Adana'da polis şiddeti tepki topladı

Furkan Vakfına yapılan acımasız müdahalenin sosyal medyada yayılan görüntüler tepki topladı

Adana'da polis şiddeti tepki topladı
01 Oca 1970 02:00:00

Bugün saat 17:30 da Adana’da Atatürk parkında iptal edilen Dev Kutlu Doğum Organizasyonu ve geçtiğimiz günlerde hükümete çok yakın isimlerden Cem Küçük'ün Müslümanlar için manyak tipler demesi hakkında basın açıklaması yapmak isteyen Furkan Hareketi mensuplarına polis acımasızca müdahale etti.

Acımasız müdahale ile katılımcıların bir araya gelmesine izin verilmedi. Adana Atatürk Caddesi ve civarında çeşitli bölgelerde şiddetli olaylar yaşandı.Bir araya gelmeye çalışan kalabalıklara ayrı ayrı bölgelerde yüzlerce polis, onlarca TOMA ile gazlı su ve coplarla müdahale etti.

Adana Atatürk Parkı önünde toplanmaya başlayan katılımcılara bir anda ani polis müdahalesi başladı. Hatta emniyet güçlerinden gelen anonslarda 3 dk içinde yerlerinden ayrılmaları istendi. Henüz ne olduğunu bile anlamayan katılımcıların üzerine bir anda gazlı ve tazyikli su sıkılmaya, bayan erkek ayırt etmeksizin coplarla saldırılmaya başlandı. Hatta 12 yaşındaki çocuklara dahi copla saldırı gerçekleşti. Görgü şahitlerine göre bir küçük bebeğin bile yüzü hedef alınarak gaz sıkıldı. Geri çekilmeye çalışan erkeklerden bazıları siyah araçlarla takip edilerek ara sokaklara sıkıştırılarak ağzı yüzü kan içinde kalana kadar dövüldü. Yoğun gazdan etkilenerek bayılan bir kişi baygın halde arkadan kelepçelendi ve daha nice zulümlerin yaşandığı bu acımasız müdahalede binlerce insan emniyet güçleri tarafından eziyete uğradı. Atatürk Caddesi üzerinde ayrı noktalarda yaşanan bu acımasız müdahale üzerine onlarca kişi hastaneye kaldırıldı ve  yüze yakın kişi gözaltına alındı. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



2 Yorum
  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    İSA BEY 01 Oca 1970 02:00:00

    DÜN BEN DE ANKARA'DAN ADANA'YA GELMİŞTİM Kİ BİR DE BU OLAYLARI GÖRÜNCE KENDİME SORDUM BURASI BENİM ÜLKEM Mİ DİYE ,ÇÜNKÜ İNSANLAR GÖRÜŞLERİNİ AÇIKLAMAYA HAK SAHİBİ İKEN (ÜLKEMİZDE EŞİTLİK,HUKUK,ADALET GİBİ KAVRAMLAR) HERKESİN DİLİNDE İKEN ANCAK BUNUN HER KİŞİYE VEYA DÜŞÜNCE DE BÖYLE OLMADIĞINI GÖRÜNCE BU İNSANLARA O ZAMAN NE GÖRÜYOR BUNUN ADINI SİZ VİCADANINIZA SORUN.(bu görüntülerin daha fazlasını gördüğüm için şahitlik ederek söylüyorum inşallah yetkililer olaya müdahale eder de bu davranışların yerini İNSANİ özellikler alır.)

  • Furkan Haber - İslami Haber - Güncel Haber
    CengizBey 01 Oca 1970 02:00:00

    Selamunaleykum Arkadaslar üzülerek söylüyorum ki birsey yasaksa yasak toplantı ve yürüyüs gösteri düzenlemek yasaklamıs o ilin mülkü amiri neden inatla aksini yapıyorsunuz neden bu devleten düsmansınız neden bu ülkenin yöneticilerine kinlisiniz anlamıs degilim müslüman müslümanın yanında olmalı destek vermeli köstek olmamalı bu ülkeye geldimi böyle düzgün müslüman bi lider söyleyin allahını seven dogru konussun ezan okuyan kuran okuyan ülkesi için gözyası döken bi lider ben görmedim hiçmi yapılan hizmetleri görmüyorsunuz 15 temmuzda görmüs olmanız lazım antalyada süikasttan kıl payı kurtulması uçakla istanbula gelirken jetler üzerinden geçiyor ladarda göremiyorlar sizce bunun bir açıklaması yokmu ilahi bir güç bu insanı korumuyormu bu güzel insan bu ülkeye gönderilmis köstek olmayın destek olun lütfen eger azcık sizde müslümanlık varsa bu eski kafayı bırakın devletinizin yanında olun hem devlete düsman olacaksınız hem hizmet bekleyeceksiniz çok saçma ve sizin cemaatinize hiç yakısmıyor


Yorum Yaz