Bunun Ramazan Ayında Yapılması Ayrı Bir Saygısızlıktır!

Alparslan Kuytul Hocaefendi bu akşam ki tefsir dersi sonrası “İslam’ın tüm değerleriyle alay eden LGBT’nin Ramazan ayında gerçekleştireceği onur adı verilen yürüyüşleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Bizim Müslümanlar olarak tepkimiz nasıl olmalıdır?” sorusuna şu şekilde cevap verdi;

Bunun Ramazan Ayında Yapılması Ayrı Bir Saygısızlıktır!
18 Haz 2016 04:32:09

‘Biz Müslüman Olarak Bütün Haramlara Tepki Göstermeliyiz’

Bu insanları bırakmışız şeytanın eline, batının eline çocuklarımızın kimisi travesti olmuş, kimisi eşcinsel olmuş kimi bilmem ne olmuş ondan sonra da ‘satırı çekerim ha!’ demenin bir alemi yok.           

“Bu Allah’ın yaratışına müdahaledir.         

Genlere müdahale de öyledir. Hayvanları kulağını kesmek de öyledir. Ama buda öyledir yani Allah erkekle kadın evlensin diyor fıtrat budur. Bunlar fıtratı bozuyor (erkek erkekle), Allah kadın erkekle evlensin diyor bunlar (kadın kadınla) bu fıtratı bozmaktır. İnsanı bozmaktır. Ve buna hakları yoktur.

 Bunun hele hele ramazan ayında yapılması ayrı bir saygısızlıktır.

Hani şimdi hükümet mesela bu gün haberlerde de çıktı izin vermeyeceğiz dedi. İstanbul Valiliği izin vermeyeceğiz diye açıklama yapmış. Şimdi bazıları kalkıp ta bak işte valilik bak bazen böyle engeller çıkartabilir. Bak size de engel çıkardı. Valilik o yüzden siz bunları hoş görmelisiniz. Bakın başkalarına da engel çıkarıyorlar. Biz onlar gibi miyiz?

 Sen nasıl olur da benim konferansımla bu lgp midir nedir aynı kefeye koyarsın aynı mıdır?

Yani İstanbul’un Fethini konuşacağımız konferanslarımızla bu fıtratını bozmuş, ahlak sınırlarının dışına çıkmış bunların yapacağı bu yürüyüş aynı mıdır? Bu bir kere bir yürüyüş ve de fıtratın dışına çıkmaktır. Ahlakın dışına çıkmaktır. Onunla konferans aynı mıdır? Yani yarınlarda bize bunu söylerlerse kabul etmeyiz. Bunlarınkini de iptal ediyorlar sizinkini de iptal etmiş ne olmuş. Benimkini iptal etmen için bir gerekçe yok. Ama bunu iptal etmen için gerekçe var. Çünkü bu toplum Müslümandır. Ve bunu kabul etmez.

Yıllardan beri müsaade ediyorlardı.

Ve hükümet bu yürüyüşlere yıllardan beri müsaade ediyordu. Ne oldu da şimdi müsaade etmedi?Yıllardan beri müsaade ediyorlardı. İlk defa olmuyor ki bu. Yani demek ki bu aslında İslam için falan filan İslami hassasiyetlerinden şundan bundan da değil de başka bir takım işler olabilir bu işin içerisinde. Çünkü İslam içinse daha evvel niye müsaade ettin. O zaman İslam yok muydu? Demek ki başka bir şeyler var artık

 Türkiye git gide biraz daha her şeyin yasaklandığı bir ülkeye doğru götürülmek isteniyor olabilir. Yani cemaatlere hocalara bu kadar engeller çıkardık çıkardık çıkardık bir tane de onlara çıkaralım ki Müslüman camianın biraz gönlünü alalım. Şimdi bizim olayımız gibi olaylar aslında AKP ‘ye zarar veriyor.

 Çünkü İslam’ı konuşacağımız konferansı engelliyor, yolu kesiyor, bizim yürümemize müsaade etmiyor, İskenderun’a girmemize müsaade etmiyor başka bazı olaylarda oldu böyle engeller. Zaten iki senedir bize engel çıkartıyor. Başka bir iki hocaya da engel çıkardılar Bülent Arınç’a bile konferansını iptal ettirdiler. Yani böyle olunca hani sen bunları bunları engelledin cemaatlere her gün darbe vuruyorsun filan hocanın konferansını iptal ediyorsun üzerine tomaları gönderiyorsun. Bunlara erkek erkeğe kadın kadına hayat yaşayan ne dine ne imana ne törelerimize uymayan şu yürüyüşe müsaade ediyorsun, denmesin diye yapılmış bir şeye benziyor.

Bunun samimice olduğuna da inanmıyorum.

Çünkü yıllarca müsaade ettiler. Baştan beri müsaade etmeselerdi derdim ki tamam dini hassasiyetlerinden dolayı. Sen buna yıllarca müsaade ettin o zaman din iman yok muydu o zaman haram yok muydu? Şimdi müsaade etmiyorsan demek ki siyasi sebeplerle samimiyetine inanmıyorum ben. Müslümanlar buna nasıl tepki göstermeli? Elbette Müslümanların topraklarında bunlara izin verilemez demelidirler.

Amma böyle bir yürüyüş yapıldığında karşı karşıya gelip birbirini öldürmek de olmaz. O insanlara da biz daha tebliğ etmemişiz yani buda bir gerçek.

Yani o yollara düşmüş bu insanlar aslında kaç tane İslam davetçisi tarafından İslam’ın anlatıldığı kimselerdir? Hayır. Bu insanlara kimse bir şey anlatmadı. Ve şu memlekette zaten hangi meselede

 Allah’ın dediği oluyor ki? Bir tek haram bu mudur? Zina serbest değil mi Türkiye’de? Kumar, faiz, içki vs. bunlar hep serbest değil mi? Bir sürü haram çıplaklık, plajlar şunlar bunlar yani bir tek bu mu haram? Hepsi de haram bunların. İçkinin önünde de bunu yap o zaman bütün haramlara karşı aynı tepkiyi göster.

 O zaman her harama karşı silahı çek satırı çek. Neden onlara sessiz kalıyorsun da buna gelince böyle bir tavır? Bu da haram o da haram veya çok bir farkı yok. Sonuçta biz Müslümanız İslam’a göre içki de haram. Efendim onlar zaten alışılmış. Ne demek alışılmış ya. Müslüman harama alışamaz. Müslüman ölene kadar da haramlara haram demek ve lanetlemek zorundadır. Hiçbir zaman alışamazsın sessiz kalamazsın.

 Neden öbürlerine sessizsin?

Çünkü onlar devlet tarafından yıllardan beri kabul edilmiş. İçkiyi üreten devletin kendisi, milli piyangoyu yapan, kumarı oynayan devletin kendisi, faizli bankaları devletin kendisi yapıyor. Devletin yaptığı haramlara sessiz kalıyor. Neden söyler misin bana?

 Onlara lezbiyen mi diyorlar lgbt o mudur? Lezbiyen demek değil mi bu? Yani bu lezbiyenlere bu tepkiyi gösteriyorsun eşcinsellere bu tepkiyi gösteriyorsun da evet buda haram.

Peki devletin yaptığı haramlara devletim devletim deyip duruyorsun. Devletin yaptığı haramlara bu tepkiyi göstermiyorsun.

 Biz Müslüman olarak bütün haramlara tepki göstermeliyiz. Hepsini de lanetlemeliyiz her günde konuşmalıyız. Müslümanların topraklarında haramlara müsaade edilmez demeliyiz amma bunu yaparken de şunu yaparsanız satırı çekerim de dememeliyiz yani. Çünkü biz daha bu insanlara İslam’ı bile anlatmış değiliz. Devlet zaten İslam’ı öğretmiyor. Dolayısıyla da tutup da bu insanlara böyle bir hareket böyle bir karşı koyuş bu usulle bu yöntemle doğru değildir. Zaten hani öyle bir şey yapacak idilerse. Yok, zaten sonradan duyduğuma göre biz öyle yapmayacağız oturma eylemi yapacağız, onların önünde oturma eylemi yapacağız falan demişler. Yani bilemiyorum öyle mi olurdu acaba? Yani karşı karşıya gelseydi bu iki topluluk oturma eylemiyle kalır mıydı bu iş? Hani sanmıyorum yani. İddia o ama ben öyle kalacağını zannetmiyorum orda epeyce insan ölürdü herhalde. Yani Müslümanlar tepki göstersinler tepkiye sonuna kadar varız ama çatışma noktasına getirmek İslam’a göre de doğru değil. Bu insanları bırakmışız şeytanın eline batının eline bırakmışız çocuklarımızı kimisi travesti olmuş, kimisi eşcinsel olmuş kimi bilmem ne olmuş ondan sonra da satırı çekerim ha demenin bir alemi yok. İslam’ı anlattın mı ki bunlara?”

 



0 Yorum

Yorum Yaz