Cenevre'de skandal laiklik yasası kabul edildi

İsviçre'nin Cenevre kantonunda, Müslümanların ve bazı partilerin şiddetle karşı çıktığı ve yapılan referandumda yüzde 55 ile kabul edilen laiklik yasası ile Müslüman kadınların resmi kurumlarda başörtüsüyle çalışması yasaklandı.

Cenevre'de skandal laiklik yasası kabul edildi
10 Şub 2019 22:44:05

İsviçre'nin Cenevre kantonunda, Müslümanları ve başörtülü kadınları hedef alan laiklik yasası, yapılan referandumda kabul edildi. 

Cenevre Kantonu Büyük Meclisi, uzun süredir tartışılan devlet ve dinler arasındaki ilişkiyi çerçevelendiren laiklik yasasını geçen nisan ayının son haftasında onaylamıştı.

Değişikliğe karşı çıkan muhalefet partileri ve sivil toplum kuruluşları ise yasayı referanduma götürebilmek için gerekli 5 bin 227 imza için kampanya başlatmış, 8 binin üzerinde imza toplanarak yasa referanduma taşınmıştı.

Cenevre kantonunda bugün yapılan referandumun resmi olmayan sonuçlarına göre, halkın yüzde 45'i laiklik yasasına karşı oy kullandı. 

Katılımcıların yüzde 55 ise yasanın kabul edilmesi yönünde oy kullanırken, katılımın yüzde 43 gibi düşük oranda gerçekleşmesi dikkati çekti. 

Dini sembollerin resmi kurum ve kuruluşlarda yasaklanmasını içeren yasanın, Cenevre'deki sol partiler ve sivil toplum kuruluşlarınca aslında Müslümanları ve başörtülü kadınları hedef aldığı belirtiliyordu.

Yaklaşık 500 bin nüfusulu Cenevre'nin yüzde 6'sını Müslümanlar oluşturuyor.



0 Yorum

Yorum Yaz