukların geldiği şu günlerde ısınma yollarını da aramaya başlıyoruz. Rabbimizin kainat sofrasından vücudumuzu ısıtacak bazı besinleri sizlerle paylaşıyoruz...

Bu yiyecekler sıcak tutuyor
22 Ara 2017 12:41:40

Vücudumuzu ısıtacak besin grupları;

Balık ürünleri
Balık ürünleri içlerinde barındırdığı mineraller sayesinde vücut ısımızı dengeleme özelliğine sahiptirler. Yediğimiz balık ürünleri vücut ısımızı yükselterek soğuklara karşı bizi korumaktadır.

Kırmızı et
Balık ürünlerinin yanında kırmızı et ürünleride vücut ısımızı yükselterek soğuk kış aylarında bizleri korumaktadır.

Baklagiller
Baklagil ailesinin üyelerinden özellikle nohut ve kuru fasulye bizi soğuk aylarda koruyucu özelliğe sahiptir. Barındırdıkları karbonhidrat minerali sayesinde kan değerlerimizi arttırarak vücut ısımızı arttırıcı etkiye sahiptirler.

Kuru meyveler
Kuru meyvelerde kış aylarında bizleri soğuğa karşı dirençli hale getirmektedir. Özellikle kuru kayısı ve kuru üzüm kan basıncımızı hızlandırarak vücut ısımızın yükselmesine neden olur ve soğuklarda vücudumuzun sıcak kalmasına yardımcı olurlar.

Yeşil yapraklı yiyecekler
Kış aylarının vazgeçilmez sebzelerinden ıspanak içerdiği demir sayesinde vücudumuzu ısıtıcı bir etkiye sahiptir. Bunun yanında pırasa, karnıbahar gibi sebzeler de vücut ısımızı arttırmaya ve soğuk kış günlerinde sıcak kalmamıza yardımcı olur.

Kuru yemişler
Kuru yemişlerin dengeli tüketilmesi sonucu vücut ısımız dengelenir. Özellikle badem, fındık ve ceviz vücudumuza sağladığı diğer yararların yanında vücut ısımızı arttırma gibi faydada sağlamaktadırlar.

Çikolata
Çikolata için her derdin devası yiyecek desek yeridir. Mutluluk ve cilt güzelliğinin yanı sıra vücudumuzu sıcak tutma özelliğinede sahiptir.

Pekmez çeşitleri
Kış aylarındaki sert soğuklara karşı vücudumuzu ısıtan yiyeceklerin belkide başında gelen besin pekmez çeşitleridir. İçinde barındırdığı şeker sayesinde kan değerlerimizi ve kan basıncımızı arttırıcı etkiye sahip olan pekmez çeşitleri vücudumuzu sıcak tutar.

Helva
Pekmez ve çikolata gibi içinde şeker barındırdığı için helva da ısımızı arttırarak soğuk havalarda vücudumuzu sıcak tutma etkisine sahiptir.

Üzüm
Diğer besinlere göre daha hafif ve daha doğal sayılan üzümde vücudumuzu sıcak tutma özelliğine sahiptir. Özellikle de siyah üzüm soğuk havalarda ısımızı arttırarak üşümemizi en aza indirir.

Etiketler:   besin


0 Yorum

Yorum Yaz